Online reading:

web stats

28 Αυγ 2008

Καθε χρόνο τα ιδια

Οπως περσι ετσι και φετος ξαναρχισαν οι χαζομαρες περι Αρη γνωστή και ως "φαρσα του Αρη"

Τα ειχα γραψει και περσι http://eygenia.blogspot.com/2007/08/blog-post_06.html αλλα φαινεται κανείς δεν δινει σημασια γιατι μάλλον δεν θέλει να πιστεψει σε real facts ή δεν βολευει (;).
Εδω και μέρες παιρνουν τηλεφωνο τον Χρίστο και τον ρωτουν για το "φαινόμενο" αυτό επειδη...το ειπαν στην δημοσια ελληνικη τηλεοραση.Ναι οπως το διαβάζετε.Αυτη την γελοια ειδηση την εδειξε η τηλεοραση και μαλιστα με ιδιαιτερο ζηλο.

Τόσοι συλλογοι,τοσοι καθηγητες υπάρχουν γιατι δεν ρωτησαν πριν κανουν την βλακεια να ειδησιοποιησουν κατι τετοιο;Μόνο γι ανα γεμιζουν τα δελτια ειδησεων και τα προγραμματα τους τους θυμούνται;
Παμε καλα;
Δεν νομιζω..
Θελω να πιστευω οτι αυτο το συστημα, του διαβαζω κατι και δημοσιοποιω χωρις να κανω ερευνα, να σταματησει επιτελους.
Εν τω μεταξυ, ακομα και όσοι ηξεραν πως ειναι φαρσα,αρχισαν να τηλεφωνουν μηπως και επειδη το εδειξε η τηλεοραση, ισχυε.
Εκει δηλαδη που ηταν αστείο,καταντησε να ειναι δραματικο.Φρίκη.
Μα τοση κοροϊδια βρε παιδια;Και καλα το ταδε ιδιωτικό καναλι και ο ταδε που πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελες,με πολιτισμους απο αλλους πλανητες που ηρ8αν στην Γη μας,ή το αλλο αστειο οτι η Γη ειναι κουφια και στο κεντρο της κατοικουν καποια οντα και μπλαμπλαμπλα,η σοβαρη κατ'εμε ΕΡΤ ΝΕΤ και τα συναφη επιτρεπετε να συμμεριζεται τετοιες καταστασεις;Νισαφι πια!Απαραδεχτο γεγονος!

Εχω στειλει και στελνω δεκαδες mails καθε Αυγουστο ,σε τηλεοπτικο αλλα και εντυπο τυπο, τοπικα αλλα και σε εντυπα Αθηνας κλπ για την ιστορια που καποιοι "εξυπνακηδες" βρηκαν να εκμεταλευτούν δημιουργώντας ταξίδια για να δουν από κοντα αυτο το μουφα φαινόμενο, με αποτελεσμα να το δημοσιευουν,δες city press, και μετα να βλεπω την φαρσα δημοσιευμενη σαν εκλπηκτικο πρωτογνωρο γεγονος.Τωρα τα τραβας τα μαλλια σου και πας για εξτενσιονς;

Τι να πω...

Και ιδού η ιστοσελιδα της Nasa που ανανεωνετε συνεχώς με δεδομενα απο τον Αρη.. http://humbabe.arc.nasa.gov/

21 Αυγ 2008

Η ιστορια ξεκινά..καθίστε αναπαυτικά

Η αληθεια ειναι πως δεν ξερω απο που να ξεκινησω.

Τοσες εικονες,τοσες στιγμες..

Η Σητεια ειναι εξαιρετικη πολη και πηγη εμπνευσης για οσους θελουν να χαλαρωσουν και απλα να απολαυσουν τους ηχους της Φυσης.Δεν ειδα ουτε εναν κακοκεφο,κακομουτσουνο ανθρωπο.Ολοι φιλοξενοι και με χαμογελο.Η μαυριλα των πολεων δεν εχει φτάσει εκει και ειναι υπεροχα.Ο συλλογος Φιλων Αστρονομιας Κρητης θα συμμετειχε στις εκδηλωσεις του πολιτιστικού τμηματος του Δημου Σητείας στο καστρο της Καζάρμας.Φωτογραφίες εβγαλα με την βιντεοκαμερα μιας και η καρτα της μηχανης μου με ειχε προδωσει.Θα τις ανεβασω μολις μαζευτει το υλικό

Μονή Τοπλού,Ξηρόκαμπος,Λαστρος,Ζακρος ειναι μερικες απο τις περιοχές που μας μάγεψαν.
Το ταξίδι δεν τελειωσε στις 17 Αυγούστου.Σκοπεύουμε να ξαναπάμε για να τα γυρισουμε ολα.

