Online reading:

web stats

31 Ιουλ 2010

Cd περιορισμενης εκδοσης μόνο για την Ελλάδα


Ποιο ειναι το συγκροτημα που θα εκδόσει CD περιορισμένης εκδοσης μονο για την Ελλάδα;

Ανήκουν στην ομάδα των heavy Metal ακουσμάτων και ειναι οι IRON MAIDEN.
Το 15ο album των Iron Maiden ηχογραφήθηκε στον μεγαλύτερο μέρος του στα ιστορικά Compass Point Studio στις Μπαχάμες ("Piece of Mind, "Powerslave", "Somewhere In Time") με παραγωγό τον Kevin Shirley.
The Final Frontier ονομάζεται η νέα τους συλλογή που θα αρχίσει να κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 18 Αυγούστου.
Το εξώφυλλό του είναι σχεδιασμένο από τον Melvyn Grant και η διάρκειά του είναι 76 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα, περιλαμβάνοντας τραγούδια.

The album 'The Final Frontier' which features 10 tracks listed below, including 'El Dorado' (which was released as a free download to great worldwide excitement in June) runs for over 76 minutes.

Confirmed for release on EMI on 16th August, the album will be released in a unique Limited Edition Collectors 'Mission Edition' CD case and will include access to extra bonus content including the Director's Cut of this new video, filmed band 'Mission Debrief' interview footage, wallpapers, photos and the exclusive game 'Mission II : Rescue & Revenge'. Maiden are also for the first time making the album available as an iTunes LP with bonus content as well as the traditional digital format. There will also be a Limited Edition Double Picture Disc.

The full tracklisting for the album (total running time 76:35) is:

THE FINAL FRONTIER
1. Satellite 15.....The Final Frontier 8:40
2. El Dorado 6:49
3. Mother Of Mercy 5:20
4. Coming Home 5:52
5. The Alchemist 4:29
6. Isle Of Avalon 9:06
7. Starblind 7:48
8. The Talisman 9:03
9. The Man Who Would Be King 8:28
10. When The Wild Wind Blows 10:59


Το album track EL DORADO ειναι διαθέσιμο για να το κατεβάσετε ελευθερα απο τους IRON MAIDEN στο http://www.ironmaiden.com/download/


Αναβίωση του εθίμου της φωτιάς

Η εθιμική εκδήλωση του ανάμματος της φωτιάς που θα γίνει το Σάββατο 31 Ιουλίου στις 9 το βράδυ μπροστά στο προσφυγικό σπίτι του Ιστορικού Αρχείου, θα συνοδεύεται και από τρικούβερτο γλέντι και φαγητό, όπως παλιά.
ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ
ΤΗΣ 1ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Η Αγία Ελένη, μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, στις αρχές του 4ου αιώνος (325-327 μ.Χ.), Πρώτη Αυγούστου βρήκε τον Τίμιο Σταυρό στην Ιερουσαλήμ. Έδωσε τότε εντολή ν’ ανάψουν φωτιές (φρυκτωρίες) στις κορυφές των βουνών για να μεταδοθεί έτσι το χαρμόσυνο γεγονός στην Κωνσταντινούπολη. Φωτιές άναψαν σ’ όλες τις βουνοκορφές της διαδρομής από την Ιερουσαλήμ μέχρι τη Βασιλεύουσα. Μεταξύ των βουνοκορυφών που είχαν φρυκτωρίες ήταν και στην Καππαδοκία, στο Αργαίο όρος της Καισαρείας, στο Κουλακλί-Τεπέ και στο Χασάν νταγ της Καρβάλης (Γκέλβερι). Οι Χριστιανικοί πληθυσμοί και οι μοναχοί έμαθαν πρώτοι το γεγονός. Από τότε οι κάτοικοι, σε ανάμνηση αυτού του χαρμόσυνου γεγονότος, κάθε πρώτη Αυγούστου, από νωρίς το απόγευμα περιφέρουν το Τίμιο Σταυρό από σπίτι σε σπίτι για προσκύνηση και ευλογία, ψάλλουν το «Σώσον Κύριε τον λαόν σου….» και όλοι μαζί το βράδυ μαζεύονται στην πλατεία του χωριού ή στις γειτονιές, ανάβουν φωτιές, γλεντούν και πηδώντας πάνω από την πυρά φωνάζουν (τους τελευταίους αιώνες στα Καραμανλίδικα): «Αύγουστος Μασαλλάχ - Σταυροζού Πουλντού Πατισάχ» ή «Αύγουστος Μασαλλάχ - Σταυρός πουλουντού Αλλάχ» ήτοι: Δόξα τω Θεώ ήρθε ο Αύγουστος - Η βασίλισσα βρήκε το Σταυρό. Δόξα τω Θεώ ήρθε ο Αύγουστος - Θεέ μου βρέθηκε ο Σταυρός. Οι φωτιές άναβαν μετά τα μεσάνυχτα της 31ης Ιουλίου και το έθιμο διαρκούσε 3 μέρες. Η παράδοση αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα, εδώ στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, από τους κατοίκους, τα μέλη και τους χορευτές της Στέγης Πολιτισμού και του Κέντρου Καππαδοκικών Μελετών Νέας Καρβάλης.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΟΚΑΠΠΑΔΟΚΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το εθιμο της "Μαλλιαρής" στη Ζάκυνθο

Το βράδυ της τελευταίας ημέρας του Ιουλίου ( πολλοί Ζακυνθινοί βουτούν στη θάλασσα για βρουν μια χορταριασμένη (μαλλιαρή) πέτρα, που σύμφωνα με την παράδοση, θα τους φέρει καλοτυχία για την υπόλοιπη χρονιά.

Σήμερα ο Δήμος Ζακυνθίων τη βραδιά αυτή διοργανώνει γιορτή στο Λιμανάκι της Αγίας Τριάδας με ζωντανή μουσική, άφθονο κρασί και παραδοσιακά εδέσματα.

Τα μεσάνυχτα αρχίζει η Νηστεία του Δεκαπενταύγουστου με Βαρκαρόλα και Ζακυνθινές καντάδες.

Η απελευθέρωση στις μεταφορές θα ρίξει το κόστος διακίνησης αγαθών

Τουλάχιστον κατά 50% μπορεί να μειωθεί το κόστος μεταφοράς βασικών αγαθών, σε βάθος χρόνου, από τη στιγμή που θα ανοίξει το επάγγελμα των φορτηγατζήδων.

Αυτό λένε οικονομολόγοι αλλά και άνθρωποι της αγοράς.

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα από τις 15 της Ε.Ε. όπου το επάγγελμα παραμένει κλειστό.


'Ετσι, μεταφορικά και κόστος αποθήκευσης αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο της τελικής τιμής πολλών βασικών αγαθών.

Ενα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα αφορά τα οπωροκηπευτικά.
  • Η μεταφορά τους από την Πελοπόννησο στην Αθήνα φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις να είναι τόσο ακριβή, ώστε να συμφέρει η εισαγωγή τους από... την Αίγυπτο ή το Ισραήλ.

