Online reading:

web stats

30 Ιουν 2008

Σε λίγες μέρες μαζί σας το www.chaniapress.gr


Σε λίγες μέρες η πρώτη ηλεκτρονική πύλη ενημέρωσης στην πόλης μας θα είναι πραγματικότητα. Με καθημερινή ανανέωση, με forum, με χρήσιμες πληροφορίες, με αγγελίες, με διαφημιστικό τομέα, με αναλύσεις και άρθρα, με συνεντεύξεις και με ρεπορτάζ.

Όσοι ενδιαφέρεστε να διαφημίσετε την επιχειρηση σας μεσα απο το Χανια press μπορείτε να επικοινωνήσετε μεσω mail στο :chanianews@yahoo.com

28 Ιουν 2008

Το SOHO ανακαλύπτει το 1500o κομήτη του


Και εσύ,μπορείς να βοηθήσεις!!!

Το διαστημικό σκάφος της ESA/NASA SOHO ανακάλυψε μόλις το 1500ο κομήτη του, καθιστώντας τον ως την καλυτερη ανακάλυψη εως τώρα.

Καθόλου ασχημα, για ένα διαστημικό σκάφος που σχεδιάστηκε για ηλιακή αποστολή.
Το SOHO εσπασε το ρεκορ του στις 25 Ιουνίου.
Σε οτι αφορα τη σύλληψη κομητών, το ηλιακό και ηλιοσφαιρικό παρατηρητήριο έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα από οποιοδήποτε αλλο-την θέση του . Τοποθετημενός μεταξύ του Ηλιου και Γης, έχει μια προνομιούχο άποψη μιας περιοχής του διαστήματος που μπορεί σπάνια να δει κανεις από τη γη. Από την επιφάνεια, μπορούμε να δούμε τις περιοχές κοντά στον ήλιο καθαρά μόνο κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης.

Κατά προσέγγιση το 85% των ανακαλύψεων του SOHO είναι τεμάχια από έναν κάποτε μεγάλο κομήτη που διασκορπίζονται σε μια κατάδυση θανάτου γύρω από τον ήλιο, πιθανών πολλούς αιώνες πριν. Τα τεμάχια είναι γνωστά ως ομάδα Kreutz και περνούν τώρα 1.5 εκατομμύριο χλμ πάνω από την επιφάνεια του ήλιου όταν επιστρέφουν από το βαθύ διάστημα.

Σε αυτήν την εγγύτητα, που είναι μια κοντινή αστοχία στους ουράνιους όρους, τα περισσότερα από τα τεμάχια καταστρέφονται τελικά, εξατμισμένα από την τρομακτική ακτινοβολία του ήλιου - μέσα στη θέα των ηλεκτρονικών ματιών του SOHO. Οι εικόνες συλλαμβάνονται από μεγάλη γωνία και το Spectrometric Coronograph (LASCO), ένα από 12 όργανα εν πλω.

Φυσικά, το LASCO δεν κάνει μονο του τις ανιχνεύσεις .Αυτο το κομματι το αναλαμβάνει μια ανοικτή ομάδα πολύ καλά καταρτισμένων εθελοντών που ανιχνεύουν τα στοιχεία μόλις μεταφέρονται στη Γη. Μόλις τα διαβιβάσει το SOHO στη Γη, τα στοιχεία μπορούν να είναι στο διαδίκτυο έτοιμα για ανάλυση μέσα σε 15 λεπτά.

Οι ενθουσιασμένοι από όλο τον κόσμο εξετάζουν κάθε μεμονωμένη εικόνα, για μικροσκοπικό κινούμενο "στίγμα" που θα μπορούσε να είναι ένας κομήτης.
Όταν κάποιος θεωρεί οτι έχουν βρεί ένα, υποβάλλουν τα αποτελέσματά τους στο Karl Battams στο Ερευνητικό Εργαστήριο Ναυτικού, στην Ουάσιγκτον DC, η οποία ελέγχει τα συμπεράσματα του SOHO πρίν τα υποβάλλει στο Δευτερεύον Πλανητικό Κέντρο , όπου ο κομήτης είναι καταχωρημένος και η τροχιά του υπολογισμένη.

Ο πλούτος των πληροφοριών από κομήτες έχει αξία πέρα από τη ταξινόμηση. «Αυτό επιτρέπει σε μας για να δούμε πώς οι κομητες πεθαίνουν,» λέει ο κ.Battams. Όταν ένας κομήτης περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο, χάνει λίγο περισσοτερο πάγο κάθε φορά, ωσπου πέφτει τελικά σε κομμάτια, αφήνοντας ένα μακρύ ίχνος τεμαχίων. Χάρη στο SOHO, οι αστρονόμοι έχουν τώρα έναν μεγάλο αριθμό εικόνων που παρουσιάζουν αυτήν την διαδικασία. «Είναι ένα μοναδικό σύνολο στοιχείων και δεν θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί με οποιοδήποτε άλλο τρόπο,» συμπλήρωσε ο κ. Battams.

Όλο αυτό είναι από τις εξαιρετικές αποκαλύψεις που το SOHO έχει παράσχει κατά τη διάρκεια των 13 ετών που ήταν στο διάστημα, παρατηρώντας τον ήλιο και το περιβάλλον γύρω από αυτόν. «Η σύλληψη του τεράστιου συνόλου των κομητών είναι ένα μη σχεδιασμένο δώρο» λέει ο κ. Bernhard Fleck, επιστήμονας του προγράμματος ESA SOHO.