Η Μονή Τοπλού επαιξε σημαντικό ρόλο στην διάρκεια της αντίστασης κατά των Γερμανών κατακτητών.Ονομαστηκε ετσι από το κανόνι που υπήρχε στην εισοδο της (τοπ στα τουρκικα σημαινει κανόνι).Επειδη ομως η Μονή ειναι χτισμένη στο ακρωτηριο Σίδερο η επίσημη ονομασία της ειναι Παναγία η Ακρωτηριανή.
Θα ειστε τυχεροί αν πατε τωρα και απολαυστε το περιβαλλον μιας και σχεδιαζουν μαζί με την εταιρεια Μινοαν Γκρουπ να χτίσουν 5 ξενοδοχειακα συγκροτηματα.26000 πωλήθηκαν σε αυτη την εταιρεια για 80 χρόνια,θελοντας το τα μετατρεψουν οπως το απαράδεχτο "διονυσος village"που τώρα το έχουν αφήσει έρημο και εγκατελημενο να ασχημένει τον χώρο.
Οπως ειπε και ενας γνωστος μας καθηγητής,"οτι δεν καταφεραν να κανουν με τον πόλεμο τα καταφερνουν μεσω εταιρειων και real estates". Πόσο δίκιο έχει...
Δεν τα μπορω αυτα,μου γυριζουν τα αντερα.Ελπιζω να συνετιστούν γιατι...χαλανε οτι πιο ομορφο υπαρχει στην περιοχη.Τεσπα..

Το Βαϊ δεν το αναφερω γιατι δεν μου αρεσε.Ουτως η αλλως δεν μ αρεσουν οι οργανωμενες παραλίες οπως Ηλιος και Άμμος η το Μάμπο κλπ.Γουσταρω παραλίες ελευθερες,καθαρες,χωρις σουργιελα και φουσκωτους,χωρις πασαρελες και ποζεραδες.Αρα Βϊ sucks κατ εμε.Μια εταιρεια ειναι υπευθυνη εκει,η οποια εχει και το εστιατοριο και την καφετερια και τις ξαπλωστρες αυτο και απο μονο του σας λεει κατι.Η θάλασσα δε,απαισια.Επλεε το αντιηλιακο λάδι.Εμπαινες μεσα και συναντουσες πετρουλες με πρασινα φικια πανω τους και στο δευτερο βήμα αντε στο τριτο, το νερο ανεβαινε μεχρι το στηθος. Με τα χιλια ζορια εκανα βουτια γιατι η ζεστη δεν αντεχοταν.Α και το γελοιο του πραγματος;Στην εισοδο προς την παραλία εκτος του οτι πληρωνεις 4ε για να βαλεις το αμαξι σου εχει και μανικιουρ πεντικιουρ.Οπως το διαβάζετε.Ειναι μια η οποια κανει χερια ποδια σε λιγο χρονικο διαστημα.Η ουρα μεγαλη μπροστα απο τον παγκο της,κατι που με γεμισε θλιψη για την καταντια μερικων γυναικων.Συνεχιζω λοιπόν..
Οταν εχω μπει στα τυρκουαζ νερα του Λαφονησιου και του κεδροδασους,που μοιαζουν λες και εισαι σε εξωτικα νησια,μπορω να εχω αποψη για την ποιοτητα της θάλασσας.
Ευτυχως που την επομενη μέρα αποφασισαμε να ανακαλυψουμε λιγο το Λασιθι και πήγαμε Ζακρος και στην διχαλα προς Κάτω Ζακρο και Ξηρόκαμπο,διαλέξαμε Ξηρόκαμπο.Μια must παραλία που μας ειχε προτείνει κολλητος του Χρίστου μιας και έχει γυρισει ολο το νησι.
Βρηκαμε τελειο μερος να βαλουμε την ομπρελιτσα μας και μπλουμ στα κατα γάλανα διαφανη νερα του Ξηρόκαμπου.Ψιλη άμμος,καθαρα νερά,ηρεμία,νερα που για να πεις πως δεν πατώνεις πρεπει να πας αρκετα μακρυα,δηλαδη πολυ καλος προορισμος για οσους εχουν παιδια.Το συνιστούμε.Προσοχη ομως εδω.Υπαρχουν δυο παραλίες με την μία να ειναι οργανωμενη.Οποτε και εκεινοι που δεν μπορουν τις μοναχικες απομονωμένες παραλίες μπορούν να ικανοποιηθούν από αυτή.Παραυτα ο Ξηρόκαμπος ειναι μακρυά απο τον εφιαλτη της ανάπτυξης.Υπάρχουν βεβαια και κατι εξοχικα αλλα ειναι σαν να μην υπαρχουν.Δεν υπαρχει δλδ αυτη η υπερβολη που συναντας αλλου και σε πιανει η καρδια σου.

