Online reading:

web stats

28 Ιουν 2011

1 - 3 Ιουλίου: Σητεία: 2η Παγκρήτια Συνάντηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων



Ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης διοργανώνει την 2η Παγκρήτια συνάντηση ερασιτεχνών Αστρονόμων που θα διεξαχθεί στην Σητεία από την Παρασκευή 1 μέχρι και την Κυριακή 3 Ιουλίου 2011 και θα φέρει μαζί ερασιτέχνες αστρονόμους και φίλους του νυχτερινού ουρανού από ολόκληρη την Κρήτη. Το πρόγραμμα αναλυτικά περιλαμβάνει αστροπαρατηρήσεις, παρουσιάσεις και ομιλίες, έκθεση αστροφωτογραφίας. Και τις τρεις ημέρες θα λειτουργεί στον "Τεχνοχώρο" του δήμου Σητείας έκθεση με φωτογραφίες από το Λεύκωμα του Αστεροσκοπείου Κρήτης καθώς και αστροφωτογραφιών .

Για το Δήμο Σητείας Για το Αστεροσκοπείο Σκίνακα
ο Δήμαρχος ο Διευθυντής

Θοδωρής Πατεράκης Γιάννης Παπαμαστοράκης


Για το Σύλλογο φίλων Αστρονομίας Κρήτης
ο Πρόεδρος

Χρήστος Σωτηρόπουλος



Αναλυτικά:



Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011
Μέχρι 6 το απόγευμα: Άφιξη μελών, τακτοποίηση στα Ξενοδοχεία, προετοιμασία εξοπλισμού
18.00 – Συνάντηση για καφέ / ελαφρύ γεύμα στο καφέ Εν Πλώ στο λιμάνι. Γνωριμία με νέα μέλη, συζήτηση σχεδιασμός παρατήρησης
19.30 – Αναχώρηση για σημείο Παρατήρησης Α κάτω από πολύ σκοτεινό ουρανό (SQM: 21.86)
20.00 – Στήσιμο – προετοιμασία
21.00 – Έναρξη Παρατήρησης

** Η Παρατήρηση την Παρασκευής είναι κλειστή για το κοινό και με συγκεκριμένους κανόνες παρατήρησης. Το Σάββατο η παρατήρηση για το κοινό θα γίνει στο Παλαίκαστρο. **

Σάββατο 2 Ιουλίου
Πρωί: Ελεύθερο Πρόγραμμα:
Ακολουθούν προτάσεις:

Επίσκεψη στην Μονή Τοπλού,
ή
στον αρχαιολογικό χώρο Ρουσόλακος, συνδυάζεται με μπάνιο στην παραλία Χιόνα και φαγητό στις ψαροταβέρνες
ή
στον αρχαιολογικό χώρο Κάτω Ζάκρος, συνδυάζεται με μπάνιο στην ομώνυμη παραλία και φαγητό στις ταβέρνες
ή
στον αρχαιολογικό χώρο Ιτάνου, συνδυάζεται με μπάνιο στις παραλίες της Ερημούπολης και φαγητό σε Χιόνα ή Παλαίκαστρο ή Κουρεμένο
ή
μπάνιο στην παραλία του Κουρεμένου και φαγητό στις εκεί ταβέρνες
ή
μπάνιο στην παραλία Μαριδάτη και φαγητό στο Παλαίκαστρο

19.00 – Ο Μηχανισμός του Παλαίκαστρου παρουσίαση για το κοινό από τον μαθηματικό Μηνά Τσικριτζή, στην αυλή του Γυμνασίου Παλαικάστρου
(10 λεπτά με αμάξι από Σητεία).

Εναλλακτικά όσοι παρατηρητές δεν θέλουν να συμμετέχουν στο Παλαίκαστρο ακολουθούν το πρόγραμμα παρατήρησης της Παρασκευής

21.30 - Παρατήρηση με τηλεσκόπια για το κοινό από την αυλή του Γυμνασίου Παλαικάστρου.

Κυριακή 3 Ιουλίου
11.00 – Παρουσίαση του Γιάννη Παπαμαστοράκη – Λεύκωμα του Αστεροσκοπείου Κρήτης στον "Τεχνοχώρο" του Δήμου Σητείας
Παράλληλα θα γίνουν τα εγκαίνια του "Τεχνοχώρου" από τον δήμαρχο Σητείας
13.00 – Ηλιακή Παρατήρηση /φωτογράφιση
14.00 – Αποχαιρετιστήριο γεύμα συνέδρων


Διαμονή / Ξενοδοχεία



τιμές:

