Online reading:

web stats

18 Ιουλ 2013

Η Ημέρα που χαμογέλασε η Γη


Η Ημέρα που χαμογέλασε η Γη

Το Κασσίνι θα πάρει νέο πορτρέτο της Γης στις 19 Ιουλίου 2013

Ολόκληρος ο πλανήτης θα παρακολουθεί στις 19 Ιουλίου 2013 καθώς το διαστημόπλοιο Κασσίνι της ΝΑΣΑ θα τραβήξει φωτογραφία την Γη από την άλλη πλευρά του Κρόνου. Με το φως του Ήλιου να κρύβεται πίσω από τον γιγαντιαίο Κρόνο ο πλανήτης με τους δακτυλίους θα φαίνεται τεράστιος με την Γη μας να εμφανίζεται σαν μια μικρή απόμακρη μπλε κουκίδα.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που το Κασσίνι θα φωτογραφίσει την Γη από τον Κρόνο κατά την διάρκεια της εννεαετής αποστολής του αλλά αυτή την φορά θα ξέρουμε αρκετά πριν πότε θα ληφθεί αυτή η φωτογραφία από μία κάμερα δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά.

“Θα είναι μία μέρα που θα γιορτάσει ολόκληρος ο κόσμος,” λέει η διευθύντρια της ομάδας φωτογράφησης του Κασσίνι Κάρολιν Πόρκο του Ινστιτούτου Διαστημική Επιστήμης, στο Μπάουλντερ του Κολοράντο, η οποία πρώτη αναγνώρισε την μοναδική ευκαιρία για να δημιουργήσει αυτή την νέα θέα της Γης.

Οι Αστρονόμοι χωρίς σύνορα έχουν την τιμή να συντονίσουν παγκόσμιες αστρονομικές δραστηριότητες για να γιορτάσουν Την Ημέρα Που Χαμογέλασε η Γη σε συνεργασία με την ιδρυτή τους Κάρολιν Πόρκο.

Γιορτάστε κι εσείς την ημέρα οργανώνοντας ή συμμετέχοντας σε μία δραστηριότητα ή σε ένα διαγωνισμό.
• Βρείτε μία δράση για να συμμετέχετε κοντά σας.
http://www.astronomerswithoutborders.org/events-listing.html


 
Για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα
Χρίστος Σωτηρόπουλος
Εθνικός Συντονιστής
6973391504





 




Εξομοίωση της φωτογραφίας που θα τραβήξει το Κασσίνι

10 Ιουλ 2013

Σημερα Τεταρτη 10 Ιουλιου-Today Wednesday

 
Chania-Χανια @Aramis Planet (τερμα Σελίνου Νεα Χωρα) 22:30
Εφτασε η μέρα του πάρτι που τόσο αγαπήσατε!
Σημερα Τετάρτη στα πλαίσια της νέας συνεργασίας τους, ο Niko Solanakis (Niko Solanakis Dance School από τον Καναδά ) και η Niki Koutsouklaki (Flash Dance σχολή χορού στο Πλατανιά), θα μας παρουσιάσουν βήμα-βήμα μία φιγούρα Salsa που θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον χορό μας (επίπεδο Intermediate-Advance).

Απόψε, στο Aramis Planet Latin Nights Presented by Dance Parties in Crete & Locos Latinos D.J Cristo & Vago Dancer