Και φτάνω στη Λαστρο.Ενα χωριο βγαλμένο από Κυκλάδες.
Μεσα δεν μπορεις να παρεις το αμαξι σου γιατι τα δρομακια ειναι στενα.Το αφηνεις στην εισοδο του χωριού και πας με τα ποδια.

Λάστρο μου όμορφο χωριό γι' αυτό σε βγάλαν Λάστρο,
γιάντα σου πρόσθεσαν το Λου και δε σ' αφήσαν Άστρο.


Μας ειχαν καλέσει για εκδηλωση αστρονομίας και ηταν εκπληκτικά.Εκανα και μια εγγραφη μέλους :)
Αρκετα καλός ουρανος θα έλεγα.Χαμογελαστα προσωπακια,φιλοξενος τόπος,πολυ καλό φαγητο χεχεχε.
Το δε πανηγυρι που κάνει ο Πολιτιστικός Συλλογος "Η Αναγεννηση" ηταν απο τα καλυτερα πανηγυρια που εχω πάει.Οργανωση εξαιρετική,χορος,πυροτεχνήματα.
Ειδα και την κα.Κους κους του τηλεοπτικού καναλιού Αλφα εκει (λες να ειναι απο εκει;), η οποια μου φανηκε ολιγον τι εγγυος χεχεχε ...παπαρατσι σπευστε χαχαχαχα..
Τρεις φορες πηγαμε σε αυτο το χωριο και το χορτάσαμε.Θα ξαναπάμε..

Του μπι κοντινιουντ...(ε να κανω και καμια δουλεια ετσι; ) :-Ρ

18 Αυγ 2008

Η επιστροφή..

Μολις χθες επιστρεψαμε απο Σητεία.Ενα πραγματικα μαγευτικο μέρος.

Πιθανον αυτο το ποστ,για την ωρα, να ειναι το πιο φτωχό σε κείμενο που έχω γραψει ever, αλλα θα επιστρεψω,με μυρωδιες, εικονες,χρωματα και αναμνησεις,μολις κατασταλαξουν λίγο.
Τουλαχιστον μεχρι να ανασυγκροτηθώ,σε μερικες ωρες.

Οποτε....


Stay tuned :)

6 Αυγ 2008

OXI μεταλλεία στο βουνό της Οίτης.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΣΥ ΤΩΡΑ!!

Τον τελευταίο καιρό μεταλλευτική εταιρεία προσπαθεί να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Οίτη, σε δάση και δασικές εκτάσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, ακόμα και μέσα στον Εθνικό Δρυμό, σε προστατευόμενες περιοχές από το ΝΑΤURA 2000 και Ευρωπαϊκές Οδηγίες για την προστασία των πτηνών, αλλά και κοντά σε χωριά και αρχαιολογικούς χώρους.

Σας παρακαλούμε να υπογράψετε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, και να προωθήσετε το κείμενο συγκέντρωσης υπογραφών, που είναι στη διεύθυνση :

http://www.gopetition.com/online/19993.html


Προωθήστε το στις δικές σας λίστες e-mail.

