Online reading:

web stats

24 Φεβ 2013

-ology και τριχες

 Ομορφο μπλογκακι μου σε εχω παραμελήσει το ξέρω.

Πραγματικα ομως,από τοτε που γνωριζω οτι με διαβαζουν πολυ κοντινα μου προσωπα,δεν ξέρω εχει φρακάρει το συμπαν.Ισως να ειναι και ενας απο τους λόγους που εχει σταματησει ο καλος μου να γραφει.

Ισως επανέλθω σιγα σιγα.

Σκεφτομαι να φτιαξω αλλο ενα για προιοντα καθαρισμού στο σπιτι και οχι μονο.

Θα δείξει.Στο θέμα μας.

Ο ορισμός των λεξεων που τελειώνουν σε -ology.

Αφορμή για αυτη τη αναρτηση ειχε να κάνει μια διαφήμιση για μια σειρά προιοντων για τα μαλλιά και λόγος αναλυσης με τον αγαπημένο μου αντρούλι.

Η κατάληξη -ology  χρησιμοποιείται στο τέλος μιας λέξης που έχει να κάνει με τη μελέτη  ή την επιστήμη

Πχ  anthropology η μελέτη του ανθρωπου,sociology κλπ

Μελέτη η επιστημη για τη κερατίνη;
Γινετε Χρόνια,τωρα το σκέφτηκαν;
Χμμμμ!!
Δεν ειναι κατι πρωτοποριακό.Στη βραζιλία το εχουν στα προιοντα για τα μαλλια πολλα χρονια!
Τεσπα!

Η κερατίνη ,συμβάλλει σε μεγάλο ποσοστό , στο σχηματισμό των νυχιών και βρίσκεται  στην επιδερμίδα αλλά στην κερατίνη οφείλεται η αντοχή και η δύναμη του στελέχους της τρίχας.

Η τρίχα αποτελείται από πρωτεΐνες(σε ποσοστό από 65% έως 95%), λιπίδια(1% έως 9%), ιχνοστοιχεία, πολυσακχαρίτες και νερό.

Τι ειναι ομως η κερατίνη;
Είναι ινώδης πρωτεΐνη, πλούσια σε θείο, μη υδατο διαλυτή και πολύ ανθεκτική.

Δεν γνωριζω αν το συγκεκριμενο προιον περιεχει τόση κερατίνη οση χρειάζονται τα μαλλια  για να λαμψουν.
Γνωριζω όμως οτι αν δεν περιποιηθεις τα μαλλια σου,να τα φροντίσεις, να τους κανεις μασαζ την ωρα που λουζεσαι,να μη τα κάψεις με το πιστολακι η με σιδερο και πρεσα,τοτε μπορεις να εχεις αποτέλεσμα σχεδον κομμωτηρίου.


Άλλο ενα γεματο χημικά προιόν;
Οπου ακους πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι.

Για μενα το βασικο στοιχείο για λαμπερα μαλλια  ειναι η σωστη διατροφή γιατι σκεφτείτε οτι αν στα μαλλια σας υπάρχει έλλειψη κερατινης,θα υπάρχει και στη επιδερμίδα  σας.Τα κύτταρα της κεράτινης στιβάδας, συνενώνονται σταθερά μεταξύ τους και δημιουργούν φραγμό προς το περιβάλλον και προσδίδουν στο δέρμα μία σημαντική ιδιότητα, την αδιαπερατότητα.

Αρα εσεις πρεπει να φροντισετε για αυτο και κυρίως να φροντίσετε να είστε καλα εσωτερικα και μετά ολα τα άλλα.
Η ενεργεια προερχεται απο μεσα μας,απο μας τους ιδιους.
Το λέω και θα το ξαναπω πολλες φορές.
Εχουμε απιστευτη δυναμη και δυστυχως δεν ξέρουμε πως να τη χρησιμοποιήσουμε.

19 Φεβ 2013

Τι σημαίνει Zumba®Masterclass;


Ο ιδρυτής του Zumba®Fitness Μπέτο Περεζ μια φορα είπε οτι ενα Zumba®Master Class ειναι " κατι περισσοτερο απο ενα καθημερινο εβδομαδιαίο μαθημα Zumba®.Χρειαζεται κάτι το ιδιαιτερο αυτή η τάξη-τμήμα για να το κάνει ξεχωριστό από ενα καθημερινο εβδομαδιαίο μάθημα."

"Με αλλα λόγια οταν ακούτε Zumba®Master class είναι ενα γεγονός,μια εκδήλωση που υπάρχει ένας καλεσμένος εκπαιδευτης Zumba® ή και περισσοτεροι εκπαιδευτες απο ίδια πόλη ή και απο άλλη και συνήθως γίνετε για κάποιο συγκεκριμένο λόγο (όπως εγκαίνια σχολής ή γυμναστηρίου)  και γενικά για ένα γεγονός ιδιαιτερο και ξεχωριστο που το κάνει να διαφέρει απο ενα καθημερινο εβδομαδιαίο μάθημα.