*μονόκλινο: € 40
*δίλκινο: € 50
*τρίκλινο: € 60

1. Flisvos(Σητεία, τηλέφωνο:28430 27135, http://www.booking.com/hotel/gr/flisvos-sitia.el.html?aid=311101;label=flisvos-sitia-zGzHhQCsIoTEg6mGqmB*7AS5664662897;ws=&gclid=CPLrlJLnzKkCFRYf3wodBGedMw)

2. Itanos (Σητεία, τηλέφωνο:28430 22900, http://www.booking.com/hotel/gr/itanos.el.html?aid=311101;label=itanos-i8ssiMIhxA4r9VFhsMLUMQS3326012387;ws=&gclid=CM_-sbDnzKkCFYoJ3wodlG82OQ)

3. Elyze (Σητεία, τηλέφωνο: 28430 22312 ή 28430 23427, http://www.elysee-hotel.gr/photos.php)

4. Krystal (28430 22284, http://www.ekaterinidis-hotels.com/)

5. Lassion Golden Bay (Αγιά Φωτιά, 5 λεπτά από Σητεία, τηλέφωνο: 28430 22284 http://www.ekaterinidis-hotels.com/)

6. Castri Village (Κουρεμένος - Παλαίκαστρο 20 λεπτά από Σητεία, τηλέφωνο: 28430 61100, http://www.palaikastro.com/castrivillage/index.htm)

7. Hiona Holiday (Παλαίκαστρο, 15 λεπτά από Σητεία, τηλέφωνο: 28430 29623, http://www.hionaholiday.gr/images/indexgr.html)

8. Sitia Beach (Σητεία: μονόκλινο 65 € από 90€ δίκλινο 100€ από 130€, τηλέφωνο: 28430 28821-5, http://www.sitiabeach.com/)

Δειτε λίγες εικονες και στιγμές απο το τι εγινε στη 1η Παγκρητια Συναντηση

21 Ιουν 2011

Σήμερα στο Γιαλί τζαμισι στις 21:00




Το «Δίκτυο Fm 91,5» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΔΗΧ πραγματοποιεί συναυλία στις 21/06/2011 έξω από το Γιαλί Τζαμισί προς ενίσχυση των συσσιτίων της Σπλάτζιας και συγχρόνως γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.

Ο Γιάννης Χαρούλης
Ο Haig Yazdjian και ο Σπύρος Πετρουλάκης
Ο Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης)
...Ο Δημήτρης Κουκουλιτάκης
Και ο Λεωνίδας Μαριδάκης

Τραγουδούν δωρεάν για τα Συσσίτια της Σπλάντζιας την Τρίτη 21 Ιουνίου έξω από το Γιαλί Τζαμισί

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και οι παρευρισκόμενοι, έπειτα κι από προτροπή των καλλιτεχνών θα μπορούν να καταθέτουν χρήματα στους πάγκους των συσσιτίων της Σπλάτζιας, λαμβάνοντας τη σχετική απόδειξη δωρεάς.
Τα Συσσίτια της Σπλάτζιας συνεχίζουν την προσπάθειά τους για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των ανήμπορων που ζουν στα Χανιά. Όπως παρατηρεί ο πρόεδρος των συσσιτίων κ. Καλλιγέρης πλέον εξυπηρετούμε 240 άτομα και 60 οικογένειες το 70% εκ των οποίων είναι Έλληνες.(Χανιώτικα Νέα 02/06/2011)

Ενισχύουμε τα Συσσίτια της Σπλάντζιας
Γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Κύριος Χορηγός: Μύλοι Κρήτης
Χορηγός επικοινωνίας: Ηλεκτρονική έκδοση «Ελευθεροτυπίας»

17 Ιουν 2011

Πρόσκληση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Το Ρόδο"

Θα συμμετέχει και ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης με τηλεσκόπια για ένα ταξίδι στον νυχτερινό ουρανό,καιρού επιτρέποντος.



10 Ιουν 2011

"Πολυπολιτισμική κοινωνία-Multi-cultural society"

Ο
Σύλλογος Palso Χανίων σας προσκαλεί

στην ημερίδα που οργανώνει

με Θέμα :"Πολυπολιτισμική κοινωνία-Multi-cultural society"

με κεντρικό ομιλητή τον κ. Αναστάσιο Ματσόπουλο

αύριο Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

στις 10 το πρωί

στο ξενοδοχείο - κινηματογράφο "Ελληνίς".