Και αυτό γιατί όπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ το όχημα που τα μεταφέρει στην Αθήνα, ακριβώς επειδή δεν είναι δημόσιας χρήσης, αναγκάζεται να επιστρέψει στην Πελοπόννησο τις περισσότερες φορές άδειο, όταν δεν υπάρχει δικό του φορτίο για την αντίστροφη διαδρομή.

Αν όμως ήταν δημόσιας χρήσης, το ναύλο ανά μονάδα προϊόντος θα μειωνόταν στο μισό, γιατί το φορτηγό θα γύριζε πίσω γεμάτο. Μάλιστα, ειδικά τα οπωροκηπευτικά επιβαρύνονται και με το διοικητικά καθοριζόμενο κόστος φορτοεκφόρτωσης στην κεντρική αγορά που διπλασιάζει το αρχικό κόστος και καθιστά ακόμη πιο ελκυστική την εισαγωγή τους από το εξωτερικό. Αυτός που χάνει στο τέλος είναι ο αγρότης.

Όπου άνοιξε το επάγγελμα, από τη μια τα κόμιστρα έπεσαν μέχρι και 25% και από την άλλη, δημιουργήθηκαν τέτοιες οικονομίες κλίμακας που επέτρεψαν σε μεγάλες εταιρείες logistics να δραστηριοποιηθούν στις αγορές οδηγώντας σε πιο αποδοτική χρήση του στόλου των φορτηγών τους, με τελικό αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη μείωση του κόστους μεταφοράς.

Το χρηματιστήριο των χρυσών αδειών

Αδειες για φορτηγά και βυτιοφόρα Δ.Χ. εκδόθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα επί χούντας και μάλιστα τότε επιτρεπόταν η μεταβίβασή τους μόνο σε συγγενικά πρόσωπα πρώτου βαθμού. Στα χρόνια της μεταπολίτευσης άρχισε η μεταβίβασή τους σε κάθε ενδιαφερόμενο και μαζί της άρχισε ένα παραχρηματιστηριακό γαϊτανάκι που έχει φέρει σήμερα την αξία μιας άδειας φορτηγού Δ.Χ. γενικού φορτίου στα 100.000 ευρώ και ενός βυτιοφόρου στα 300.000 ευρώ. Αυτό συμβαίνει γιατί τα περίπου 33.000 Δ.Χ. φορτηγά και βυτιοφόρα είναι πολύ λίγα για να καλύψουν την πολλαπλάσια ζήτηση.

Όσοι επαγγελματίες λοιπόν αγόρασαν τέτοιες άδειες στις δεκαετίες ΄80 και ΄90 ή ακόμη και στις αρχές του 2000, έχουν αποσβέσει την αξία τους πολλές φορές, καθώς τις έχουν μοσχοπουλήσει.
Παραμένει ακόμη προς έρευνα πόσες από τις πωλήσεις αυτών των αδειών δηλώθηκαν στην Εφορία και έναντι... ποιου τιμήματος.

Αν η αγορά ήταν ελεύθερη, το κόστος θα ήταν πολύ χαμηλότερα έως και μηδενικό, στο ύψος του παραβόλου.

Το γεγονός αυτό εξηγεί, σύμφωνα με παράγοντες του χώρου, ως έναν βαθμό και τη δυναμική των αντιδράσεων, πόσω μάλλον αν σκεφτεί κανείς ότι κάποιοι έχουν στα χέρια τους πέραν της μίας άδειας.

Γράφετε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ότι 550 από τις συνολικά 1.450 άδειες βυτιοφόρων Δ.Χ. πανελλαδικά ανήκουν στα συμφέροντα τεσσάρων μόνο φυσικών προσώπων.

Γιατί είναι ακριβή η άδεια του βυτιοφόρου

Γιατί όμως, ενώ στα φορτηγά το μέσο κόστος της άδειας είναι 100.000 ευρώ, στα βυτιοφόρα αποτιμάται στα 300.000 ευρώ;
  • Πρώτον, τα διοικητικά καθοριζόμενα ποσοστά επί της τιμής του καυσίμου με τα οποία αμείβονται οι βυτιοφορείς είναι υψηλά και,
  • δεύτερον, επειδή τα βυτιοφόρα είναι λιγοστά εκτελούν πολύ περισσότερα δρομολόγια απ΄ ό,τι ένα άλλο Δ.Χ. φορτηγό.


Τι ισχύει στη Βουλγαρία
Τι συμβαίνει όμως σε άλλες χώρες της Ε.Ε.;
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κώστα Μίχαλο, σε Γερμανία, Ιταλία και Σουηδία, όπου η αγορά είναι ελεύθερη, το κόστος έκδοσης μιας άδειας Δ.Χ. φορτηγού ισούται με παράβολο και χαρτόσημα αξίας 300 ευρώ, όπως άλλωστε και σε ένα από τα πιο πρόσφατα μέλη της Κοινότητας, τη γειτονική Βουλγαρία. Το μόνο που ζητείται στη Γερμανία και τη Βουλγαρία είναι η κατάθεση εγγύησης ανά όχημα (της τάξης των 5.000 ευρώ), η οποία με τη λήξη της 5ετούς διάρκειας της άδειας επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη. Στη Βουλγαρία μάλιστα μπορεί κανείς εντός 24 ωρών να πάρει τη λεγόμενη μπλε κάρτα, η οποία του δίνει το δικαίωμα ελεύθερης λειτουργίας και μεταφοράς προϊόντων εντός της Ε.Ε. για 5 χρόνια. Του επιτρέπει παράλληλα να κάνει εθνικές μεταφορές για τρεις ημέρες την εβδομάδα. Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι ο έλληνας επαγγελματίας που έχει αγοράσει δύο άδειες Δ.Χ. φορτηγών πρακτικά καλύπτεται όλη την εργάσιμη εβδομάδα για εθνικές μεταφορές, (τρεις ημέρες το ένα, τρεις ημέρες το άλλο). Διά της πλαγίας οδού δηλαδή, το επάγγελμα έχει... απελευθερωθεί αφού αρκετοί επισκέπτονται τη Βουλγαρία για να βγάλουν άδειες Δ.Χ. φορτηγών.
Γιατί είναι ακριβή η άδεια του βυτιοφόρου

Γιατί όμως, ενώ στα φορτηγά το μέσο κόστος της άδειας είναι 100.000 ευρώ, στα βυτιοφόρα αποτιμάται στα 300.000 ευρώ;
  • Πρώτον, τα διοικητικά καθοριζόμενα ποσοστά επί της τιμής του καυσίμου με τα οποία αμείβονται οι βυτιοφορείς είναι υψηλά και,
  • δεύτερον, επειδή τα βυτιοφόρα είναι λιγοστά εκτελούν πολύ περισσότερα δρομολόγια απ΄ ό,τι ένα άλλο Δ.Χ. φορτηγό.

Σήμερα, λόγω της κρίσης, περίπου το 50% από τα 32.000 Δ.Χ. φορτηγά δεν έχει δουλειά, όταν η συντριπτική πλειονότητα από τα 1.450 βυτιοφόρα απασχολείται καθημερινά.