Πηγή:www.esa.int
Μετάφραση:Ευγενία Π

Ladies & Gets Mr Red Nichols




Have a good day

27 Ιουν 2008

KWAN - TAINTED LOVE

As attainable as where the ring of smoke
Round your finger be swirling all on it's own.
There's no point in trying, in calling you back
but taking control of the following act
I've been sensing a tension in your delay
hesitation in drawing the velvet drop
There's no way of unravelling the plot
without taking the slide in the rabbit hole with me

Are you ready to play the game
Ready to lose it all
Sure you want to play
this tainted love
Ready to play the game
Ready to lose it all
Sure you want to play
this tainted love
Ready to play the game
Ready to lose it all
Are you sure you want to play

Should you give me a moment and let me think
I will come up with something you can't resist
demonstrating myself in a certain way
with the lighting so subtle and perfectly dim
A suggestion of mine which you will not take
is to pack your belongings and steal away
for the play is in progress and what's to come
may not be your thought of marvelous fun
at all

Are you ready to play the game
Ready to lose it all
Sure you want to play
this tainted love
Ready to play the game
Ready to lose it all
Sure you want to play
this tainted love
Ready to play the game
Ready to lose it all
Are you sure you want to play

Take this moment, don't reason it through
Leave all caution, fall for my need
Let me see

Are you ready to play the game
Ready to lose it all
Sure you want to play
this tainted love
Ready to play the game
Ready to lose it all
Sure you want to play
this tainted love
Ready to play the game
Ready to lose it all
Are you sure you want to play

26 Ιουν 2008

Ο Μηχανισμος των Αντικυθηρων



Ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας, διοργανώνει το Σάββατο 5 Ιουλίου 2008 και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της τράπεζας Χανίων, διάλεξη – παρουσίαση

με θέμα «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων».

Την διάλεξη θα παρουσιάσει ο καθηγητής Αστροφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κύριος Ιωάννης Σειραδάκης.


Ο Υπολογιστής των Αντικυθήρων είναι ένα αστρονομικό όργανο – υπολογιστής που μετρούσε τις εκλείψεις του Ηλίου και της Σελήνης και τις τροχιές των πλανητών. Μια διάταξη από τις πιο σημαντικές μηχανικές εφευρέσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας. Εκτίθεται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και από το 2001 έχει αρχίσει και συνεχίζει η τελευταία φάση της έρευνας, της οποίας τα στοιχεία συνεχώς εκπλήσσουν τους μελετητές.

Τη Μεγάλη Τρίτη του έτους 1900, δηλαδή στις 4 Απριλίου, σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο που ίσχυε στη χώρα μας μέχρι το 1923, Σύμιοι σφουγγαράδες, προερχόμενοι από την Αφρική, αναγκάστηκαν να αγκυροβολήσουν στα Αντικύθηρα λόγω σφοδρής θαλασσοταραχής. Εκεί, ορμώμενοι είτε από επαγγελματική περιέργεια είτε για να μαζέψουν νηστίσιμα θαλασσινά, βούτηξαν και σε βάθος 40-50 μέτρων, ανακάλυψαν έναν από τους πιο διάσημους θησαυρούς της αρχαιότητας. Προς μεγάλη τους έκπληξη βρέθηκαν μπροστά σε ένα αρχαίο ναυάγιο, διάσπαρτο στο βυθό της θάλασσας σε μήκος τουλάχιστον 55 μέτρων (δηλαδή επρόκειτο για ένα τεράστιο καράβι), με πλούσιο περιεχόμενο. Λίγους μήνες αργότερα, το Νοέμβριο του 1900, η Εφορεία Αρχαιοτήτων ξεκίνησε μια σειρά συστηματικών ενάλιων ανασκαφών, η οποία διήρκεσε μέχρι το Σεπτέμβριο του 1901. Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών ανασύρθηκαν σημαντικά ευρήματα πολλά από τα οποία εκτίθενται σήμερα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο των Αθηνών, όπως ο Έφηβος των Αντικυθήρων, ο περίφημος Φιλόσοφος των Αντικυθήρων, κ.α.. Ανασύρθηκαν και πολλά άλλα αγάλματα, ορειχάλκινα ή μαρμάρινα, σκεύη διατροφής και διασκέδασης (π.χ. μια μικρή λύρα), αμφορείς, ξύλινα τμήματα του πλοίου, κ.α. Ανάμεσα στα ευρήματα ήταν και ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων. Πιθανώς, όταν ανασύρθηκε έμοιαζε με ένα απολιθωμένο όγκο με δείγματα ορείχαλκου, στον οποίο υπήρχαν εμφανώς γρανάζια και γράμματα.

Κατά τη δεκαετία του '70, ο περιηγητής Jacques Cousteau συνέβαλε στην ανασκαφή με το σκάφος του «Καλυψώ» και ομάδα εκπαιδευμένων δυτών, μεταξύ των οποίων και ο (φοιτητής τότε) Λευτέρης Τσαβλίρης. Ιδιαίτερα χρήσιμη για τη χρονολόγηση του ναυαγίου ήταν η εύρεση νομισμάτων από την Πέργαμο, κοπής μεταξύ 86-67 π.Χ., μερικών αγαλματιδίων και η ανέλκυση ενός μεγάλου ξύλινου τμήματος του καραβιού..
Ο Μηχανισμός είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο αστρονομικό όργανο με τουλάχιστον 30 συνεργαζόμενα γρανάζια, η πολυπλοκότητα του οποίου είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν όλων των συσκευών που κατασκευάστηκαν κατά την επόμενη χιλιετία. Κατασκευάστηκε κατά το δεύτερο ήμισυ του 2ου π.Χ. αιώνα, πιθανότατα στη Ρόδο, όπου την εποχή αυτή, άνθιζε η επιστήμη της Αστρονομίας. Στη Ρόδο πέθανε το 120 π.Χ. ο μεγαλύτερος αστρονόμος της αρχαιότητας, ο Ίππαρχος. Εκεί έζησε, επίσης, ο γνωστότατος Στωικός φιλόσοφος και αστρονόμος, Ποσειδώνιος ο Ρόδιος.

Ο Derek de Solla Price ήταν ο πρώτος μελετητής του Μηχανισμού. Με τη συνεργασία του Χαράλαμπου Καράκαλου από το Ερευνητικό Κέντρο «Δημοκριτος» ο Price μελέτησε διεξοδικά το Μηχανισμό των Αντικυθήρων και το 1974 δημοσίευσε ένα εκτενές άρθρο στο περιοδικό Scientific American με τίτλο «Γρανάζια από τους Έλληνες». Στο άρθρο αυτό ισχυριζόταν ότι ο Μηχανισμός είναι ένα πολύπλοκο αστρονομικό όργανο, το οποίο μάλιστα περιείχε μια διάταξη γραναζιών, όπως αυτή που υπάρχει στα διαφορικά γρανάζια που χρησιμοποιούμε σήμερα στα αυτοκίνητά. Ο de Solla Price εργάστηκε πάνω από 30 χρόνια, μελετώντας το Μηχανισμό και στο άρθρο του αναφέρει επιγραμματικά ότι "είναι το παλαιότερο δείγμα επιστημονικής τεχνολογίας που διασώζεται μέχρι σήμερα και αλλάζει τελείως τις απόψεις μας για την αρχαία ελληνική τεχνολογία".
Τη σκυτάλη από τον Price πήραν στις αρχές του 1980 οι Alan Bromley και Michael Wright. Ο δεύτερος μάλιστα εξακολουθεί να μελετά εντατικά τo Μηχανισμό μέχρι σήμερα. Η ομάδα αυτή, μετά από πολυετή μελέτη, απέρριψε την ύπαρξη του διαφορικού γραναζιού και εισήγαγε μερικές καινοτόμες ιδέες για τη χρήση του Μηχανισμού. Για παράδειγμα, πρότεινε ότι οι κλίμακες στην όπισθεν πλευρά του Μηχανισμού, περιλαμβάνει μία σπειροειδή έλικα και όχι ομόκεντρους κύκλους. Τη σημασία αυτής της διαφοράς θα την αναλύσουμε παρακάτω.
Στις αρχές του 2001 μια ομάδα Ελλήνων και ξένων ερευνητών, στην οποία συμμετείχαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιου του Cardiff της Μ. Βρετανίας (Mike Edmunds, Antony Freeth), το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ξενοφών Μουσάς, Ιωάννης Μπιτσάκης) και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Ιωάννης Σειραδάκης) δημιούργησαν την «Ομάδα Διερεύνησης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων». Μετά από αλλεπάλληλες, άκαρπες αιτήσεις προς το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Μάρτιος 2001 - Αύγουστος 2004) η άδεια, τελικά, υπεγράφη από τον τότε Υπουργό Πολιτισμού Πέτρο Τατούλη, τον Απρίλιο 2005, μετά από προσωπική παρέμβασή του. Το έργο ετέθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Leverhulme της Μ. Βρετανίας πραγματοποιήθηκε μια νέα μελέτη του Μηχανισμού χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα τεχνολογίας (π.χ. τομογραφία ακτίνων Χ με διακριτική ικανότητα 0.04 mm, οπτική φωτογράφηση με περιφερειακό φωτισμό, κ.α). Με την έναρξη των μετρήσεων, στην ομάδα συμμετείχαν η Ελένη Μάγκου και η Μαρία Ζαφειροπούλου από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο των Αθηνών και αργότερα ο Αγαμέμνων Τσελίκας από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης. Όπως αναφέρθηκε ήδη, στις 30 Νοεμβρίου (14 μήνες μετά την έναρξη της λήψη των μετρήσεων) η ερευνητική ομάδα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της μελέτης στο διεθνές περιοδικό "Nature" και συγχρόνως σε μια διημερίδα που έλαβε χώρα στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, είναι εκπληκτικά: βρέθηκαν άγνωστες επιγραφές στο εσωτερικό του Μηχανισμού και διαβάστηκαν κείμενα χαμένα για πάνω από 2000 χρόνια! Η υψηλή διακριτική ικανότητα των μετρήσεων και η προσεκτική μελέτη των επιγραφών και των γραναζιών, επέτρεψε στην ερευνητική ομάδα να παρουσιάσει μια συνολική, κατά το δυνατόν, λύση στο μυστήριο της λειτουργίας του Μηχανισμού. Τα μέχρις στιγμής συμπεράσματα επιβεβαιώνουν ότι ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ένα φορητό αστρονομικό όργανο, τόσο περίπλοκο που δεν είναι περίεργο πως θεωρείται ότι είναι ο πρώτος σύνθετος (αναλογικός) υπολογιστής που κατασκευάστηκε ποτέ. Ήταν δηλαδή ένα Laptop της εποχής του!
Ο Μηχανισμος των Αντικυθήρων εμπεριείχετο πιθανώς σε ένα ξύλινο κουτί (πυξίδα) διαστάσεων 30x20x10 εκ. και προστατευόταν με δύο ορειχάλκινες (μπρούτζινες) πλάκες (πορτούλες). Ο ορείχαλκος ήταν αρκετά μαλακός (περιείχε 4-10 % κασσίτερο). Στην μπροστινή πλευρά υπάρχουν δύο ομόκεντροι κύκλοι (εξωτερικός και εσωτερικός). Στην πίσω πλευρά υπάρχουν δύο σπειροειδείς έλικες (η πάνω, με 5 σπείρες, το συνολικό μήκος των οποίων διαιρείται σε 235 τμήματα και η κάτω, με 4 σπείρες, το συνολικό μήκος των οποίων διαιρείται σε 223 τμήματα). Δίπλα σε κάθε σπειροειδή έλικα υπάρχουν δύο μικροί κύκλοι με 4 υποδιαιρέσεις στον πάνω και 3 υποδιαιρέσεις στον κάτω.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, ιδιαίτερα μετά το διημερίδα των Αθηνών, έχει κινήσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον τόσο του επιστημονικού κόσμου όσο και του κοινού. Γι' αυτό η Ομάδα Διερεύνησης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα:http://www.antikythera-mechanism.gr για την πληροφόρηση του κοινού και των ειδικών. Είναι προφανές, από τη σύντομη αυτή περιγραφή, ότι ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων αποτελεί ένα σημαντικότατο τεκμήριο για τις ικανότητες των αρχαίων Ελλήνων. Πιστεύουμε ότι η συμβολή του στην εξέλιξη της Τεχνολογίας είναι τόσο σημαντική όσο και η Ακρόπολις για την εξέλιξη της Αρχιτεκτονικής.

Πηγή:www.astro.noa.gr (Σειραδακης Ιωάννης)


Να πω και την πικρια μου γιατι θα σκάσω.

Ενω ζητήσαμε βοηθεια για αυτή την σπουδαία πολιτιστική εκδηλωση,η τοπικη αρχη μας αρνηθηκε.
Οταν ρωτησαμε ποια ηταν η δικαιολογια,απλα μας απαντησαν πως δεν υπαρχει δικαιολογια και πως ετσι απλα δεν θελουν να ασχοληθουν..

Δεν μας στηριξαν ποτέ ....


Τα σχόλια δικά σας!!

24 Ιουν 2008

Νέα απο τους γιατρούς χωρίς Σύνορα

Μαρτυρία 23/06/2008

Μιανμάρ - Εν Πλω

«Θα το προσπαθήσουμε». Εκεί καταλήξαμε. Αύριο θα δοκιμάσουμε με την ιατρική ομάδα να προσεγγίσουμε τα απομονωμένα χωριά με το πλοιάριο. Είναι η πρώτη φορά που διεθνείς εθελοντές θα συμμετάσχουν σε ομάδες αποτελούμενες από ντόπιο προσωπικό για να προσφέρουν ιατρική φροντίδα και να διανείμουν ανθρωπιστικό υλικό. Δεν έχουμε ιδέα πώς θα αντιδράσουν οι Αρχές τώρα που ξένοι βγαίνουν στα περίχωρα.

Περιμένουμε στο γραφείο μέχρι να φορτώσουν τη βάρκα. Μόνο όταν τελειώσει το φόρτωμα θα πάμε στο λιμάνι. Κι όταν θα φτάσουμε εκεί, θα προσπαθήσουμε να επιβιβαστούμε όσο πιο διακριτικά μπορούμε – κάτι όχι και τόσο εύκολο για δύο χλωμούς Ευρωπαίους ανάμεσα σε εκατοντάδες Ασιάτες. Τελικά καταφέραμε να επιβιβαστούμε χωρίς προβλήματα.
Η ομάδα μας αποτελείται από δύο γιατρούς, δύο νοσηλευτές και οχτώ τεχνικούς. Στο πλοιάριο κουβαλάμε ρύζι, φασόλια, λάδι και κονσέρβες με ψάρια. Όλα αυτά φτάνουν για να ταΐσουν 3.000 ανθρώπους για μία εβδομάδα. Έχουμε επίσης στοιβαγμένα στο αμπάρι εκατοντάδες μπιτόνια νερό και πλαστικά καλύμματα.

Κατευθυνόμαστε προς την περιοχή την οποία δεν έχει ακόμα επισκεφθεί κάποια από τις ομάδες μας. Αν και το καθεστώς διένειμε τρόφιμα εδώ πριν από μια εβδομάδα, οι ανάγκες μάλλον θα είναι ακόμα τεράστιες. Το ξέρουμε αυτό από τους χωρικούς που έκαναν όλο αυτό το δρόμο μέχρι τη Λαμπούτα για να ζητήσουν βοήθεια.

Το πλοιάριο γλιστράει ανάμεσα σε έναν λαβύρινθο από ποτάμια. Ο καπετάνιος σταματά συχνά δίπλα σε βάρκες για να ζητήσει οδηγίες από τους ψαράδες. Προσπερνάμε κατεστραμμένα χωριά. Κάποιες φορές βλέπουμε πτώματα ξεβρασμένα στις όχθες. Στα νερά, ανάμεσα σε σπασμένα ξύλα, βλέπουμε πρησμένα κουφάρια γουρουνιών και βουβαλιών.

Τρεις ώρες μετά, φτάνουμε στη μικρή πόλη Μύιτ Πάουκ. Από τους 1.600 κατοίκους της πόλης, οι 200 χάθηκαν από τον κυκλώνα, τα δύο τρίτα των οικόσιτων ζώων πνίγηκαν και το 60% των πλοιαρίων βυθίστηκαν. Τα σπίτια που παραμένουν ακόμα όρθια, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Γίνεται μια γρήγορη εκτίμηση σχετικά με το ποια πράγματα χρειάζονται άμεσα και σε ποιες ποσότητες. Οι άνθρωποι εδώ δεν έχουν τα μέσα για να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους, οπότε τους διανέμουμε θήκες με εργαλεία. Κατεβάζουμε τις προμήθειες στην όχθη και τρία μέλη της ομάδας μένουν για τη διανομή τους. Θα τους πάρουμε μετά, όταν θα επιστρέφουμε.

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας για μισή ώρα ακόμα, μέχρι να φτάσουμε στο Ντάουντ Τσάουνγκ. Ο κυκλώνας πέρασε πάνω από αυτό το χωριό προκαλώντας τεράστιες καταστροφές. Το κέντρο του χωριού μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Μόνο 60 χωρικοί από τους 327 κατοίκους επέζησαν από τη μανία του κυκλώνα.

Ένας γιατρός και ένας νοσηλευτής από την ομάδα μας έστησαν μια κινητή ιατρική μονάδα, αλλά κανείς δεν φαίνεται να έχει σοβαρά ιατρικά προβλήματα. Στο μεταξύ, έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διανομή και παράλληλα ελέγχουμε το σύστημα ύδρευσης. Το νερό τους έχει μολυνθεί από την πλημμύρα. Τους δίνουμε καύσιμα για να το αντλήσουν όλο και μετά το καθαρίζουμε. Κατόπιν ακούμε τις ιστορίες τους. Ο Μυάνγκ, ένας 30χρονος άνδρας, μας λέει: «Έβρεχε πολύ δυνατά. Η γυναίκα μου κι εγώ ήμασταν σπίτι. Έβρεχε όμως τόσο δυνατά και ο άνεμος ήταν τόσο σφοδρός που αποφασίσαμε να πάμε στο σπίτι της θείας μου. Το δικό μας δεν ήταν τόσο γερό όσο το δικό της. Εκεί βρήκαμε κι άλλους που είχαν αναζητήσει καταφύγιο. Ήμασταν περίπου 40. Γύρω στις 10 το βράδυ η στάθμη του νερού άρχισε ξαφνικά να ανεβαίνει πολύ γρήγορα. Σκεφτήκαμε ότι θα πνιγούμε σαν τα ποντίκια και αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε το σπίτι. Όταν βρήκαμε έξω, είδαμε το φράχτη μπροστά μας να σπάει. Είχαμε μόνο μία επιλογή. Να βουτήξουμε στο νερό και να κολυμπήσουμε κάτω από το φράχτη. Όταν φτάσαμε στην άλλη πλευρά, το σπίτι της θείας μου κατέρρευσε πίσω μας. Έβλεπα παντού νερό. Βρήκαμε μερικά μεγάλα δέντρα και κρατηθήκαμε πάνω τους. Μόνο όταν ξημέρωσε μπορέσαμε να καταλάβουμε την έκταση της καταστροφής. Παντού γύρω μας βλέπαμε πτώματα ανθρώπων και κουφάρια ζώων. Όλοι όσοι είχαν καταφέρει να κρατηθούν από κάποιο δέντρο, είχαν σωθεί. Δεν ξέρω πώς να περιγράψω τι ένιωσα. Δεν υπάρχουν λέξεις, αν και ξέρω πως αυτό ακούγεται ανόητο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αισθάνομαι απέραντη, ανείπωτη θλίψη γι’ αυτό που συνέβη.

Ένας άνδρας εμφανίζεται και μας αρπάζει το χέρι. Έρχεται από ένα χωριό λίγο πιο κάτω στην ακτή, περίπου 45 λεπτά με τη βάρκα από το Ντάουντ Τσάουνγκ. Ήρθε να μας ζητήσει να βοηθήσουμε το χωριό του, το Μυάτ Κε, το οποίο κανείς μέχρι τώρα δεν έχει επισκεφθεί – καμία από τις βάρκες που πέρασαν από κει δεν σταμάτησε. Μας λέει ότι μόνο 25 από τις 75 οικογένειες έχουν επιζήσει. Συνολικά 56 άνθρωποι έχουν απομείνει. Ανεβαίνουμε στη βάρκα του μαζί με έναν από τους γιατρούς μας. Κουβαλάμε τρόφιμα, φάρμακα και πλαστικά καλύμματα. Μετά από μια διαδρομή 20 λεπτών, η μηχανή αρχίζει να κλοτσάει. Μείναμε από λάδι. Αρχίσαμε να επιπλέουμε ακυβέρνητοι στη μέση του ποταμού, ενώ ξεκινά να βρέχει καταρρακτωδώς και να φυσάει δυνατά. Τελικά καταφέρνουμε κάποια στιγμή να φτάσουμε στις όχθες του ποταμού. Σε έναν κολπίσκο, ανάμεσα στα σκουπίδια που είχε ξεράσει ο ποταμός, ξεπροβάλλουν δύο μισοκατεστραμμένα σπίτια. Βλέπουμε και μια βάρκα εκεί. Ρωτάμε αν υπάρχει λάδι για τη μηχανή. Δυστυχώς, δεν μπορούν να μας βοηθήσουν. Στο τέλος, καταφέραμε να πείσουμε τον ιδιοκτήτη της βάρκας να τραβήξει λίγο λάδι από τη μηχανή και να μας το δώσει. Έχουμε ήδη χάσει πολύ χρόνο και ανησυχούμε μήπως οι συνεργάτες μας θορυβηθούν αν δεν γυρίσουμε γρήγορα. Αλλά θα αφήσουμε ξανά αυτό το χωριό αβοήθητο; Αποφασίζουμε να συνεχίσουμε.

«Δέκα μέλη της οικογένειάς μου πέθαναν», μας λέει ο Μπόμπο. Είναι ο άνδρας που ήρθε να μας βρει. «Η γυναίκα μου, οι γονείς μου και ένας από τα αδέλφια μου σώθηκαν μόνο. Όλες μου οι αδερφές και τα παιδιά τους χάθηκαν». Δεν θέλει να μας πει περισσότερα. Ο Τουτ, ένας άλλος χωρικός που είχε έρθει μαζί του με τη βάρκα, μας λέει: «Έχασα ολόκληρη την οικογένειά μου. Τη γυναίκα μου, την τρίχρονη κόρη μου, τους γονείς μου, τα αδέρφια μου και την αδερφή μου. Κανείς τους δεν έχει βρεθεί ακόμα. Επισήμως, θεωρούνται αγνοούμενοι. Εγώ, όμως, έχω εγκαταλείψει κάθε ελπίδα».Οι κάτοικοι του Μυάτ Κε μας περιμένουν στην άκρη του ποταμού. Περίπου 50 γυναίκες, άντρες και παιδιά. Εντούτοις, δεν βρίσκονται όλοι οι επιζώντες εκεί. Κάποιοι έχουν πάει στην ενδοχώρα για να αναζητήσουν ξύλα ώστε να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους.
Κοιτάζοντας το Μυάτ, μου ήταν δύσκολο να το αποκαλέσω χωριό. Τα μόνα που έστεκαν όρθια ήταν δύο καλύβες. Ο Μπόμπο φαίνεται ότι θέλει να μιλήσει και πάλι. Είναι πλέον πεπεισμένος ότι θα έρθει βοήθεια στο χωριό του. «Έχουμε χάσει τα πάντα. Είχαμε περίπου 100 βουβάλια, αλλά μόνο δύο επέζησαν μετά τον κυκλώνα. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε τώρα πια». Ο Μπόμπο μας συστήνει στον 18χρονο αδερφό του, τον Μόσζι. «Εγώ κάλυπτα τα έξοδά του για να σπουδάσει. Μένει στη Γιανγκόν και πηγαίνει στο κολέγιο, αλλά φοβάμαι ότι όλα αυτά θα σταματήσουν πλέον. Πώς θα μπορέσω να τα πληρώνω;» μας ρωτάει ο Μπόμπο. Οι κάτοικοι σ’ αυτό το χωριό δεν έχουν ούτε κουνουπιέρες ούτε πόσιμο νερό. Πίνουν από το ποτάμι. Ο γιατρός μας τους λέει ότι θα πρέπει να βράζουν το νερό πριν το πιουν. Τους ρωτάει αν κάποιος τους χρειάζεται γιατρό. Κανείς όμως δεν είναι άρρωστος, αν και μια βδομάδα μετά το χτύπημα του κυκλώνα, πέθαναν τρεις άνθρωποι. Δύο από διάρροια και ένας από ελονοσία.

Μόλις μοιράσαμε όλες τις προμήθειες, ο Μπόμπο μας συνοδεύει ως τη βάρκα μας για να γυρίσουμε πίσω. Οι συνεργάτες μας είναι ακόμα απασχολημένοι με τη διανομή του ανθρωπιστικού υλικού. Δεν είχαν χρόνο να ανησυχήσουν για εμάς. Έχει πλέον νυχτώσει όταν ανεβαίνουμε τον ποταμό, με κατεύθυνση τη Λαμπούτα.

Πηγή:www.msf.gr

Καλημέρα world!!

23 Ιουν 2008

Ακτιβιστές της Greenpeace συλλαμβάνονται στην Ιαπωνία

Ακτιβιστές της Greenpeace Ιαπωνίας έχουν συλληφθεί λόγω της ανάμιξής τους στην αποκάλυψη του σκανδάλου για την παράνομη διακίνηση λαθραίου κρέατος φάλαινας στην αγορά της Ιαπωνίας.
Στείλτε email στον Ιάπωνα Πρωθυπουργό, Yasuo Fukuda, στον Ιάπωνα Υπουργό Εξωτερικών, Masahiko Koumura, και στον Ιάπωνα πρέσβη στην Ελλάδα, Takanori Kitamura, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των ακτιβιστών της Greenpeace.

Οι Junichi Sato και Toru Suzuki κατηγορούνται για την κλοπή ενός κιβωτίου με κρέας φάλαινας, το οποίο και παρουσίασαν σαν αποδεικτικό στοιχείο για τη λαθραία διακίνηση κρέατος φάλαινας, ενώ παράλληλα είχαν δηλώσει πώς αυτό είχε φτάσει στην κατοχή τους. Οι ακτιβιστές της Greenpeace είχαν ζητήσει από την ιαπωνική κυβέρνηση να ερευνήσει την υπόθεση και ο εισαγγελέας του Τόκιο είχε ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία. Η έρευνα έχει ολοκληρωθεί και οι μόνες συλλήψεις είναι οι δύο των ακτιβιστών της Greenpeace.

Ουσιαστικά, οι αρχές έχουν συλλάβει τους 2 ακτιβιστές της Greenpeace επειδή επέστρεψαν κλεμμένο (από τα μέλη του φαλαινοθηρικού πληρώματος) κρέας φάλαινας, το οποίο αποκάλυπτε την τεράστια απάτη της φαλαινοθηρίας.

Υ.Γ. η ανάκριση των δύο ακτιβιστών έχει τελειώσει και διατάχτηκε η κράτησή τους για επιπλέον 10 ημέρες, χωρίς απαγγελία κατηγορίας!

*Στην φωτογραφία ο υπεύθυνος της εκστρατείας ενάντια στη φαλαινοθηρία, ζυγίζει τα 23,5 κιλά κρέατος φάλαινας, που βρέθηκαν σε κιβώτιο που περιείχε "χαρτόνι".

ΔΙΑΔΟΣΕ ΤΟ!
ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΑΜΕΤΟΧΟΣ

Συμβάντα εν συντομία..


Παρά λίγο να περάσει μήνας και να μην έχω γράψει τίποτα.

Πολλες φορες μπηκα στον πειρασμό.
Η απεξάρτηση απο τα blogs έχει πετύχει.

Ποια απεξάρτηση;
Και ομως,οταν θελεις να μπεις στο διαδυκτιο για να γραψεις και να διαβασεις blog,οταν σε πιανουν τα διαολια σου για πραγματα που γραφουν καποιοι,επειδη αυτη ειναι η αποψη τους και ο τροπος τους να κανουν τους αναγνωστες τους να τους διαβάζουν,οταν σε πιανουν τα διαολια σου επειδη συνειδητοποιείς ότι οι καλοι bloggers εχουν κλεισει τις σελιδες τους και η μπλογκοσφαιρα εχει γεμισει δημοσιογραφους,φανερους και δημοσιογραφους που ανυπομονουν να τους ανακαλύψει καποιος απο τον τροπο γραφης τους.Ποιος κανει εναν blogger καλο;
Μα φυσικα ο καλος και κατανοητος λογος χωρις πολιτικες σκοπιμότητες και προσδοκίες.Καλος blogger ειναι εκεινος που τα χωνει και εκφραζετε με οση αληθεια υπαρχει στην ψυχη του ,οσο σκληρη και να ειναι.
Ασε που με κανανε να νιωθω ασχημα,αλλα οκ περασε,επειδη με βαλανε σε διαδικασια να αναρωτιέμαι για το αν κανω σωστα και βγαζω κομματια της ζωης μου εδω,ενω σε πολλες περιπτωσεις το παραμυθιασμα δεν εχει ορια.
Ολο αυτο ναι,το θεωρω εξαρτηση.Ειναι χαζομαρα να αγχωνετε και να τσατιζετε καποιος για κατι που αφορα αλλους.

Ενιγουει,να σας πω και ενα αστείο.
Ειπε στην μητερα μου,καποιο "υψηλο καπελο" ,οτι τον εβριζε μεσω του blog της.
Frankly,αν καποιος ειπε κατι επιθετικο ημουν εγω.Οποτε ο εν λογω κυριος ειχε λανθασμενες πληροφοριες απο τον "φιλο" του.
Να ξεκαθαρισω κατι γιατι μερικοι μαλλον δεν εχουν καταλαβει.
Οτι γραφω εδω,ειναι με δικια μου ευθυνη και μονο.Το τι περιγραφω,το πως το περιγραφω ειναι γιατι ετσι θελω και δεν εχω σκοπο να αφησω κανενα να με λογοκρίνει.
Ας κρινει ο καθενας την δικια του ζωη και οσα εχει κανει μεχρι τωρα ή οσα εχει να κανει στο μελλον,με ειλικρινια , σοβαρότητα και έντιμα,και ας αφησει τα καραγιοζιλικια και τις κατινιες για να ανεβει ενα step παραπανω,γιατι καποια στιγμή αυτο το step φθίρετε όπως και εμεις οι ιδιοι και σε αυτο ο χρονος ειναι αμείλικτος.Δεν συγχωρεί τα ασυγχώρητα.

Το τριήμερο του Αγ.Πνευματος περασαμε ενα καταπληκτικό τριήμερο στην Παλαιοχωρα.Ειμασταν εγω και ο καλος μου και τρεις οικογένειες,η μι αμελλοντικοί κουμπάροι μας.
Εκανα επιτελους και το πρώτο μπανάκι.Η θαλασσα ηταν απελπιστικά κρύα αλλά με τοσο ζέστη τι να κανεις,απλά σφιγγεις τα δόντια μετρας μεχρι το δεκα και κανεις την βουτια σου.
Φωτογραφιες δεν θα δείτε απλά γιατι φωτογραφιζαμε τις οικογένειες.Μας αρεσαν τα πιτσιρικακια τους και μας εκαναν να ονειρευομαστε την δικια μας οικογενεια και οσα θα γινουν μολις αποκτησουμε παιδι.Ασε,ανατριχιαστικες καταστασεις τωρα που το σκεφτομαι.Σιγα σιγα. Ολα στην ωρα τους.

Για την ωρα παιδεύομαι με κατι project του Πολυτεχνείου.Ευτυχως ομως που τα πηρα γιατι με αυτες τις ζέστες ποιος καθεται να αγχωνεται με τα διαβάσματα και τα γραψίματα.Ενω με την εργασία εισαι κυριλέ.Ευελπιστόντας παντα βεβαια,να εχεις μπει στο μυαλό του καθηγητη,και πως εκεινος θα ήθελε να την κάνεις.Θα δειξει.
Δεν θα δουλεψω το καλοκαιρι παρα μόνο ο Χρήστος.Ε οκ δεν εχει το καλοκαιρι τον αριθμό των μαθητών που εχουμε το Χειμώνα,οποτε ενας δασκαλος ειναι αρκετος.Το προγραμμα σαφως ειναι παρα πολυ κουραστικό και μας βλεπω στην θαλασσα μονο Σαββατοκυριακα και αν.Τουλαχιστον θα διαβάσω οσα βιβλία στιβάζονται στο κομοδίνο διπλα στο κρεββατι μας και βεβαια μαθηματα της σχολής για τον Σεπτεμβρη αλλιως βρασε όρυζα.

Πηγαμε επισης και στο Αστεροσκοπείο του Σκινακα.
Την μερα που ανοιξε,8 Ιουνη.Παρα πολυ κοσμος κανοντας με να αναρωτήθω αν πραγματικα ξερουν τι κανουν,η απλα πήγαν εκει για εκδρομή.Υποψιαζομαι πως για να φανε το τρομερο κρυο που επικρατούσε εκει,συμβαινει η πρωτη εκδοχή.Καποια στιμη θα αναφερθω σε αυτο.
Φωτογραφίες που τραβηξα απο το καταπλικτικό ομολογουμένως μερος θα βρείτε στην διευθυνση www.sfak.gr στην επιλογή Galleries που θ αδείτε πανω στην μπάρα.
Μια ενδεικτική σας βάζω εδώ.


*Το λουλουδι της φωτογραφίας είναι από την βεράντα μου ;)

4 Ιουν 2008

Parthian Shot-The Idol

Η αρχικη εκτελεση ειναι απο τους WASP.


Αλλα επειδη θελω να καταλαβετε αυτα που σας ελεγα σε προηγουμενη αναρτηση για τους Parthian πατηστε play στο παρακατω βιντεακι

Κυριες και κυριοι...Οι Parthian Shot!




Will I be alone this morning
Will I need my friends?
Something just to ease away my pain
No one ever sees the loneliness behind my face
I am just a prisoner of my fame

If I could only stand
And stare in the mirror
What could I see?
One fallen hero with a face
Like me
And if I scream would anybody hear me
If I smash the silence, you'll see what fame
Has done to me

Kiss away the pain and leave me lonely
I'll never know if love's a lie, ooh
Being crazy in paradise is easy
Do you see the prisoners in my eyes?

Where is the love to shelter me?
Give me love, love set me free
Where is the love to shelter me?
Only love, love set me free
Set me free

3 Ιουν 2008

Waiting...

Η αληθεια ειναι πως ο τιτλος παντα με δυσκολευει.

Επειδη γραφω για οσα βλεπω και ζω δεν ξερω τι να βάλω για αρχη και..συνηθως μπαινει οτι να ναι.

Ειπα να γραψω το κατιτις μου μεχρι να ερθει ο καλος μου να με παρει.
Απο το μεσημερι ειμαι στο πατρικο μου μιας και σημερα δεν θα πηγαινα στο φροντηστηριο.Ουσιαστικα εχει τελειωσει η χρονια και στις 17 ξεκινανε τα θερινά.
Εμεινα εδω επειδη και οι γονεις μου με θελουν εδω,αν και εκεινοι τρεχουν με τα της Ενωσης,μα σημερα επεσε σποντουλα και καλα πως περιμεναν να κοιμηθω σπιτι.Τεσπα..
Θα συνηθίσουν σιγα σιγα την απουσια μου.Του χρονου τετοια εποχη θα εχουν αλλαξει πολλα.Οπως καθε χρονο βεβαια.Ευτυχως προς το καλυτερο.

Η διαθεση μου ειναι ροκ απο χθες γιαυτο και τα τραγουδια στον player.Ελπιζω να μη με βρίσατε.Γνωριζω οτι σε μερικους τους την σπάει ο player μου.Δεν γουσταρουν να ακουν μουσική με το που μπαινουν εδω μέσα.Δεν τους αδικώ.Ο καθενας εχει την διακια του διαθεση και δεν εχει ορεξη να ακουει το πως νιωθω.Προτιμα να το διαβαζει.Οκ παω πασο.
Ενας φιλος μου που ειναι μελος σε ροκ συγκροτημα και το οποιο σκιζει σε οσα live κανει στην Αθήνα,εκανε μια εξαιρετική διασκευή.Ηθελα να την μοιραστω μαζί σας.Δεν μου το επετρεψε.
Αναμνησεις απο το παρελθον και ανατριχιλα σας λεω.Εχει εξαιρετική φωνή και ισως,ισως να τον εχετε ακουσει εσεις οι Αθηναίοι.Ειναι ο τραγουδιστης απο τους Parthian Shot.Ο παναγιώτης ή αλλιως Parthos.Υπαρχει και στο Myspace οπότε οσοι γενικα το ψαχνετε λίγο παραπάνω αναζητηστε τον/τους εκει.Δεν τον διαφημίζω.Απλα τον εκτιμώ και τον πιστευω.Απο την αρχη της γνωριμίας μας.Καποια στιγμη θα κανω αφιερωμα σε αυτο το Group και σε αλλα, διοτι ειναι πολλες φορες που αναρωτιεμαι γιατι αναλωνόμαστε στα ιδια και στα ιδια.Καμια εκπομπη δεν τους προβάλλει ενω προβάλλουν ασχετους και αταλαντους.
Προταση λοιπον σε καθε ειδους εκπομπη που θα ξεκινησει την επομενη σεζον,ειτε αυτη ειναι πρωιναδικο ειτε ειναι απο αυτα τα reality shows,αρχιστε να φερνετε νεα ταλεντα και νεες φωνες.
Καντε την διαφορα επιτελους.
Θα μπορουσε να υπαρχει δηλαδη ενα show με τιτλο "sο you think you can ROCK","Show if you can ROCK" και να παιρνουν μερος ροκ συγκροτηματα,καταλαβαινετε τι εννοω.
Οκ βγαλαμε λαικους και ποπ τραγουδιστες,ας βγαλουμε και κατι πιο ροκ,πιο extreme.
Ας κανουμε κατι πρωτοτυπο και οχι καποια φτηνη αντιγραφη του εξωτερικού.Παρουσιαστη θα ηθελα για καποιο λογο τον Μιλτο.Και μην τολμησετε να ρωτησετε ποιον Μιλτο γιατι θα δειρω ;ρ.
Ναι τον Μακριδη εννοω.Just an idea ok?

Επισης φτανουν οι εκπομπες με μαγειρική νισαφι πια!
Ας ξεκινησετε εκπαιδευτικα προγραμματα οπως αυτα που εκανε παλιοτερα η καλη ΕΡΤ.
Βρειτε νεες ιδεες,πρωτοπορικές.Ανεβάστε λιγο το επιπεδο.Φτάνουν πια οι πρωινες και μεσημεριανες εκπομπες τυπου Espesso.
Δεν βαρεθηκατε να κανετε νούμερα με τα "Νούμερα";

Ενιγουει,αρκετα με την τηλεοραση.Αλλωστε βλεπω ελαχιστα και αυτο αργα το βραδυ για να με παρει ο υπνος,οχι πως το χρειαζομαι μετα απο μια κουραστικη μερα αλλά οκ αφου την εχουμε ας κανει κατι.

Ειμαι καλα στα προσωπικα μου αλλα και στα επαγγελματικά μου.Στο δευτερο χρειαζομαι ακομα δουλεια και παντα θα χρειαζομαι.Διοτι ο δασκαλος πρωτα ειναι μαθητης και μετα δασκαλος.Χρειαζεται να αναβαθμιζει τις γνωσεις του συνεχεια.Αυριο για παραδειγμα εχω να παω σε ενα σεμιναριο στο ΚΑΜ και την Παρασκευη επισης στα γραφεια του Palso.
Το αυριανο σεμιναριο το κανουν οι εκδοσεις Μπουκουβάλας και το κυριώς θεμα ειναι το "Δυσλεξία-Διασπαση προσοχης".Ομιλητής είναι ο κ.Παυλίδης Καθηγητής Μαθησιακών δυσκολιών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας καθώς και Ισόβιο μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών.
Εχω αγνοια επι του θέματος και εχω και την εντυπωση πως φετος στο τμημα μου ισως να ειχα παιδακια με δυσλεξία.
Αλλα θεματα του αυριανου σεμιναρίου ειναι "TOEIC& School Development"

Αυταααα..παω γιατι ηρθε..

Ζα σαςςς!

Αποδοχη προσκλησης

Με χαρα ειδα μηνυμα απο την αγαπημενη Adomiel την οποια ειχα χασει απο την μπλογκοχωρα.

Ευχαριστη εκπληξη λοιπον,οποτε δεν γινετε να πω οχι στην προσκληση για ενα μπλογκοπαιχνιδι.
Τρια ψεματα και μια αληθεια.



Ειμαι παρα πολυ ευτυχισμενη και νιωθω πολυ τυχερη για αυτο.
Ειμαι με εναν ανθρωπο που νιωθω ασφαλεια,μπορω να στηριχθω,μπορω να κάνω τα παντα και να λεω τα παντα,να ζω,να ονειρευομαι,να ελπιζω και να σχεδιαζω το μελλον.
Να θυμαστε αυτη την ημερομηνία..27 Δεκεμβρη :)Υπαρχει λόγος..
Δεν γουσταρω τις σοκολατες και βγαζω σπυρια μολις τις βλεπω,ουτε τρωω γλυκα.Να σκεφτειτε εχω να φαω γλυκα κανενα χρονο.
Με ειδατε στον διαγωνισμο ομορφιας του Αντ1 αλλα πηρα τα τρια μου γιατι οι αλλες πηγαν και τραβηχτηκαν ενω εγω προτιμησα να ειμαι φυσικη και χημεια μαζι.
Εχω σκουλαρικι στον αφαλο μου και οχι μονο.Τρελλαινομαι για πιρσινγκ.

Αυτα..Σας έπεισα;
iM A BAD gIRL jUsT sHOOt Me

XOXOXOXO
mERRy cHrIStmAs eVErYBoDy

2 Ιουν 2008

Mina - Tre Volte Dentro Me



Lui è qua, falsità come, radioattività
Che mentre c'è da osare
Uccide lo spettacolo carnale
E l'anima brucia più di quanto illumini
Ma è un addestramento mentre attendo

Che io m'accorga che so respirare
Che sei il mio sovversivo
Mio sovversivo amore
Non c'è torto o ragione
E' il naturale processo di eliminazione

Forse se, forse se, porta ad esitare
Io vengo dall'errore, uno solo
Del tutto inadatto al volo
E anche se vedo il buio, così chiaramente
Io penso la bugia affascinante

E non mi accorgo che so respirare
Che sei il mio sovversivo
Mio sovversivo amore
Non c'è torto o ragione
E' il naturale processo di eliminazione

Lui è qua, lui è qua come, radioattività
Che mentre c'è da osare,
Uccide lo spettacolo carnale
Cinque pianeti, tutti nel tuo segno
Il fallimento è un grembo e io ti attendo

Mentre ti scordi che puoi respirare
Che sono il sovversivo
Tuo sovversivo amore
Non c'è torto o ragione
E' il naturale processo di eliminazione