09.00 – 10.00 Εγγραφές Συνέδρων

10.00 Έναρξη Ημερίδας - Χαιρετισμοί

10.15 – 11.15 “Πολυπολιτισμική Κοινωνία”
Ομιλητής: Αναστάσιος Ματσόπουλος

11.30 – 12.30 “The Cat is Back and Our World: Brand new courses with e-books for juniors and A-C”
Ομιλητής: Eve Horianou, ELT Consultant, Burlington Books

12.40 – 13.40 “How to Organise Your Classes From Junior A to Proficiency Level”
Ομιλητής: C. Grivas, Author

13.50 – 14.50 “In a 100 years from now the world will be a better place because you made a difference in the life of a child.”
Ομιλητής: Α. Matsopoulos, L. Parthenakis,Express Publishing

14.50 – 15.50 “Incorporating new technology in the EFL classroom: Α transformation in learning and teaching”
Ομιλητής: Μούτσου Ελένη, ΜΜ Publications

16.00 – 17.00 “Technology and the Language Teacher”
Ομιλητής: Nick Michelioudakis, Academic Consultant, EDEXCEL

12:00 – 12:20

Αίθουσα 3 “ Παρουσίαση - Αποτελεσματικότητα - Διαδραστικότητα των σειρών "Luftballons" και "in.de", των εκδόσεών μας, στη μαθησιακή διαδικασία” Oμιλήτρια: Κα Κουναλάκη




Ο Αναστάσιος Ματσόπουλος έχει πραγματοποιήσει πτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία (ΦΠΨ Αθήνας) στην Ελλάδα και μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο κ. Ματσόπουλος έχει κάνει μεταδιδακτορική μετεκπαίδευση σε θέματα Νευρολογίας της Συμπεριφοράς στο Harvard University, καθώς και σε θέματα Αξιολόγησης και Παρέμβασης σε Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας στο Teachers College του Columbia University στη Νέα Υόρκη. Έχει εργαστεί ως σχολικός ψυχολόγος σε κλινικά κέντρα πανεπιστημίων, όπως το Center for Psychological Services του Πανεπιστημίου Fairleigh Dickinson University, την Κλινική P. Winkler Clinic του Πανεπιστημίου St. Rose της Νέας Υόρκης, το Κέντρο Center for the Disabled στη Νέα Υόρκη, καθώς και σε άλλα κέντρα ψυχικής υγείας. Επίσης, έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε οργανική θέση σχολικού ψυχολόγου στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.
Ο Ματσόπουλος έχει διδάξει ως Επίκουρος Καθηγητής Σχολικής Ψυχολογίας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας (Master in School Psychology) του Πανεπιστημίου The College of Saint Rose στη Νέα Υόρκη καθώς και στο Διδακτορικό Πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας (Psy.D. Doctor of Psychology) του Πανεπιστημίου Fairleigh Dickinson University στη Νέα Υερσέη των ΗΠΑ. Έχει μόνιμη άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος ως σχολικός ψυχολόγος στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης και κατέχει άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος ως ψυχολόγος στην Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει εκπαιδεύσει σχολικούς ψυχολόγους στην Κύπρο, τη Λετονία και τις ΗΠΑ.
Από το 2000 έχει μια συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού της Κύπρου και επιμορφώνει σε διάφορα θέματα τους σχολικούς ψυχολόγους της Κύπρου. Επίσης, τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι συνεργάτης και εξωτερικός αξιολογητής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το Ιανουάριο 2010 και μέχρι σήμερα, o κ. Ματσόπουλος με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου ηγείται και συντονίζει μιας μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που υλοποιείται στα σχολεία της Λάρνακας εφαρμόζοντας ένα νέο μοντέλο Οικοσυστημικής Συνεργατικής Συμβουλευτικής με έμφαση στη ενδυνάμωση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας των Εκπαιδευτικών.
Ο Αναστάσιος Ματσόπουλος είναι ιδρυτικό μέλος της επιστημονικής ”Ελλήνων Σχολικών Ψυχολόγων Εταιρείας» (Ε. Σχο. Ψ. Ε) που ιδρύθηκε το 1999 και έχει διατελέσει ως ο πρώτος της αντιπρόεδρος. Από το 2001 ως σήμερα ο Ματσόπουλος είναι Επίκουρος Καθηγητής Σχολικής Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και υπεύθυνος της Μονάδας Σχολικής Ψυχολογίας του Εργαστηρίου Ψυχολογικής Έρευνας. Έχει συγγράψει ελληνόφωνα και αγγλόφωνα άρθρα και βιβλία όπως το βιβλίο «Σχολική Ψυχολογία: Μια Νέα Επιστήμη-Εφαρμογές στην Εκπαίδευση» (2005)». Τέλος έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει μια σειρά προληπτικών προγραμμάτων με συνεργάτες του, σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας, Κύπρου και της Αμερικής. To τελευταίο του βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Παπαζήση (Φεβρούαριος 2011) τιτλοφορείται «Από την Ευαλωτότητα στην Ψυχική Ανθεκτικότητα: Εφαρμογές για την Οικογένεια και το Σχολικό Πλαίσιο».