Υπάρχει, λένε στην πιάτσα, και ένας τρίτος λόγος που κρατάει υψηλά το κόστος των αδειών αυτών: η δυνατότητα που δίνει το συγκεκριμένο επάγγελμα για λαθρεμπόριο.

30 Ιουλ 2010

Κινητοποίηση απο το Συλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ

Το φωναξα απο εδω,το φωνάζει ο ΑΡΧΕΛΩΝ ο συλλογος για την προστασία της χελώνας Caretta Caretta.

OXI στο beach party του Μάλεμε.

Παρακολουθώ την διαφήμιση που κάνει τόσο ο ίδιος ο Δήμαρχος σε τοπικες εφημεριδες για το πάρτι αυτό όσο και τοπικο καναλι των Χανίων.

Κανενας δεν κανει τίποτα.Δεν τους νοιαζει αν καταστρεψουν κάτι τόσο σπανιο όσο αυτες οι χελώνες.Ολα για το χρήμα πια;


Ακολουθεί κειμενο που στέλνουμε στον Δήμαρχο,ενα κειμενο διαμαρτυρίας τόσο στα Αγγλικα όσο και στα Ελληνικα.

ΟΧΙ BEACH PARTY ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ!!

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Με έκπληξη και λύπη πληροφορηθήκαμε ότι η Νεολαία Πλατανιά οργανώνει πάρτι στην παραλία του Μάλεμε στις 31 Ιουλίου με την ανοχή του Δήμου σας!. Στον κόλπο των Χανίων φιλοξενείται και ωοτοκεί η Caretta caretta.
Ζητάμε να αποθαρρύνετε την διεξαγωγή τέτοιων εκδηλώσεων αποσύροντας την όποια άδεια έχετε δώσει για πάρτυ.!

ΣΤΕΙΛΤΕ, ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ!!! platanias@cha.forthnet.gr

Estimable Mayor,

It’s with surprise and regret we’ve been informed the Youth Club of Platania organize beach-party on Maleme on July 31st with the tolerance of the Municipal Authorities!
You are well aware of the fact that the Gulf of Chania Gulf is the nesting site of caretta caretta.We are urging you to strongly discourage such events from taking place and withdraw any kind of licence given for the party.

SEND THIS TO
platanias@cha.forthnet.gr

Ανοιξε η Εφορία

Έληξαν οι κτηνοτρόφοι τον αποκλεισμό της Εφορίας μετά τις ανακοινώσεις του ΕΛΓΑ για τις αποζημειώσεις του 2010 αλλά και τις εναπομείναντες καθυστερημένες αποζημιώσεις του 2009.
Σύμφωνα λοιπόν με το τελευταίο δελτίο τύπου ( www.elga.gr) :Ολοκληρώθηκε από τον ΕΛΓΑ η διαδικασία αποτίμησης των ζημιών που υπέστησαν κτηνοτρόφοι από όλη την χώρα στο ζωικό τους κεφάλαιο το πρώτο τετράμηνο του 2010. Επιλύθηκαν επίσης όλες οι σχετικές εκκρεμότητες που αφορούν το 2009.



Πρόκειται για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα καλυπτόμενα ζημιογόνα αίτια οι οποίες αντιμετωπίστηκαν από τις υπηρεσίες του Οργανισμού με αντικειμενικό και δίκαιο τρόπο. Οι πληρωμές ανέρχονται σε 1.091.414 ευρώ και θα πραγματοποιηθούν στις 3 Αυγούστου 2010 μέσω ΑΤΕ.


Με το άκουσμα της είδησης αυτής πολίτες έσπευσαν προς την οδο Τζανακάκη και στα γραφεία της Α και Β ΔΟΥ για να τακτοποιήσουν δουλειές και εκκρεμότητες παρόλο που δόθηκε παράταση για ρυθμίσεις κλπ μέχρι και την Τετάρτη 4 Αυγούστου.


Η ουρά για το ταμείο της Β ΔΟΥ Χανίων.


Γενικός χαμός με πολλά νεύρα, ζέστη, και μια ουρά ατέλειωτη.

28 Ιουλ 2010

Η ομάδα της Greenpeace στα Χανιά


Πιστοί στο καλοκαιρινό τους ραντεβού, για να μας ενημερώσουν για τη δράση της Greenpeace και πως μπορείτε και εσείς να τη στηρίξετε.

Τα παιδιά με τα πορτοκαλί μπλουζάκια σας περιμένουν λοιπόν από τις 9 μέχρι 13 Αυγούστου, για να σας μιλήσουν και να σας δώσουν την ευκαιρία να συνδυάσετε την προστασία του περιβάλλοντος με τις καλοκαιρινές σας διακοπές!

27 Ιουλ 2010

Οχι στο πάρτι στο Μαλεμε Χανίων

Πέρσι 28 Ιουλίου έγραψα για το πρώτο πάρτι που έγινε παρά τις αντιδράσεις του Συλλόγου για την Προστασία της χελώνας Καρέτα-Καρέτα.

http://eygenia.blogspot.com/2009/07/aleme-beach-party.html

Φέτος πάλι τα ίδια.
Οποτε και εγώ πάλι τα ίδια θα πω μιας και πέρσι δεν ίδρωσε κανενα αυτάκι.

Φέτος με την προεκλογική εκστρατεία έστω και υποκριτικά ευελπιστώ να γίνει κάτι και να μην αφησουν να γίνει το πάρτι αυτό.

Δεν έχω προβλημα με την εκδήλωση.
Το μέρος όπου θα συμβει με ενοχλεί.

Το Μάλεμε.
Η παραλία του συγκεκριμένα ειναι μέρος οπου χελώνες Caretta Caretta δημιοιυργούν φωλιές και αφηνουν τα αυγα τους.

Οι φωλιές που εντοπίζονται κατά την πρωινή έρευνα του ΑΡΧΕΛΩΝ στην παραλία ελέγχονται για την καταλληλότητα της θέσης τους. Αν θεωρηθεί ότι δεν κινδυνεύουν άμεσα από πλημμυρα ή καταστροφή από κάποια άλλη μορφή ανθρώπινης δραστηριότητας (π.χ. να είναι δίπλα από ομπρέλες ή ξαπλώστρες) τότε αφήνονται στη θέση τους και ένας μεταλλικός κλωβός (κώνος με ανοιγματα) τοποθετείται από πάνω. Οι κλωβοί προσδιορίζουν την τοποθεσία κάθε φωλιάς και την προστατεύουν από τυχαία καταστροφή από τους χρήστες των παραλιών. Η πινακίδα που φέρουν (σε τρεις γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά), πληροφορεί το κοινό για το σκοπό των κλωβών.

Υπάρχουν όμως και φωλιές που δεν εντοπίζονται.Οπότε υπάρχει άλλος ένας λόγος για την προστασία του χώρου.