Είναι ανάγκη να συγκεντρωθούν πολλές υπογραφές


Η Greenpeace στα Χανιά


Στα Χανιά βρίσκονται από χθες Τρίτη και θα βρίσκονται έως και την Πέμπτη 14 του μήνα η Ομάδα Αμέσου Διαλόγου της GreenPeace.
Τα μέλη της ομάδας θα βρεθούν και φέτος σε κεντρικά σημεία της πόλης των Χανίων, για να ενημερώσουν τους πολίτες για τις κλιματικές αλλαγές, τα μεταλλαγμένα και τη θαλάσσια οικολογία.

Γνωρίστε λοιπόν κι εσείς από κοντά την περιβαλλοντική οργάνωση που φέρνει στο προσκήνιο τα πιο καυτά περιβαλλοντικά προβλήματα, προωθεί λύσεις γερά θεμελιωμένες στην ελληνική πραγματικότητα και την καθημερινότητά μας, ενώ ξεχωρίζει για τον δυναμισμό και την ανεξαρτησία της.

Όλοι μπορούμε να διαθέσουμε ένα λεπτό για το περιβάλλον.


Κάνει καλύτερη τη ζωή μας.

5 Αυγ 2008

1η Παγκρήτια Συνάντηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων Σκίνακας 2008



Χωρίς λόγια μόνο εικόνες...

Ηταν εμπειρία ζωής...



Αντε και του χρόνου

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Συστάσεις προς τους κατόχους καρτών για ασφαλείς συναλλαγές στα ΑΤΜ

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και οι τράπεζες μέλη της έχουν διαπιστώσει, ότι την καλοκαιρινή περίοδο παρατηρείται συνήθως αύξηση των κρουσμάτων αντιγραφής από τα ΑΤΜ, των στοιχείων των κάθε είδους καρτών και υποκλοπής του ΡΙΝ τους , με σκοπό παράνομες δραστηριότητες.
Για το λόγο αυτό, με γνώμονα την προστασία του καταναλωτή και την ασφάλεια των συναλλαγών και παράλληλα με τα μέτρα ασφαλείας που οι ίδιες οι τράπεζες πρώτες λαμβάνουν, υπενθυμίζουν και συνιστούν προς όλους τους κατόχους καρτών τα εξής:

  • Χειριστείτε την κάρτα σας όπως και τα μετρητά. Ελέγχετε συχνά ότι η κάρτα βρίσκεται στο πορτοφόλι σας.
  • Αποστηθίστε τον Προσωπικό Αριθμό Αναγνώρισης (PIN) και σε κάθε περίπτωση μην τον σημειώνετε με οποιονδήποτε τρόπο σε μέσο που μπορεί να συνδυαστεί με την κάρτα.
  • Ελέγχετε προσεκτικά το χώρο που βρίσκεται το ΑΤΜ πριν κάνετε τη συναλλαγή σας. Εάν παρατηρήσετε οτιδήποτε ασυνήθιστο, μην προχωρήσετε σε συναλλαγή, επικοινωνήστε αμέσως με την Τράπεζά σας και μόνο στα τηλέφωνα που εμφανίζονται στις οθόνες των ΑΤΜ.
  • Όταν πληκτρολογείτε τον PIN, καλύπτετε πάντα το χέρι σας με το άλλο χέρι, ή κάποιο έγγραφο ή αντικείμενο. Αποφεύγετε έτσι να δουν τον PIN σας.
  • Μην γνωστοποιείτε τον PIN σας σε τρίτα πρόσωπα ακόμα και συγγενείς, ούτε σε πρόσωπα τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο επιδιώκουν να σας αποσπάσουν αυτή την πληροφορία, ισχυριζόμενοι ότι είναι υπάλληλοι τραπεζών ή άλλων φορέων ή αρχών. Οι τράπεζες δεν έχουν αναθέσει σε υπαλλήλους τους, ή τρίτους, ποτέ τέτοια καθήκοντα
  • Βεβαιωθείτε ότι ο ΡΙΝ σας δεν έχει διαρρεύσει. Σε αντίθετη περίπτωση ζητήστε από την τράπεζά σας να σας αποστείλει νέο ΡΙΝ ή αλλάξτε τον αμέσως.
  • Αλλάζετε συχνά τον PIN σας. Έχετε αυτή τη δυνατότητα μέσω της οθόνης των ΑΤΜ και μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο για όλες τις κάρτες σας ενώ, ποτέ μην επιλέγετε PIN που μπορεί να προβλεφθεί (ημερομηνία γέννησης, αριθμός αυτοκινήτου κ.ο.κ.). Η κάρτα σε συνδυασμό με τον PIN είναι μετρητά.
  • Προσέχετε κατά τη διάρκεια της συναλλαγής. Άν υπάρχει επόμενος πελάτης βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας ώστε να μην μπορεί να αντιληφθεί τι πληκτρολογείτε. Χρησιμοποιείστε το σώμα σας με τρόπο ώστε να μην φαίνεται η συναλλαγή.
  • Κάνετε οι ίδιοι τις συναλλαγές σας. Μην επιτρέπετε να σας βοηθήσουν τη στιγμή της συναλλαγής, δίνοντας κάρτα ή και Κωδικό.
  • Αν η κάρτα σας παρακρατηθεί απ΄το ATM, βεβαιωθείτε γι’ αυτό, και επικοινωνήστε άμεσα με την τράπεζα και μόνο στα τηλέφωνα που εμφανίζονται στις οθόνες των ΑΤΜ.
  • Αν χάσετε ή σας κλέψουν την κάρτα σας δηλώστε αμέσως την απώλεια ή την κλοπή στην Τράπεζα και πάλι μόνο στα τηλέφωνα που εμφανίζονται στις οθόνες των ΑΤΜ.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών υπογραμμίζει, ότι βασική επιδίωξη των τραπεζών είναι οι ασφαλείς και γρήγορες συναλλαγές. Επισημαίνει δε, ότι είναι εγκατεστημένα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό χιλιάδες ΑΤΜ, τα οποία, λειτουργώντας σε 24ωρη βάση, αποτελούν σύγχρονο και ασφαλή τρόπο συναλλαγών με συνεχώς διευρυνόμενη χρήση και στις περισσότερες περιπτώσεις με μηδενικό κόστος για τον πελάτη.

Δείτε τους στίχους τραγουδιών στον Windows Media Player


Τα plug-ins σας επιτρέπουν να διευρύνετε τις δυνατότητες προγραμμάτων, όπως, για παράδειγμα, του Windows Media Player.

Η Μicrosoft κυκλοφόρησε ένα ιδιαίτερα πρακτικό και δωρεάν plug-in για τον player της,το οποιο καθώς θα επιτρέψει στους φίλους της μουσικής να βλέπουν τους στίχους του τραγουδιού που παίζει ο player.

€800 εκατ. για κατασκευαστικές εταιρείες (!!!)

Έργα 800 εκατ. ευρώ μελετάει το υπουργείο Οικονομίας για να εντάξει στο πλαίσιο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, θα συγκληθεί η αρμόδια διυπουργική επιτροπή, για να εξετάσει τις προτάσεις αυτές που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία σχολείων, ακαδημιών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, καθώς και το έργο τηλεματικής στις στάσεις των αστικών συγκοινωνιών και την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Με την έγκριση των παραπάνω έργων, ο συνολικός προϋπολογισμός των ΣΔΙΤ, που έχουν πάρει το "πράσινο φως" από την κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια, θα ανέλθει στα 5 δισ. ευρώ. Το Σεπτέμβριο θα προκύψει ο ανάδοχος του πρώτου έργου που θα κατασκευαστεί με τη μορφή της σύμπραξης και αφορά την υλοποίηση 7 πυροσβεστικών τμημάτων. Αυτήν τη στιγμή "τρέχει" η τελική φάση του σχετικού διαγωνισμού, στην οποία αξιολογούνται οι προσφορές των πέντε κοινοπραξιών που θέλουν να αναλάβουν το συγκεκριμένο έργο.

Η εικόνα που έχει δημιουργήσει η Ελλάδα στη διεθνή αγορά των ΣΔΙΤ, έχει οδηγήσει χώρες που δεν έχουν αναπτύξει το θεσμό αυτό, να ζητούν από το υπουργείο Οικονομίας τεχνογνωσία για το πως θα φτιάξουν το νομοθετικό πλαίσιο και θα οργανώσουν τη γραμματεία ΣΔΙΤ.

Μέσα στην εβδομάδα -για το λόγο αυτό- πραγματοποιεί επίσκεψη κυβερνητική αποστολή της Ιορδανίας, ενώ παλαιότερα είχαν ζητήσει βοήθεια από την Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Λετονία.

Τα νέα έργα

Στο πακέτο που θα εγκρίνει η διυπουργική επιτροπή στο τέλος του καλοκαιριού συμπεριλαμβάνονται η δημιουργία σχολείων στην Κεντρική Ελλάδα (Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Ιόνια Νησιά). Πρόκειται για το τέταρτο και πέμπτο πακέτο σχολείων που θέλει να κατασκευάσει ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) μέσω της διαδικασίας των ΣΔΙΤ.

Επίσης, το υπουργείο Οικονομίας εξετάζει τις προτάσεις του υπουργείου Μεταφορών για την εφαρμογή του συστήματος τηλεματικής στις στάσεις των αστικών συγκοινωνιών, καθώς και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Παράλληλα, υπάρχει πρόταση από το υπουργείο Εσωτερικών για την υλοποίηση έργων σε δήμους της χώρας, μέσω του προγράμματος "Θησέας" και ειδικότερα αφορούν την κατασκευή πάρκινγκ και κέντρου περίθαλψης ηλικιωμένων στη Βόρειο Ελλάδα.

Οι υπόλοιπες προτάσεις έχουν να κάνουν με την κατασκευή δύο αρχηγείων της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ακαδημίας του πυροσβεστικού σώματος και εκπαιδευτικού κέντρο, καθώς και ακαδημίας της αστυνομίας.

Οι διαγωνισμοί που "τρέχουν"

Ο προϋπολογισμός για τη δημιουργία των 7 πυροσβεστικών τμημάτων -που "τρέχει" τώρα- ανέρχεται στα 37,8 εκατ. ευρώ και οι κοινοπραξίες που το διεκδικούν είναι οι:

1) ΒΙΟΤΕΡ ΑΕ

2) Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ ΑΕ - Vinci Concessions SA

3) J&P ΑΒΑΞ AE

4) Γαντζούλας ΑΤΕΕ - Κουρτίδης ΑΕ

5) Innisfree - Εδραση Ψαλλίδας ΑΕ - ΕΛΕΡΓΟ ΑΕ - ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ - Κλέαρχος Γ. Ρούτσης ΑΕ - ΝΟΣΤΟΣ ΑΕ.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού αυτού παίρνουν σειρά από το φθινόπωρο οι διαγωνισμοί επτά έργων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 670 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τη δημιουργία του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου στο Κλειστό Γυμναστήριο Π. Φαλήρου (γήπεδο Tae Kwon Do), προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ, την υλοποίηση των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 89 εκατ. ευρώ, την κατασκευή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ, τη δημιουργία διοικητηρίων για τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις Τρικάλων και Κορίνθου, προϋπολογισμού 48 εκατ. ευρώ.

Επίσης αφορούν την κατασκευή 3 φυλακών, προϋπολογισμού 238 εκατ. ευρώ, την υλοποίηση 14 νέων σχολείων στην Αττική, προϋπολογισμού 86 εκατ. ευρώ και την ανέγερση διοικητηρίων για τις νομαρχίες Φθιώτιδας και Αχαΐας, προϋπολογισμού 67 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, στο προσεχές διάστημα θα προκηρυχθεί και η πρώτη φάση των σχετικών διαγωνισμών (στη φάση αυτή απλώς εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους οι κοινοπραξίες) για έξι έργα ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

Πηγή:Capital.gr

***************************
Σημείωση συγγραφέα της παρούσης ιστοσελίδας:
Εδώ ο κόσμος καίγεται ,κυριολεκτικά,και αυτοί ......τον χαλβά τους...