6 Ιουν 2011

Ρέθυμνο:-->15-6 στις 20:00 Ολική Έκλειψη Σελήνης - «διάλεξη-μουσική- παρατήρηση»



http://www.sfak.org/


Μια πρωτότυπη εκδήλωση πρόκειται να απολαύσομε στην πόλη μας την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ, στο Φρούριο Φορτέτζα. Μια εκδήλωση, που μέσα από το τρίπτυχο «διάλεξη-μουσική- παρατήρηση», θα δώσει την ευκαιρία στους συμπολίτες μας, να περάσουν μια βραδιά πρωτότυπη, ψυχαγωγική, με σπάνιες εμπειρίες.
• Ο αστροφυσικός, αναπληρωτής καθηγητής στο Φυσικό τμήμα του Ε.Κ.Π.Α., και συμπαρουσιαστής της βραβευμένης σειράς της ΕΤ 3 «Το Σύμπαν που... αγάπησα» κ. Στράτος Θεοδοσίου, μας εγγυάται μια γοητευτικά εκλαϊκευμένη διάλεξη «περί εκλείψεων».

• Ο Αλέξανδρος Αγγελάκης, Φυσικός Msc Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας, και ταυτόχρονα Μουσικός, συνθέτης του μουσικού έργου «Έκλειψη»,καθώς και ο γνωστός στους περισσότερους Αντώνης Φραγκιαδάκης με το συγκρότημά του Δραβίδες, θα μας οδηγήσουν με τη μουσική τους, στη γοητεία του πολυτραγουδισμένου φεγγαριού.

• Τέλος, ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης (Σ.Φ.Α.Κ.), θα μας δώσει την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στο Φεγγάρι, με τα τηλεσκόπια του, να παρατηρήσουμε τους δακτύλιους του Κρόνου και άλλους αστρονομικούς θησαυρούς.

Συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης
Δήμος Ρεθύμνης
Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης



Καλη εβδομαδα φιλαρακια μου

Ξυπνησα με βαρύ κεφάλι,μετα απο δυο εκδηλώσεις του συλλόγου αστρονομίας αλλα και απο το τηλεφωνημα της νύφης μου.Ήταν ήδη 9 .
"Σας βρήκαμε χωρο για να αποθηκευσετε τα πραγματα σας, εχουμε τα κλειδια για να πατε να το δείτε."Μέσα στην νύστα και την τσίμπλα μου,χαρηκα νυσταγμένα βεβαια και κανονισα να πάμε να το δούμε.
Μετά απο ενα πανεμορφο διήμερο,με τις συζητησεις και τους σχεδιασμούς,ολα τακτοποιήθηκαν.Μιλησαμε και στους γονείς οι οποίοι οχι μονο συμφωνησαν αλλα να σημερα το πρωϊ ειχαν βρει και χωρο αποθήκευσης.Ολα δρομολογούνται.Το δυσκολο ειναι το πακεταρισμα ολων αυτων που θα παμε σπίτι αλλα και των γυαλικών,που αν θυμάστε εχω αρκετα.
Δεν θα ασχοληθώ με επιπλα κλπ γιατι δεν κάνει ουτε να σύρω πόσο μάλλον να σηκώσω κάποιο από δαυτα.Ενα νεφρο εχω μη το ταλαιπωρώ και αυτό.Θέλω να πιστευω ότι απο βδομάδα θα εχουμε μεταφερθει στο πατρικο και θα εχουν τακτοποιηθεί ωραια και καλα τα επιπλα μας.
Σήμερα ξεκινούν και επισημα οι εγγραφές μιας και ξεκινάμε την αλλη εβδομαδα στις 20 του μηνός.Για να δουμε πόσοι θα γραφτούν.Σήμερα μπαινει και το επίδομα πολυτεκνίας σε λογαρισμούς οποτε ευελπιστω να δουμε και κανένα ευρουδακι απο τα χρωστούμενα.Οκ θέλω να αισιοδοξώ παράλογο;
Μηνας μπαινει μήνας βγαινει ,υπάρχει και το ενοικιο του σχολείου σχεδον 6 κατοστάρικα.Εχει δρομολογηθεί και αυτο απο Σεπτεμβριο.
Αλλαγές στα οικονομικα;προσαρμογή και απο μας,οχι σαν καποιους αλλους που ζουν δικο τους κόσμο και τις μεγαλομανίες.
Θετική ενεργεια,ανασες πολλες και ας ειναι δύσκολο.Από μας εξαρτάται να το θυμάστε αυτό.
Εχουμε τη δυναμη αρκεί να της δώσουμε την προσοχη και ώθηση που χρειάζεται.

Σας φιλώ,πολλα να γινουν σήμερα ;***

5 Ιουν 2011

Ο Συλλογος Φιλων Αστρονομίας Κρητης στο P-Public

ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΑ ΑΣΤΡΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011


4 Ιουν 2011

Αστροπαρατήρηση στο Πάρκο στην Πύλη της Άμμου


Ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης στα πλαίσια των εκδηλώσεων του P-Public σας καλεί να παρατηρήσετε μαζί του τον νυχτερινό ουρανό αυριο Κυριακή 4 Ιουνίου στις 23:00, να θαυμάσετε τους δακτυλίους του Κρόνου και να μάθετε γιατί τα άστρα που μπορούμε να δούμε δεν είναι αμέτρητα αλλά μόνο 7186.

Crete Astronomy Friends Club and P-Public invites you to observe the night sky, admire the rings of Saturn and find out why the stars we can actually see are not countless but just only 7186.

Ξημέρωσε μια νέα μέρα

Καινουργιες σκέψεις,αναλύσεις αυτών και αναδιοργάνωση.
Η χθεσινη ημέρα ηταν απίστευτα όμορφη,εξαιρετική με πολλές δόσεις θετικής ενέργειας.
Δεν μου φαίνεται στην φωτό;
Δεν εισπράξαμε ούτε ενα ευρώ απο τα χρωστούμενα αλλά δεν βαριέσαι είμαστε καλα.
Ούτε φωνή ουτε ακρόαση απο το σπιτονοικοκύρη και κυρίως απο τη μάνα του.

Σχετική ηρεμία.
Σκεφτηκαμε κατι με το καλό μου και αποφασίσαμε οτι για το 3μηνο του καλοκαιριου χρειαζεται να ειμαστε προσγειωμένοι και οργανωμένοι και με την προοπτική οτι θα εχουμε λίγα μαθήματα αρα και λίγα λεφτα.
Αν και τα 8 μιση χιλιαρικα που μας χρωστούν (ναι ειναι πολλα τα λεφτα Αρη) θα μπορουσαν να μας εξασφαλίσουν ηρεμία και χαλαρωση, δεν μπορεις να στηρίζεσαι σε κατι που δεν εχεις στα χέρια σου.
Υπάρχει και το πατρικο που ειναι άδειο παρα τα Σαββατοκυριακα που ανεβαινουμε με τους γονεις.
Μιας και το τρίμηνο ειναι αβεβαιο απο αποψη δουλειας σκεφτομαστε να νοικιασουμε μια αποθηκη να βαλουμε ολα τα επιπλα μεσα κλπ, να παμε να μεινουμε στο πατρικο και γλιτωνουμε ετσι 500 ευρουδακια ,συνολο 1500 για τρεις μηνες ετσι;
Που αν δεν εχουμε μαθητες απο που θα τα βρούμε;
Αυτη την ερώτηση κάναμε στους σπιτονοικοκύρηδες.
Μα δεν καταλαβαινουν ή δεν θέλουν να καταλαβουν.
Εμ οταν παιρνεις λεφτα που δεν δηλώνονται πουθενα,οπως το κανουν με τους Συριους οσοι ειχαν αποθηκες λογικο ειναι να τους πειράζει.
500 ευρω ειναι για αλλους ενας μισθός μη τρελαθούμε.
Η πλακα ειναι πως μας ελεγε αυτη,"...ε να πατε να βρειτε κατι μικροτερο σε γκαρσονιερα με 300 ευρω... μπλαμπλαμπλα",χθες βρηκα 4αρι με θεα βουνα και θάλασσα 350 ευρω στο Κουμπε προς Σούδα.Α καλο ε;
Αλλά οπως προανάφερα,σκεφτηκαμε προσγειωμενα και ειπαμε να αφησουμε τα ενοικια για τωρα και ξεκιναμε το Σεπτεμβριο.Πως σας φαινεται σαν ιδεα;

Το πατρικο λοιπον ειναι μεγάλο.
Εχει μεγαλους κηπους,λατρευω τους κήπους, ειναι διπλα στην θάλασσα,το πρωϊ ειναι πανεμορφα εκει,με τους ηχουν των κελαηδισμάτων των πουλιών και το βραδυ ο ήχος του κύματος.Θα παίζω και με ανιψάκι μου.
Γνωρίζετε πόσο κουραστικος και πιεστικός ήταν ο χειμώνας .

Γενικά,πρεπει να προσαρμοζομαστε στις καταστασεις αν θελουμε να πορευόμαστε σωστά.
Ο χειμώνας που ερχεται θα ειναι πιο δυσκολος απο το φετινο.
Τα ακουτε στις τηλεορασεις.
Εγω εχω πάψει να βλεπω ειδήσεις,οτι μαθαινω ειναι χαρις το Twitter.
Ακολουθω (Follow) εφημεριδες,ειδησιογραφικά πρακτορεία εξωτερικού,σελίδες αστρονομίας και πολλα αλλα ετσι ωστε να εχω μια καλή αν οχι αριστη ενημέρωση.
Χθες πήγαμε μετα από καιρό,για χορο στο πάρτυ της σχολής μας.Συνειδητοποίησα,πόσο πολύ μου εχει λείψει ολο αυτό,αλλα και ποσα εχω ξεχάσει.Ευελπιστω να αλλαξει αυτο τους επόμενους μήνες.Ειμαι πολύ καλυτερα και πιο αισιόδοξη για οσα ειναι να έρθουν.Ολα γίνονται για κάποιο λόγο.Θα υπάρχει λόγος που γινετε αυτο με το σπίτι.όλοι το έλεγαν οτι πρεπει να φυγουμε.Ναι εχω κόλλημα με αυτο και συγνωμη αλλα μεχρι να φυγουμε θα σας πρήζω.
Ειχα παραμελήσει το μπλογκ μου όπως είχα παραμελήσει απλά πραγματα για τον εαυτον μου,μεγάλο λάθος.Κανει πολυ καλό στην ψυχολογια και ας ξέρεις πως σε διαβάζουν μαμα,γνωστοί και φίλοι.Δεν πειράζει αλλωστε δεν εχω κάτι να κρύψω.Κομμωτήριο ειχα να πάω απο περσι το καλοκαίρι οποτε το μαλλί μου ειχε αρχισει να διαμαρτύρεται.Ήθελε κόψιμο και λόγω κληρονομικότητας στις λευκές,ήθελε και ενα βάψιμο.Μιλάμε τρελή ανανέωση μονο και μονο που το είδα σημερα το πρωϊ στο καθρευτη μου εφτιαξε η ημέρα.
Να δω πως θ απείσω τον αντρα μου να αγοράσει ενα πατελόνι.Εκει φτάσαμε.Να τον ζορίζω και εκεινος να σκέφτεται τα ευρώ που κοστίζει λες και δεν δουλευει, λες και δεν το αξίζει, αν και αξίζει ολα τα καλα του κοσμου.
Για να δουμε μολις ξυπνησει τι διάθεση θα εχει.
Ωρα να μου να ξεκινησω να αναμαζευω το σπιτι γιατι εδω και μέρες δεν εχω καμια ορεξη και ποιο ςτο λεει εγω που ειμαι μανιακη με την καθαριότητα.
Τελοσπάντων,ειμαστε υγιείς αυτο μετράει και ολα τα αλλα ειναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Θα τα ξαναπούμε.
Μου κάνει καλό :)

3 Ιουν 2011

Μερικοί ζουν σε άλλη εποχή

Τα μαθήματα της χειμερινής περιόδου τελείωσαν και εδώ και 2 περίπου βδομάδες δίνουμε βαθμούς,περιμένοντας όσους χρωστούν μεγάλα ποσά να ερθουν ειτε να ξοφλήσουν ή να φέρουν κάτι απο αυτά.
Όσο τα είδες εσυ άλλο τόσο τα είδαμε και εμεις.
Οσοι ξόφλησαν τον λογαριασμό τους ειναι ατομα που περιμενουν απο τα επιδόματα,ειτε πολυτεκνίας είτε κάποιο αλλο.'Οσοι εχουν επιχειρήσεις,ουτε ενα τηλεφωνο-ούτε να ενδιαφερθούν για το αν το παιδι τους περασε.Ενας που ηρθε απλα πηρε τους βαθμους,ειπε "θα τα κανονισουμε" και γεια σας.
Ζορίζομαστε με το ενοικια σπιτιου (500 ευρω) και το ενοικιο του σχολείου (560).
Χθες μιλήσαμε με στον σπιτονοικοκύρη για μειωση του ποσου και εχω να πω οτι μερικοί ζουν σε διαφορετικη χωρα απο την δικιά μας.Δεν εξηγείτε αλλιώς αυτη η επιθετηκότητα "και γιατι μας το λετε τωρα που ειχαμε βρει μια που ηθελε το σπιτι με 600 (!!)"" βαλατε κλιματιστικα και δεν μας ρωτησατε...πως θα καλυφθουν τρύπες και μπλαμπλαμπλαμπλα".
Σας εχω μιλησει για το σπιτι ε;Που τα παραθυρα κουζινας , 2 ειναι,μπαζουν αερα και το ενα απο αυτα οταν βρεχει μπαζει και νερο.Που το ταβάνι επεσε και μου χάλασε 2 καρέκλες..Που μετα τις 1 τα μεσανυχτα τις περισσοτερες φορες γινετε φασαρια και μερικα μεσημερια και μας ξυπνουν.Που ο μαστορας μας ειπε οτι το σπίτι ειναιτοσο παλιο και κακης κατασκευής που απορεί γιατι μένουμε ακομα εκει.
Παραυτα,ειναι 4 μιση χρονια που μενει ο αντρας μου εδω και για μενα δυο οσο ειμαστε δλδ παντρεμένοι και επειδη τους συμπαθούμε και κατανοούμε τις δυσκολίες με θέματα υγείας που εχει ο γιο τους,σε εκεινον στέλνουμε τα χρηματα,δεν είχαμε κανει αλλη κίνηση παρα χθες όταν είδαμε την πιθανότητα να μην υπαρχουν καλοκαιρινα τμηματα.Μα και την αβεβαιότητα του πότε θα εισπραξουμε τα χρήματα που μας χρωστανε που αν τα είχαμε θα είμασταν σωστοι στα ενοίκια μας.
Πωπω τα σκεφτομαι όσο γραφω και πνίγομαι.Θέλω να πατησω ενα κουμπάκι και να μην βρίσκομαι αλλο σε αυτο το σπίτι.Όχι μετα την χθεσινη συμπεριφορα της μανα του σπιτονοικοκύρη.Τόση κακία δεν την περίμενα.Χολή λέμε.Το αποκορύφωμα ήταν "..δεν το συζηταμε για μείωση αφου μας το ζητησαν για 600 (εδω γελαμε)δεν πειραζει να φέρνω ατομα να το βλεπουν ε;Μη μεινει ξενοίκιαστο καλοκαιριάτικα..."Είπε πολλα που ακομα ηχουν στο κεφάλι μου.Αργησα να κοιμηθω χθες το βράδυ ακομα και αν ηταν δυο τα μεσάνυχτα που για αλλη μια φορα τους ακουσαμε να φωνάζουν (κλασσικα).

Ξημερωσε η σημερινη μερα και ο αποηχος απο χθες όπως βλπετε καλα κρατει στην ψυχη μου.Θα βγω σε λίγο για βολτα να ξελαμπικάρω αλλα και να κοιταξω και κανα σπιτι αν μπορεσω.Ο καλός μου βεβαια ειπε να περιμενουμε λιγο και τη σημερινή μερα να κουβεντιασουν γιος και γονεις,γιατι μετα που εφυγε η μανα του,τον πηραμε τηλεφωνο για να ζητησουμε εξηγησεις για τη συμπεριφορα της μανας του και γιατι δεν μας πηρε ο ιδιος να μας μιλήσει αν ειχε προβλημα με οσα του γραψαμε στο μήνυμα.Δεν του εχω εμπιστοσυνη πια.Ενω ξερει τη μανα του πως αντιδρα και ποσο υπερβολική ειναι,την ειχε παρει τηλεφωνο και ενας Θεός ξερει τι της είπε και τι ειχε καταλάβει απο το μηνυμα μας που εκεινη ήρθε με υφακι γαμω και δέρνω.
Τέλως πάντων.
Βαθιά ανάσα.
Βαθιές ανάσες μαλλον γιατι "σκάω".
Ειμαι τόσο θυμωμένη,τόσο λυπημένη που θέλω να βάλω τα κλάμματα πάλι.
Ξέρω οτι θα το διαβάσεις και δεν θα σου αρέσει,αλλα χθες ειδες,δεν αντεξα και απο τα νευρα μου εκλαψα για την αδικία.Να δουλευεις ,να μη πληρωνεσαι, να ζητας το αυτονόητο απο κάποιους,να σε καταλαβουν και να καταλαβουν σε τι περιοδο δυσκολη ζούμε
και να νιωθεις "ανίκανος"Δεν ξέρω τι ειναι καλύτερο,να εισαι ανεργος οποτε ειναι δεδομενο οτι δεν θα εισαι ενταξει με υποχρεωσεις ή να δουλευεις και να μη πληρώνεσαι;
Μακαρι να εβρισκα μια δευτερη δουλεια ή ο σηζυγος αλλα δεν νομιζω να ειναι λύση.Ηδη κάνουμε πολλα και εχουμε αφησει οσα μας ευχαριστούν πίσω μας,οπως ο χορος.
Δεν ξέρω ειλικρινα τι να κανουμε ωστε να εισπραξουμε,να αλλαξουμε σπιτι και να ειμαστε ξέγνοιστοι.
Να πάλι στο μυαλο μου ήρθε αυτη " και εγω δεν ετρωγα αυτα που ηθελα και εκανα οικονομια και οταν πηγαινατε διακοπές...." αυτη η λέξη "διακοπές" πωωωω πως δεν της ειπα μια κουβεντα,πως δεν τα εκανα σκατα ωστε να μετακομίζω απο σημερα,πως απορω πως,που εδω σκεφτόμαστε με τι βενζίνη θα παμε στην δουλεια μας και η διακοπες που καναμε ηταν λιγο μετα το γαμο μας που πηγαμε Βενετια για γαμο ενος φιλου και το συνδιασαμε με γαμηλιο ταξίδι.Μιλάμε στο τσακ ημουν να εβγαζα όσα ενιωθα για το κωλοσπιτο αυτο και για τις αποδείξεις που δεν κόβει τόσα χρονια.
Ανασες,πολλες.
Σε τι εποχη και σε ποια χωρα ζουν κάποιοι;
Μπα όχι.Δεν θέλω να μείνω άλλο εδω.Δεν θέλω.Θα ψαξω για αλλο σπιτι κοντα στη θάλασσα με κήπο.
Αρκετα εχω περάσει για να αφήνω τετοιες μαλακίες να με επηρεάζουν.Δεν μπορω να αγνοήσω βεβαια τον αγαπημενο μου...την ζωή μου...την ανάσα μου ολη.Τον αντρα μου.
Θέλω τόσο να του βρω λύσεις αλλα δεν γίνεσαι και εσυ πιο απαιτητικός.Τι και αν χαλάσεις "φιλίες" με κάποιους που μας χρωστούν,προτιμάς ταπες χιλιάδων ευρω παρα να απαιτησεις τα δεδουλευμενα,τώρα;Γιατι να μιζεριάζουμε τόσο για πραγματα που δεν θα επρεπε;Το Πάσχα δεν μας ελεγαν οτι θα τακτοποιήσουν το χρέος τους;Επεα πτερόεντα για αλλη μια φορα.Τους εχεις κακομάθει.
Δεν γουσταρω να σε πρήζω ρε γαμώτο,δεν γουσταρω καθόλου.Δεν μου αρεσει να γκρινιάζω το ξέρεις.Ξέρω οτι ξέρεις τι πρεπει να κανεις.Κάντο και αν χασεις τους κακοπληρωτες,δεν πειραζει.Ναι αγαπη μου;Σκεψου το.
Τα γραφω εδω για να ξεσπάσω.
Δεν θέλω να σε φορτωνω με μαυρες σκέψεις μου.Δεν μου φταις τιποτα εσυ.Σ αγαπάω τόσο που στεναχωριεμαι πολύ οταν σε βλέπω χαμένο στις δικιες σου σκέψεις και προβληματισμούς .Θέλω να σε βοηθήσω.
Προσπαθείς να μη μου λείπει τίποτα και τα καταφέρνεις μια χαρά.
Είμαι ευτυχισμένη και πλήρης μαζί σου...

Σ αγαπω και θέλω να εισαι καλα.

UPDATE:Ειναι ηδη 10:30 πρωι Παρασκευής και μολις ελαβα μια αισιόδοξη απαντηση για κατι που αφορα το συνεδριο αστρονομιας.Ειμαι και PR&Press του συλλόγου οποτε εχει πολύ τρεξιμο ;).
Στείλτε μου θετική ενέργεια .
Αχ τι καλα ωραια νέα για να ξεκινησει η μέρα μου.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

UPDATE 16:40 --> Θυμαστε που σας ειπα οτι θα βγω να ξελαμπικάρω;
Βγηκα,πήγα και ειδα τον καλό μου εκει που ετοιμαζε φακέλους στο γραφείο και μετά φεύγοντας να κανω βολτα,μπηκα στο πρωτο κμμωτήριο που βρήκα μπροστά μου,έβαψα ,τα εκοψα φιλαριστα και ισιωσα το μακρυ μαλλι μου (2 ωρες πασπατεμα και ξερετε ποσο μισω τα κομμωτήρια!!)Αλλάαααα το καραγούσταρααα,ίσως να ηταν και η πρωτη φορα που δεν εκνευριστηκα με την αναμονή,ηρέμησα,κρατησα σημειωσεις απο τις σκεψεις που είχα για διάφορα, μιας και περιοδικο δεν υπήρχε και θα ξαναπάω γιατι το μαγαζι οχι απλα ειχε καλη αυρα μα μου εκανε καταπληκτική δουλεια στο κεφάλι μου.Τον αλλο μήνα πάλι ;ρ μην το παραχέσουμε κιόλας