Στην ιστοσελίδα του ο Δήμος Πλατανιά λέει "Οι παραλίες του Δήμου Πλατανιά είναι από τις πιο κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού. Έχουν διακριθεί με γαλάζιες σημαίες, επίσημη πιστοποίηση για καθαρές θάλασσες και ασφαλείς ακτές. Στον Δήμο Πλατανιά ανήκει επίσης ένα σημαντικό κομμάτι της παραλίας ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta-caretta, ενώ εκεί φιλοξενείται ο Σύλλογος Προστασίας της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, που δραστηριοποιείται στην περιοχή από το 1989."

http://eygenia.blogspot.com/2009/08/beach-party.html

Πέρσινό δημοσίευμα με την διαμαρτυρία πριν το πάρτι




Περσινή καταγγελία αφού έγινε το πάρτι


http://eygenia.blogspot.com/2009/07/beach-party.html

Φέτος θα γίνει ΄κάτι ή θα βγουν οι καταγγελίες πάλι μετα το πανηγύρι για να βγάλει ο καθένας την ουρά του απέξω;;


ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΑΜΕΤΟΧΟΣ

22 Ιουλ 2010

Κήρυξε πτώχευση η PRIME MOTORS A.E

"Κανόνι" για εταιρεία αυτοκινήτων στην Τρίπολη - 150 εργαζόμενοι στο δρόμο

Μετά τα... κανόνια σειρά έχουν οι πτωχεύσεις όπως φαίνεται στην αγορά αυτοκινήτου καθώς οι συνεχιζόμενες πτώσεις που καταγράφουν οι πωλήσεις καινούριων αλλά και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχουν απίστευτες πλέον συνέπειες στους επιχειρηματίες αλλά και τους υπαλλήλους του κλάδου.
Πρόσφατα μια πολύ μεγάλη εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 2000 κήρυξε πτώχευση αφήνοντας κυριολεκτικά στο δρόμο 150 εργαζόμενους οι οποίοι δεν μπορούν ούτε στο Ταμείο Ανεργίας να γραφτούν ώστε να λάβουν το επίδομα.

Η "Η" επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας κ. Σωτήρη Τσώνη ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Σε περίπτωση πτώχευσης οι υπάλληλοι δεν μπορούν να πάρουν ούτε επίδομα ανεργίας καθώς δεν έχουν απολυθεί. Ωστόσο βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον ΟΑΕΔ ώστε να μπορέσουμε να τους εντάξουμε ως άνεργους και να λάβουν το επίδομα ανεργίας.».


Η PRIME MOTORS A.E. ιδρύθηκε στις αρχές του 2000 στην Τρίπολη, το κέντρο της Πελοποννήσου. Παρότι πρόκειται για μια νέα σχετικά εταιρία, οι εργαζόμενοι σ' αυτήν είχαν πείρα είκοσι και πλέον χρόνων στον τομέα της αυτοκίνησης. Φιλοσοφία των ανθρώπων της εταιρείας ήταν η πλήρης εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των αυτοκινητιστικών αναγκών του πελάτη. Για να επιτευχθεί το όραμα αυτό η PRIME MOTORS A.E. Δημιούργησε τρεις κάθετες μονάδες σε Τρίπολη, Καλαμάτα και Σπάρτη οι οποίες ανήκαν στο επίσημο δίκτυο της Toyota.
Προσεχώς χωρίς δίκτυο!

Μακραίνει συνεχώς η λίστα των αντιπροσώπων και εμπόρων οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις δανειακές τους ή μηνιαίες οικονομικές υποχρεώσεις τους και βάζουν λουκέτο στα καταστήματά τους. Έτσι μετά το πρόσφατο κανόνι στα Τρίκαλα, αρκετές κάθετες μονάδες ετοιμάζονται να κατεβάσουν τις ταμπέλες του επίσημου δικτύου όπου και ανήκουν και είτε συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους ως ανεξάρτητοι έμποροι, είτε πτωχεύουν...

Αλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως δεκάδες αντιπροσωπείες με πολλά υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται στο κατώφλι της εξόδου των εισαγωγικών...
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς για να αντέξει κάποιος επίσημος αντιπρόσωπος στην επαρχία θα πρέπει να αντιπροσωπεύει τουλάχιστον 3 διαφορετικές εταιρείες ενώ για τις περιοχές της Αττικής και Θεσσαλονίκης τουλάχιστον 2 για να είναι βιώσιμες. Αν διατηρηθεί η αποκλειστικότητα της μίας φίρμας και οι πωλήσεις δεν αυξηθούν τότε σχεδόν όλοι οι εισαγωγείς κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δίκτυο από τον Σεπτέμβριο, αναφέρουν χαρακτηριστικά στην "Ημερησία" παράγοντες της αγοράς!



19 Ιουλ 2010

ΕΣΗΕΑ και MEGA πάρε θέση...ΤΩΡΑ!

«Δεν μπορείς να γράφεις ό,τι θέλεις και να στοχοποιείς ανθρώπους, δεν μπορείς να γράφεις ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι» δήλωσε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης στην εκπομπή του στο κανάλι MEGA το πρωϊ.

Δεν το ειδα γιατί δουλευω εκεινη την ώρα,αλλα το έμαθα απο τις διάφορες ιστοσελίδες.
Διασταυρωμένο καλα για να ειμαι σίγουρη ότι η είδηση ισχύει.

Θύμωσα.

Νευρίασα πολύ.

Πώς τόλμησε;

Που ειναι η αξιοπρέπεια,το ήθος,η συναδελφική αλληλεγγύη;

Δημήτρη Τάκη ούτε εσύ δεν μπορείς να λες ότι θέλεις,ούτε μπορείς να λες ότι σου κατεβαίνει στο κεφάλι σου, μέσα στο ακριβό σου κουστουμάκι,μπροστα σε χιλιάδες κόσμο που παρακολουθεί την εκπομπή σου.

Ενας σοβαρός δημοσιογράφος που σέβεται το επάγγελμα του αλλα και τους συναδέλφους του μα κυρίως τον εαυτόν του δεν ξεστομίζει τέτοιες βαριές κουβέντες.

Εγώ ξέρω ότι δημοσιογράφος σημαίνει γράφω, καταγράφω και εκτίθεμαι,αναλαμβάνοντας και το κόστος αλλά τους κινδύνους που συνεπάγονται με το σωστό ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με το Άρθρο 1 της Αρχής Δεοντολογίας των δημοσιογράφων όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ ο δημοσιογράφος δικαιούται και οφείλει:


δ. Να μεταδίδει την πληροφορία και την είδηση ανεπηρέαστα από τις προσωπικές πολιτικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, φυλετικές και πολιτισμικές απόψεις ή πεποιθήσεις του.

Και σύμφωνα με το Άρθρο 6 ο δημοσιογράφος οφείλει:

α. Να σέβεται την προσωπικότητα των συναδέλφων του. Να μην εκτοξεύει εναντίον τους ασύστατες κατηγορίες και να αποφεύγει τις προσωπικές αντεγκλήσεις, δημόσια και στους χώρους εργασίας.

Το να καθόμαστε εκ του ασφαλούς,καλύπτοντας την αλήθεια γιατί έτσι βολεύει,γιατί σκεφτόμαστε "και ποιος ειμαι εγω που θα βγάλει το φίδι από την τρύπα" δεν ειναι δημοσιογραφία. Παλιότερα ενθουσίαζε τον κόσμο μια καλή είδηση,μία είδηση που τίναζε εταιρίες και πολιτικούς στον αέρα.Τώρα ποιος έχει τα κότσια να το κάνει;
Και όμως υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι.
Ανθρωποι με οικογένειες που παλευουν για την σωστή και έγκυρη ενημέρωση.


Νωρίς το πρωϊ δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας στην είσοδο του σπιτιού του.
Άφησε πίσω γυναίκα έγκυο και ένα ακόμα παιδί.
Δεν πρόλαβε καν να τους πει καλήμερα γιατί κάποιοι άνανδροι ντυμένοι αστυνομικοί,με πρόσχημα την κλοπή του αμαξιού του,τον έκαναν να ανοιξει την πόρτα του,ωστε στην συνέχεια να τον γαζώσουν με πολλές σφαίρες.Δεν τον ήθελαν καν βαριά τραυματισμένο.
Είχαν πάει εκεί να του "πάρουν" την ζωή επειδη "κάποιοι-αυτοί που ενόχλησε" το αποφάσισαν...έτσι απλά.

Τέτοιες δηλώσεις όπως τουΔημήτρη Τάκη είναι κατακριτέες .

Ντροπή!

ΕΣΗΕΑ επιτέλους πάρε θέση,για να μην καμαρώνουν όσοι τις λένε.

MEGΑ Channel είναι ντροπή να έχεις στο δυναμικό της ενημέρωσης τέτοιους χυδαίους ανθρώπους .

15 Ιουλ 2010

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ


Tην Δευτερα 19 Ιουλιου 2010


οι Ποδηλάτρεις πανε ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ!!!!!!!!!!

Mε θαλασσια ποδήλατα θα κανουμε θαλασσοπορεια Ν.Χώρα-Εν.Λιμάνι

Βar ενα ιστιοπλοϊκό για μπύρες κτλ


Ωρα 5.30 το απόγευμα

στη παραλια Ν.Χώρας μπροστα απο ψαροταβερνες.

Πρωτοποριακό ταμπελάκι από την Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων

Από την 1η Ιουλίου η εικόνα των ΤΑΧΙ της πόλης των Χανίων άλλαξε, πήρε άλλη όψη φόρεσε το κίτρινο ταμπελάκι.
Το σηματάκι εκείνο που αποδεικνύει σε όλους εμάς ότι οι κάτοχοι των ΤΑΧΙ, θα μας προσφέρουν την μισθωμένη υπηρεσία που ζητάμε σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία.

Είναι αλήθεια ότι, η οικονομική κρίση που έπληξε την πατρίδα μας πέρασε και άφησε το αποτύπωμα της σε πολλά επαγγέλματα, μεταξύ αυτών και του επαγγέλματος των ΤΑΧΙ.

Επειδή η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων, νοιάζεται για την τοπική οικονομία, αλλά και επειδή η υπηρεσία των ΤΑΧΙ, μας είχε απασχολήσει στο παρελθόν έντονα, με πρακτικές τις οποίες επισημάναμε στο συλλογικό τους όργανο, φαινόμενα τα οποία σχεδόν μηδενίστηκαν,σήμερα ερχόμαστε να επισφραγίζουμε την άριστη συνεργασία του κλάδου
των ΤΑΧΙ και τις άριστες προσφερόμενες υπηρεσίες τους σε μας τους καταναλωτές, με το "κίτρινο ταμπελάκι" ένα σήμα που φέρει το λογότυπο της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, αλλά και το τηλέφωνό της, στοιχεία που αποδεικνύουν την ανάπτυξη μιας αμφίδρομης σχέσης μεταξύ παρόχου υπηρεσίας (ΤΑΧΙ) αλλά και δέκτη της υπηρεσίας (καταναλωτή).

Το ταξί είναι ένα μέσο μεταφοράς και προσφέρει μισθωμένη υπηρεσία.

Κάθε καταναλωτής είναι ελεύθερος να κάνει χρήση της υπηρεσίας του ταξί σε χρόνο και προορισμό που εκείνος επιθυμεί.

Ο κάθε επιβάτης - καταναλωτής όταν κάνει χρήση της υπηρεσίας του ταξί
οφείλει να προσέχει κατά την επιβίβασή του στο ταξί τα παρακάτω:
  • Να υπάρχει ταξίμετρο και μάλιστα μηδενισμένο
  • Να υπάρχει πινακίδα που να γράφει: Τα στοιχεία του αυτοκινήτου, τα ισχύοντα τιμολόγια, πινακίδα που να γράφει «όλοι οι επιβάτες υποχρεούνται από τον νόμο να φορούν ζώνη»"
  • O οδηγός του ταξί οφείλει να σας μεταφέρει εκεί ακριβώς που επιθυμείτε, να μεταφέρει τις αποσκευές σας από το πεζοδρόμιο στο ταξί και αντίστροφα.
  • Απαγορεύεται να σας αρνηθεί μίσθωση, ενώ χωρίς την άδειά σας δεν επιτρέπεται η πολλαπλή μίσθωση. Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε 15 λεπτά αναμονή ή περισσότερα εάν υπάρχει σοβαρός λόγος.
Οφείλετε να ζητήσετε απόδειξη στην οποία να αναγράφεται η διαδρομή που πραγματοποιήσατε και το κόμιστρο που καταβάλατε ο οδηγός έχει υποχρέωση να σας την δώσει ακόμα και χειρόγραφη.

Σήμερα με "το κίτρινο ταμπελάκι " που σε περίπτωση κακοδιαχείρισης της προφοράς των ΤΑΧΙ ο καθένα από μας ελεύθερα μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο του να το καταγγείλει, αλλά και σε κάποιες φορές να ευχαριστήσει για τις μη αμειβόμενες υπηρεσίες κάποιων οδηγών ΤΑΧΙ .


10 Ιουλ 2010

Για την Αμαλία που σήμερα γιορτάζει

Ξεκίνησε να γραφει την ιστορία της τον Ιούλη του 2005.
Μια ιστορία γεμάτη πόνο και "φακελάκια".
Μάθαμε κάθε σκέψη της,κάθε θυμό της κάθε παραπονό της.
"Εφυγε" από κοντά μας στις 27 Μαϊου 2007 με ένα παραπονο και ενα μεγάλο ΓΙΑΤΙ.
Στην τελευταία της ανάρτηση στις 3 Μαϊου 2007 έγραφε "Είτε δώσεις φακελάκι είτε δε δώσεις, την ίδια δουλειά ξέρει να σού κανει ο γιατρός".
Δεν άλλαξε κάτι ο χαμός της.
Κανένας από αυτούς δεν βρίσκεται φυλακή,ούτε δεν έχει αφαιρεθεί καμία αδεια εξασκησης επαγγέλματος.
Τα φακελάκια συνεχίζονται και οι λογαριασμοί όλων αυτων αυξάνονται χωρίς να βγούν στην επιφάνεια τα ονόματα τους ακόμα και τωρα την στιγμή της κάθαρσης.

Όσοι από εσάς δεν γνωρίζετε για την Αμαλία μας,το υπέροχο πλάσμα με την απίστευτη ψυχή και κουράγιο μπορείτε να διαβάσετε την ιστοσελίδα της http://fakellaki.blogspot.com


Δεν ξεχνώ κορίτσι μου...ποτέ....

Αμαλία Καλυβινού

7 Ιουλ 2010

Ο Ηρακλής και η Μυρμηγκούπολη

Με μεγάλη εκπληξη και χαρα παρατήρησα στο ιστολόγιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικης Προστασίας ότι είχαν έναν σύνδεσμο για παιδιά.


"Καλώς ήρθατε

Είμαι ο Ηρακλής και ζω σε ένα μικρό χωριό τη Μυρμηγκούπολη.

Ελάτε να γνωριστούμε για να αντιμετωπίσουμε μία πιθανή καταστροφή και να μειώσουμε τα προβλήματα που προκαλούνται.

Εάν θέλετε ακολουθήστε μας κι εσείς σε αυτή την προετοιμασία..."

Μεσα λοιπόν από παιχνίδια προσπαθούν να ενημερώσουν τα παιδια για τις αιτίες από τις οποίες προκαλούνται πιθανες καταστροφές,τον τρόπο αντιμετωπισης τους ωστε να μπορεσουν να προστατευτούν.


Μια πολύ καλή δουλεια.Μπραβο!



Αν ειναι δυνατόν!

Το πρωϊ έμαθα για περιστατικό που συνέβει εδώ στα Χανιά σε μάθημα Πανελληνίων.

Κοπέλα που είχε ράμματα στο δάχτυλο της πήγε κανονικά να δώσει μάθημα.Το κόψιμο στο δάχτυλο της ήταν βαθύ και βρίσκεται στο χέρι με το οποίο κρατούσε το στυλό της.Από την πίεση αυτό έβγαλε αίμα με αποτέλεσμα να λερωθεί "το πρόχειρο " μέρος του τετραδίου.Πρόχειρο είναι συνήθως οι 1-2 τελευταίες σελίδες από το τετράδιο που τους δίνετε για να κάνουν οι μαθητές πράξεις κλπ χωρίς να λερώσουν το κύριο μέρος του διαγωνίσματος.
Προσπαθούσε να γράψει και ας είχε πρόβλημα,όταν ένας από τους επιτηρητές την κατηγόρησε ότι κρυβει κάτι κάτω απο τις γάζες.Την ανάγκασαν λοιπόν,για να μην "κοπεί" απο το συγκεκριμένο μάθημα να ξετυλίξει το καλά τυλιγμένο δάχτυλο (με κίνδυνο μόλυνσης) για να δουν τα ράμματα.Τα είδαν και η κοπέλα με την ψυχολογική αυτή επιβάρυνση συνέχισε το διαγώνισμα της.

Προχθες βγήκαν τα αποτελέσματα.
Είχε μηδεν στο συγκεκριμένο μάθημα.
Εμαθε γιατί.
Καθηγητής έκοψε το γραπτό της πριν πάει για διόρθωση γιατι θεώρησε οτι το σημάδι από αίμα στο "πρόχειρο" ήταν "στημένο" .

Ρε δεν πάμε καλά!!

Τόση κακία;

Εκεί που διαβεβαίωναν οι επιτηρητές οτι δεν θα κοπει η κοπελιά βρεθηκε "ο εξυπνος καθηγητής" να ακυρώσει το γραπτό της και να το θεωρήσει σημαδεμένο (λόγω του αίματος στο "προχειρο").

Η συγκεκριμένη κοπέλα να σημειωθεί εδινε δευτερη φορά και περιμενε να μπει σε μια καλή σχολή για να ακολουθησει το ονειρο της και βρέθηκε ο "ηθικος" συμπολίτης μας να την κόψει.

Αν ήμουν στην θέση της θα έκανα ένσταση.
Ι σως και να κάνει γιατί την γνωρίζω προσωπικά αρκετά χρόνια.

Από την άλλη όμως,δεν θα ιδρώσει κανενος το αυτί.

Γιατί να μπει σε αυτή την διαδικασία;
Εδω της ξεγύμνωσαν την πληγή με φόβο μόλυνσης και δεν θα την διέσυραν;

Εντάξει, μπήκε σε ΤΕΙ της Αθήνας ,συμβουλεύτηκε τους καθηγητές της και είναι ικανοποιημένη γιατι υπάρχει και άλλο δρομάκι για το όνειρο της.

Δεν απογοητεύεται.

Αυτή η νεολαία μου δίνει ελπίδες.
Δεν κολλάει στα εμπόδια.
Συνεχίζει να ονειρεύεται και να προσδοκά το καλύτερο.

6 Ιουλ 2010

4η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων


Η Αστρονομική Ένωση Σπάρτης "Διός Κούροι" και η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας "Ωρίων" σας προσκαλούν στην 4η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων που θα διεξαχθεί στον Πάρνωνα από 9 έως 11 Ιουλίου 2010. Το website της εξόρμησης όπου μπορείτε και να δηλώσετε συμμετοχή είναι το εξής:

http://www.astroexormisi2010.gr/

Οι διοργανωτές της 4ης πανελλήνιας εξόρμησης ερασιτεχνών αστρονόμων φιλοδοξούν να καθιερώσουν ως θεσμό τις πανελλήνιες εξορμήσεις στον χώρο της ερασιτεχνικής αστρονομίας. Σκοπός της εξόρμησης είναι να φέρει πιο κοντά τους ερασιτέχνες από όλη την Ελλάδα ώστε να απολαύσουμε όλοι μαζί την αγαπημένη μας ενασχόληση στον φυσικό μας χώρο, τον έναστρο ουρανό.

Η τοποθεσία παρατήρησης βρίσκεται στο όρος Πάρνωνας, στο νομό Λακωνίας. Απέχει περίπου δυόμιση ώρες από την Αθήνα και μία ώρα από την Τρίπολη. Διαμέσου μιας πανέμορφης διαδρομής, διάσπαρτης με έλατα και πεύκα, φτάνει κανείς στο ορειβατικό καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης, το οποίο βρίσκεται σε ύψος 1420 μέτρων. Κάτω από το καταφύγιο είναι ο χώρος παρατήρησης ο οποίος περικλείεται από δάσος.

Η συμμετοχή στην εξόρμηση είναι δωρεάν και είναι ελεύθερη για όλους τους φίλους της αστρονομίας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, πέρα από τη νυχτερινή παρατήρηση, πλήθος αστρονομικών δραστηριοτήτων όπως ομιλίες και workshop ενώ στους συμμετέχοντες θα παραχωρηθούν και δωρεάν δείπνα.

Οι κυρίως εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα σε ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο ανοιχτό χώρο στο Δάσος κατάλληλο να φιλοξενήσει ένα μεγάλο αριθμό τηλεσκοπίων με δυνατότητα προσέγγισης του αυτοκινήτου δίπλα στον εξοπλισμό. Ο χώρος είναι υπό την εποπτεία του Δασαρχείου Σπάρτης και τη διαχείρισή του έχει ο ορειβατικός σύλλογος Σπάρτης ο οποίος μας παραχωρεί για το τριήμερο της εκδήλωσης το καταφύγιο.

Ευχόμαστε καλή αντάμωση στον Πάρνωνα,

Οι διοργανωτές,
Αστρονομική Ένωση Σπάρτης "Διός Κούροι" - Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας "Ωρίων"

3 Ιουλ 2010

Αυτα και άλλα πολλά

Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν λύσεις για την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε αν και πιστεύω ότι έρχονται χειρότερες καταστάσεις.

Μείωση μισθών,αυξηση του Φ.Π.Α.

Λένε ότι οι επιχειρήσεις δεν θα φέρουν σε δυσκολη θέση τους καταναλωτές,θα απορροφήσουν τον ΦΠΑ.Αναρωτιέμαι.Πως θα "βγούν" μετά;

Πήγα πριν 2 εβδομαδες να πάρω κάποιο αντικείμενο από το σουπερμαρκετ.Ειδα οτι το ειχαν προσφορά με αποσμητικό για τις μασχάλες με 1,46 λέω γουαου ευκαιρία να ανανεώσω και το αποσμητικό μου.Καλή επιλογή θα έλεγα και καλη η προσφορα.Σε άλλο σουπερμαρκετ η ιδια προσφορα κάνει 2,80 .Για πείτε μου εσεις,αν καταλαβαινετε τι συμβαίνει.
Τόση μεγάλη η διαφορα; Γιατι;
Κατεβηκα να ρίξω μια ματια στα μαγαζιά και μου την σβούριξε.Γυναικεία παπούτσια απο 50 εως 190 και 200 ευρώ.Μα πανε καλά;Ρουχα δε κατω απο 40 δεν βρίσκεις παρα μόνο στα Κινέζικα.Πως περιμενουν να στηρίξουμε την τοπικη οικονομία όταν προσπαθουν να αρμέξουν οικονομικα τον ντόπιο;Οκ καταλαβαινω υπάρχει το ενοικιο στο καθε μαγαζι.Οποτε καλό θα βάλουν νερό στο κρασί τους και οι ιδιοκτήτες και να χαμηλωσουν τα ενοικια.

Είδα τον Πρόεδρο των Ταξί στα Χανιά σε τηλεοπτικο κανάλι της Αθήνας να μιλάει για τα πρόστιμα που έριξαν στους ασυνείδητους και πονηρους ταξιτζήδες,οι οποίοι επέλεγαν τους πελάτες τους και τις διαδρομές.Όπως είναι γνωστό αν σταματήσεις ταξί που είναι ελεύθερο απλά μπαινεις μέσα του λες την διαδρομή και σε πάει.Χωρίς μα και μου.Τώρα είναι υποχρεωμένος να κόβει και αποδείξεις.ΜΗΝ ΤΙΣ ΞΕΧΝΑΤΕ.Αν κάποιος να κόψει,μην τσακωθείτε μαζι του,απλά πάρτε τα στοιχεία του.Ο τσακωμός δεν βγάζει πουθενά απλα κανει κακό στην υγεια μας.Να παίρνετε αποδείξεις για τα πάντα.

Ακόμα και στα μαγαζια που πάτε και τους τα ακουμπάτε χοντρά.Να κ'ανω μία ερώτηση μιας και μου ήρθε τώρα;

Οικονομική κρίση λενε και λεμε όλοι ότι έχουμε,τα καλοκαιρινα clubs γιατι ειναι γεμάτα;
Οι λουλουδούδες γιατι δεν κόβουν απόδειξη για καθε 5αρώ που παίρνουν;Μαυρα χρήματα;
Σε εναν γαμο παρατηρούσα μία,η οποία έδινε παλέτα με γαρύφαλλα τσάκωνε το ταλιράκι και μιλάμε και δεκάδες παλέτες έτσι;

Καθονται και ασχολούνται τα ΜΜΕ με το Απόλυτο Τίποτα και το Απόλυτο Μηδέν που το συνοδευει και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν ασχολείται.Αφήνει κάθε εικόνα και κάθε σχόλιο να προβάλετε σε ωρες υψηλής τηλεθέασης μεσημερι και απογευματακι.

Αμ το άλλο!Ο κ.τραγουδιστής χρωστάει 5 εκατομμύρια και σκέφτονται να κάνουν δέσμευση και πλειστηριασμό;
Αν δεν ήταν γνωστός θα του είχαν πάρει και "τα σώβρακα".
Δεν ξέρουν το τηλεφωνο του οι εισπρακτικές εεε συγνώμη οι ενημερωτικές εταιρίες (αυτη ειναι η κομψή ονομασία τους);
Τι κάνουν για τον πολιτικό που ομολόγησε;
Ακόμα κυκλοφορεί ελεύθερος ενώ μια κυρία για χρέος 2000 ευρώ θέλουν να της πάρουν το σπίτι;
Ε;
Γιατι δεν ανοιγουν τους λογαρισμούς όλων των πολιτικών;
Καμία διάκριση.Ανοιγμα λογαρισμών και δημοσιογράφων.Θυμάστε την υπόθεση Ζαχόπουλου;Που να την θυμάστε.Την κουκουλώσανε.
Δεν μάθαμε πότε ποιος τα πήρε,πόσο πήρε.
Κάθαρση εδώ και τώρα.

Ξερετε κάτι;

Εχει να πέσει γέλιο.
Οι εκλογες του Νοέμβρη έρχονται.
Ομιλίες - επισκεψεις ειναι στο πρόγραμμα του κάθε υποψηφίου.
Πόσοι θα βρίσκονται απο κάτω με σημαιάκια;
Πόσοι από αυτούς θα προσδοκούν προσληψη στους καινούργιους Δήμους;
Πόση υποκρισία θα δούμε στα μάτια και στην γλώσσα του σώματος κάθε υποψηφίου;(Βλέπω την σειρα Lie to me και προσπαθώ να μαθαινω από τα διαφορα που δείχνει για το πότε κάποιος είναι ειλικρινείς και λεει αλήθεια πότε φοβαται ποτε λέει ψέματα και λοιπά).

Ο Γιωργάκης είχε πει "λεφτά υπάρχουν.." και τελικά τα ταμείο ήταν μείον κατά πολύ επειδή "οι αρκούδες" βάλανε το χέρι τους στο μέλι μας,μιας και οι μέλισσες είμαστε εμεις.
Πόσα ΘΑ υπάρχουν στην ομιλία τους καθενός τους;

Δεν έχουν ζήσει απλά,ως οι πολίτες,όπως εμείς,άλλοι δεν έχουν δουλέψει και έχουν εκατομμύρια σε λογαριασμούς και εγώ που δουλεύω χρόνια δεν υπάρχει ούτε "σάλιο" ούτε λογαριασμός.

Τέλος πάντων,υγεία να εχουμε και ελπίδα για το καλύτερο.

2 Ιουλ 2010

Τσαμπουκάδες και εξευτελισμός νεαρού απο μπάτσους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης






editfhoto_r

Τσαμπουκάδες και εξευτελισμός νεαρού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της ομάδας "ΔΙΑΣ". Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, γύρω στις 21.00 πίσω από τη στάση του Λευκού πύργου μαζεμένος κόσμος ακούει φωνές αστυνομικών οργάνων, γύρω στους 6 να ουρλιάζουν..

Ένας νεαρός λέει ότι πονάει...Τρέχουν γιαγιάδες με σκυλάκια, παιδιά, και φωνάζουν "Αφήστε τον ρε δεν είναι εγκληματίας. Μην το χτυπάτε άλλο"

Προσεγγίζουμε το χώρο και μας διώχνουν. Ο ένας μπάτσος τον έχει δέσει ανάποδα σε στύλο πινακίδας έναν πιτσιρικά και του χτυπάει το κεφάλι, αφού τον πιάνει από το στόμα. Τον κλωτσάει και τον χτυπάει με φωνές.

Τόλμησες και είπες ότι έχω τελειώσει μόνο το δημοτικό πούστη;

Ρε με πόνεσες 'έχω πρόβλημα με το χερι μου τι με κάνεις ρόμπα ρε;

Θα σου πω εγώ τώρα...Φύγετε όλοι ρε να κάνουμε τη δουλειά μας ..Συνεχίζει να τον Χτυπάει

Φωνάζω.... Τι Χτυπάτε ρε το παιδί...

βούλωστο ρε !!

Σκάσε !! Θα σε σκοτώσω αληταρά, λεει προς τον πιτσιρικά

Έρχεται κατα πάνω μας με γκλόπ..

Βλέπουν τη φωτογραφική μηχανή , πάνε να μας χτυπήσουν και να μας την πάρουν...

Τσουτσέκια τα ανεβάζετε στο youtube..

Ο κόσμος φωνάζει...

Ο ίδιος συνεχίζει να χτυπάει το παιδί και να το βρίζει

το παιδί λέει τι σας εκανα ρεεεεεε;;;

Κλαίει..

Διώχνουν τον κόσμο. Όλοι είναι σαστισμένοι.. Φτάνει περιπολικό, τον βάζουν μέσα βιαστικά. Φεύγουν τα "παλικάρια" της ομάδας ΔΙΑΣ

Τώρα θα δούμε ποιος τέλειωσε το δημοτικό πούστη...

Ρωτάω έναν από τους αστυνομικούς που είναι αποστασιοποιημένος και κάθεται μακριά ..

Γιατι δεν μιλάς ...Δεν το το λυπάσαι το παιδί...;

Έχει γλώσσα.. ε.. και αυτοί αντιδρούν με το τρόπο τους...

θα σε κατηγορήσουν και εσένα λέω..

Μπά εγω ρε παιδιά δεν έκανα τίποτα.

Συνεχίζει ο γκριζομάλλης μπάτσος βλέποντας τις αντιδράσεις του κόσμου.. ελάτε να κάτσετε εδώ πάνω...( εννοεί μηχανές) και τα λέμε...

Θα σας συλλαβω όλους ..Φύγετε!!...κάνοντας κίνηση ότι βγάζει γκλόπ.



www.babylonia.gr/

"Δεν είστε εθελοντές"

Με αυτή την εκφραση, με ύφος τσαμπουκά, προσπαθησε να μας πείσει το ΙΚΑ για την επίσκεψη που κάνανε στα γραφεία της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν.Χανίων πριν μία ώρα.

"Είδαμε την ταμπέλα σας και είπαμε να έρθουμε να δούμε τους εργαζόμενους σας".
Αυτό ήταν το άλλοθι τους για την επίσκεψή τους.

Δυστυχώς λόγω άλλων υποχρεώσεων δεν βρισκόμουν εκεί αλλα και ευτυχώς γιατι θα τους τα έλεγα ενα χεράκι.

Μετά την επισκεψη της Επιθεώρησης Εργασίας ήρθε αυτή η επίσκεψη να μας θυμίσει πόσο μας απεχθάνονται κάποιοι στην ίδια μας την πόλη,επειδή ενοχλούμε με την δράση μας.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει νομοθεσία που απαγορευει σε κάποιον να βοηθάει αφιλοκερδώς σε καποιον μη κυβερνητικό οργανισμό.Ειναι ανεπίτρεπτο αυτή κυρία με το υφάκι "τωρα σας τσάκωσα" .Δηλαδή οι εθελοντές πρεπει να δηλώνονται σε επιθεωρηση εργασιας και ΙΚΑ;Από ποτε;
Απαίτησαν απο τις εθελόντριες να παρουσιαστούν στα γραφεία του ΙΚΑ.Γιατί;

Η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Ν.Χανίων ειναι ενας πιστοποιημένος καταναλωτικος φορέας με Α.Μ 35 από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή λειτουργεί από τις συνδρομές των μελών της 25 ε + 5 η εγγραφη για τα νέα μέλη- οταν αλλες ενώσεις παίρνουν 50 και 60 ε) χωρίς να πάρει μία δραχμή ούτε και ο νομικός μας σύμβουλος.
Ολες οι συνδρομές πάνε στα λειτουργικά έξοδα της Ενωσης,χαρτικο υλικο,τηλεφωνο, ρεύμα ,ενοίκιο,κοινόχρηστα.Η Πρόεδρος πολλές φορές βάζει και δικά της χρήματα μιας και οι συνδρομές δεν επαρκούν.

Εχουμε τηλεφωνήματα από ολόκληρη την Ελλάδα και ποτέ δεν αρνηθήκαμε να βοηθήσουμε,όσο μπορούμε και ας ήταν εκτός Χανίων και Κρήτης.

Ειναι εξωφρενικό ν α πολεμάνε μια ένωση επειδή κάνει την δουλειά της και μόνο την δουλειά της.




Πωπω εχω απιστευτα νεύρα.

Τόσα μαγαζια και ξενοδοχεία ειναι γεματα με αδηλωτο προσωπικό και ξαφνικα "ειδαν την ταμπέλα " και ανέβηκαν.

Αυτοί "οι κάφροι" δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό καλό θα μας κανει παρα κακό;

Οσο και να μας πολεμούν εμεις θα είμαστε εκει παρόν,εγω κανω δουλεια και στο σπιτι να φανταστείτε ωστε οι καταναλωτές να έχουν γρήγορες απαντησεις για όσα τους απασχολόύν κυριώς με τις τράπεζες.Δηλαδη δεν καταλαβα το υφάκι.

Διαλύονται όλα σε αυτή την χώρα;

Πάει το φιλότιμο;

Τα χασαμε όλα;