Zumba® Fitness creator, Alberto “Beto” Perez, once said that a Zumba® master class is “a class that is much more than just the usual ‘weekly’ class. There must be something much more phenomenal about the class — that makes it special or unique from a regular weekly class.”
“In other words, a Zumba master class is an event that might feature a special guest instructor from another city, a group of local or guest instructors, a special reason for the class (like a grand opening of a gym or studio), or some other element that might make the class unique or different from a regular Zumba class.”

1 Φεβ 2013

Μείωση των ωρών λειτουργίας του 1069 (ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 31/01/2013 ολοκληρώθηκε η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, προς την οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, που είχε σα στόχο την 24ωρη λειτουργία της γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο 1069.

Από την 1 Φεβρουαρίου 2012 έως και την 31 Ιανουαρίου 2013, υποστηρίξαμε μέσω της γραμμής, πάνω 1700 συνανθρώπους μας, που ζήτησαν την βοήθεια από τους 7 επαγγελματίες ψυχικής υγείας, που επάνδρωσαν το 1069. Αριθμός που υποδηλώνει την αναγκαιότητα της συνέχισης της 24ωρης γραμμής 1069, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το έτος 2011 70%.   
 
Δυστυχώς σήμερα, 4 ήμερες πριν την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση, για να μπορέσουμε να έχουμε μια σχετική ασφάλεια βιωσιμότητας, να μειώσουμε τις ώρες λειτουργίας μας. Παρ' όλες τις πάμπολλες προσπάθειες μας προς κάθε κατεύθυνση για την εξεύρεση πόρων, με σκοπό τη συνέχιση της 24ωρης λειτουργίας της γραμμής 1069, για το 2013, κάθε κρούση μας ήταν ανεπιτυχής... και χωρίς απάντηση.

Στην προσπάθειά μας να συνεχίσουμε την λειτουργία μας διοργανώσαμε πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, απευθυνόμενοι για άλλη μια φορά στην ευαισθησία των πολιτών αυτής της χώρας. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ενεργειών μας, ήταν να συγκεντρώσουμε το ποσό των 20.000 ευρώ, ενώ τα ετήσια έξοδα για τη λειτουργία της 24ωρης γραμμής 1069, ανέρχονται στα 50.000 ευρώ.

Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους υποστηρικτές μας, που πιστεύουν στο έργο μας θεωρώντας το απαραίτητο για την ελληνική κοινωνία, καθώς και όλους τους ειδικούς ψυχικής υγείας της ομάδας του ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ. Πολύ περισσότερο τέλος θα θέλουμε να εκφράσουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που πίστεψε στην αναγκαιότητα της 24ωρης γραμμής υποστήριξης, δίνοντάς μας την δυνατότητα να βοηθήσουμε περισσότερους συνανθρώπους μας. 

Εκτιμώντας τα νέα δεδομένα, σε συνδυασμό με το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και βασιζόμενοι μόνο στις δικές μας οικονομικές δυνάμεις, αποφασίσαμε να μειώσουμε τις ώρες λειτουργίας μας ως εξής:

Από 24 ώρες την ημέρα η εθνική γραμμή υποστήριξης 1069, θα λειτουργεί καθημερινά 12 ώρες, από τις 9 π.μ. έως τις 21.00 μ.μ., εκτός Σαββάτου & Κυριακής, με πέντε ειδικούς της ψυχικής υγείας. 

Μπορεί να κάνουμε ένα βήμα πίσω, εκ των συνθηκών, αλλά θεωρούμε ότι θα μας δώσει μεγαλύτερη ώθηση & δεσμευόμαστε γι’ αυτό, ώστε να υλοποιήσουμε σύντομα τη συνέχιση της 24ωρη λειτουργία της γραμμής 1069!

Μέχρι σήμερα από το 2010 που ξεκίνησε η λειτουργία της γραμμής 1069, περισσότερα από 4.000 άτομα έχουν τηλεφωνήσει για να ζητήσουν υποστήριξη & βοήθεια.

Οι υπηρεσίες και η πληροφόρηση που παρέχει η οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, βραβεύτηκαν & αναγνωριστήκαν ευρωπαϊκά από την Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας, European School of Oncology. Στα πλαίσια του διαγωνισμού "CANCER ON THE INTERNET" AWARD 2010, η ιστοσελίδα μας http://www.bestrong.org.gr κατέκτησε την δεύτερη θέση του διαγωνισμού και βραβεύτηκε με την "Μνεία Τιμής για το 2010", "2010-MENTION OF HONOUR". Στην σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Σχολής Ογκολογίας για την βράβευση, τονίστηκε το γεγονός ότι οι πληροφορίες αλλά & η υποστήριξη που παρέχει στην ελληνική κοινωνία, η οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, αξίζουν αναγνώρισης!       

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο