Online reading:

web stats

26 Δεκ 2007

Και οι μερες κυλούν..

Δευτερη μερα των Χριστουγεννων σημερα και τα πραγματα ειναι καλυτερα απο χθες.
Καμια ενταση καμια λογομαχια.Ολα ησυχα και χαλαρα.
Ξυπνησα το πρωι και ειχα εκεινον στο μυαλο μου.Με πηρε τηλεφωνο χθες απο το μαγαζι που ειχαν παει για να παρακολουθησουν την παρασταση του Ζαχαρατου μαζι με την οικογενεια της αδελφης του και φιλους.Μου εβαλε να ακουσω live τον Ζαχαρατο να τραγουδάει το "New York" του Frank Sinatra.
Ηταν τελειο!Ναι οκ με πηραν τα ζουμια συγκινηθηκα η καψερη.Να τετοια μου κανει και ... απαπα το σκεφτομαι και βουρκώνω.
Λιγες μερες μεινανε μεχρι να επιστρεψει Χανια και ανυπομονώ.
Μαλλον θα ειναι τα τελευταια Χριστουγεννα που κανω μακρυα του.Το νιωθω,αλλωστε το ειπε και εκεινος.Σημερα θα πηγαινε μαζι με τον κολλητο του τον Σταθη στην συναντηση των Bookcrossers στην Αθηνα.



Ειναι υπεροχα διπλα στο τζακι,σε νανουριζει η ζεστη που βγαζει.Χριστουγεννα και τζακι ειναι σουπερ συνδιασμος.Δεν ερχομαι συχνα και αυτες τις μερες τις ευχαριστιεμαι.





Ειναι ησυχα,βλεπεις βουνο και θαλασσα.Εχει γατες και σκυλους αλλα και κηπο.Λατρευω τους κηπους.Ανθισμενοι,με λουλουδια και λαχανικα,με θαμνακια και δεντρα.Εχω περασει απιστευτες στιγμες εδω.Κοιταζα την θαλασσα και εγραφα στιχους και διαφορα κειμενα.Καθομουν εξω και απλα εκλεινα τα ματια και αφουγκραζομουν τους διαφορους ηχους,μακρυα απο τον θορυβο της πολης.


Εδω περασα αρκετα χρονια με πολλες στιγμες.Απο το 1991 μεχρι το 2002.Εχουν αλλαξει πολλα απο τοτε.Ακομα και το ιδιο το Ακρωτηρι.Ηδη τα Κουνουπιδιανα εχουν αναπτυχθει παρα ολύ.Μοιαζει σαν μια μικρή πολη.Εχει τα παντα και διευκολινει αρκετους στα ψωνια,οποτε δεν κατεβαινουν στην πόλη για τις αγορες τους.Προσφατα ανοιξαν και δυο μεγαλα supermarket.Αντε να ανοιξουν και κανα κλαμπακι για διασκεδαση,κατι που λειπει, και να δεις κοσμοσυροή.
Το μονο μειον για τον Σταυρό ειναι η ελλειψη δρομολογίων τον χειμώνα σε αντιθεση με τα Κουνουπιδιανα οπου λογω φοιτητών εχει συχνα λεοφωρεία.
Κατα τα αλλα ειναι εξαιρετικα εδω.Μην ξεχνατε οτι εδω γυριστηκε και ο γνωστος "Ζορμπάς" με τον συγχωρεμένο Αντονι Κουιν.Ωραια χρωματα και τοποθεσιες που πια δεν χρησιμοποιουν στις ταινιες και στις σειρες.Τεσπα..



Ο εκπληκτικός ανιψιος μου :)
Αδυναμιες ειναι αυτες.

Παω να δω καμια ταινια και να συνεχισω την χαλάρωση (σαπισμα).

25 Δεκ 2007

Να την :)

Καλα Χριστουγεννα σε ολους

Χρονια πολλα σε ολους και σε οσους γιορταζουν σημερα.

Θα μου πειτε τι κανεις στο διαδυκτιο τετοια ωρα αντι να καθεσαι με τους δικους σου.Πιστευα πως δεν θα συμβει κατι που θα ταραξει την γαληνη της οικογενειας,γιατι τα εχουμε ολα και δεν μας λειπει τιποτα.Εκανα λαθος ομως.Ειναι και ενας λογος που δεν ερχομαι στο πατρικο οταν ειναι μαζεμενοι ολοι.Τεσπα.
Θα σας μιλησω για χθες.
Ειχα πολυ αγχος το οποιο οσο εφτανε η ωρα περνουσε.
Χτυπησε το τηλεφωνο.
-Λουλι μου ερχομαστε,ειπε.
Εβαλα τις μποτες μου και ειδοποιησα τα υπολοιπα μελη για την αφιξη τους.
Ηταν ολα ετοιμα.Ο μπαμπας μου ειχε περισσοτερο αγχος απο ολους.
Χτυπησε το κουδουνι της κατω πορτας.
Τους ανοιξα.
Ανοιξα και την εξώπορτα.
Ανεβηκαν απο τις σκαλες.Ο Χριστος με μια τεραστια ανθοδεσμη και πισω του ο μπαμπας του με μια κουτα γλυκών.Χαμογελουσαν..
Τους υποδεχτηκα με χαμογελο και αγκαλιες.Το θεμα ομως δεν ημουν εγω αλλα οι γονεις μου και ιδιαιτερα ο μπαμπας μου.Ο Χριστος γνωριζε ηδη μαμα και την οικογενεια του αδελφου μου.Ηταν καιρος να γνωρισει και το "κεφαλι" της οικογενειας.
Τον κ Ανδρεα ειχα να τον δω απο το καλοκαιρι,ηταν αλλαγμενος πιο αδυνατος.Τον προσεχουν :)
Κατσανε στο σαλονι.Εγω με την νυφη μου πηγαμε στην κουζινα για να κανονισουμε τα κερασματα για το καλωσορισμα.Τσικουδια,ξηροι καρποι και γλυκα (αυγοκαλαμαρα-κουραμπιεδες-μελομακαρονα).
Αρχισαν οι ενθουσιώδης συζητησεις περι ψαρεματος και κυνηγιου.Μετα οι φιλοφρονησεις,και οι κουβεντες περι οικογενειων.
Μετα απο την πρωτη επαφη τους μαζεψαμε στο τραπεζι για φαγητο.Εκει πια πιασανε την συζητηση για μενα τον Χρήστο και τα φαγητα μου.Να σκεφτειτε πως δεν ειχα κανει δα και τα πολλα φαγητα.Ειχα σκοπο να κανω και αλλα οπως συνηθως αλλα κατι με φρεναρε.Μαλλον με φρεναρε η ερωτηση "Ποιος θα τα φάει;".Δεν ειμαστε φαγανοι ανθρωποι.Ενιγουεϊ,σε καποια φαση βγαινει ο μπαμπας να καπνισει εξω στην βεραντα,δεν αντεχει χωρις τσιγαρο οταν εχει τελειωσει το φαγητο του,και επειτα τον ακολουθησε ο μπαμπας του Χρήστου.Εκει τωρα δεν ξερω να σας πω τι εγινε.Ειχαν απορροφηθει σε αυτα που λεγανε σε σημειο να μην ερθουν μεσα για γλυκό παρά λιγο πριν φυγουν.Ειχαν και αεροπλανο να προλάβουν.Το αποτελεσμα αυτης της επισκεψης ηταν ο μπαμπας μου να ενθουσιαστεί ("μαγουλακια μου εσυ" του ειπε) και να φυγει καθε ειδους καχυποψια που εχουν συνήθως οι μπαμπαδες.
Επειδη βρισκομαι στο πατρικο μου και δεν εχω καλώδιο για να περασω τις φωτογραφιες θα σας τις χρωσταω για την αλλη φορα.Οταν λεω φωτογραφιες εννοω μια :ρ της ανθοδεσμης χιχιχ την οποια λατρεψα.
Φυγανε κατα της τρεις και μιση.Αισθημα ικανοποιησης,το αγχος ειχε φυγει,ολα πηγαν καλα.Ετσι πιστευω και απο αυτα που μου μετεφερε ο καλος μου μετα στο τηλεφωνο.Σε λεπτομεριες θα μπει οταν επιστρεψει απο την Αθηνα.Αναμένω στο ακουστικο μου χεχεχε.
Η επομενη επισκεψη θα γινει το καλοκαιρι οταν με το καλο τελειωσει με τις εξετασεις η μικρη αδελφη του οποτε και θα ερθει Χανια ολη η οικογενεια.
Αυτα που λετε ειναι σε περιληψη,τα χθεσινα γεγονοτα.
Τωρα για σημερα το μεσημερι δεν ξερω τι θα παιχτεί.Οι αντρες της οικογενειας τσακωθηκαν τεντονοντας μας τα νευρα.Δεν πρεπει να το αφησω να με επηρεασει αλλα ανθρωπος ειμαι και θελω την οικογενεια μου ευτυχισμενη.Ηλιθιος ο λογος τσακωμου,αλλα τι να πει κανεις.Εχουμε την υγεια μας εχουμε τα παντα και δεν μας χρειαζονται οι κακομοιριες αυτες.
Τα νευρα μου...
Μην μου δινετε σημασια θα περασει..
Ευχομαι αυτη η μερα να τελειωσει με χαμογελα..μακαρι.
Καλα Χριστουγεννα..

24 Δεκ 2007

Εφτασε η ωρα

Μπηκα στα γρηγορα και στα κλεφτα για να ενημερωσω για τις τελευταιες εξελιξεις.
Σε μια ωρα θα ερθουν ο καλος μου μ ετον πατερα μου για να με ζητησουν απο την οικογενεια μου.Κλασσικη εικονα θα μου πειτε αλλα θελουμε ολα να γινουν σωστα.Ηταν να ερθει μονος του για να φαμε το μεσημερι λιγο πριν φυγει για τις γιορτες στην Αθηνα,αλλα δεν ενιωθε καλα για πρωτη γνωριμια να ερθει μονος,οποτε φτασαμε στην σημερινη μερα.

Περιττό να σας πως πως η καρδια μου παει να σπασει και εγω καθε λιγο παω τουαλετα.Αδικαιολογητο αγχος μιας και με ξερει ο μπαμπας του αλλα και η οικογενεια του,αλλα θελω να παει καλα η επισκεψη.

Τα φαγητα ειναι σχεδον ετοιμα.Και λεω σχεδον γιατι το πιλαφι πρεπει να εποιμαστει λιγο πριν σερβιριστεί.Δεν εκανα υπερβολες οπως θα εκανε η γνωστην Ευγενία.Κουνελακι,βραστο κοτοπουλο (απο το οποιο θα γινει και το πιλαφι)βραστο ζιγουρι,σαλατες γραβιερα και καλτσουνια,χωρια το γαλακτοπουρεκο και τις διπλες-αυγοκαλαμαρα.Σαφως και μου φαινονται λιγα αλλα οταν 8α μαζευτει και η υπολοιπη οικογενεια του τοτε θα κανω και αλλα.

Ειμαι ετοιμη μονο βαψιμο μενει και το μαλλι της μαμας.
Οποτε wish me luck και Χρονια πολλα για την ονομαστικη μου εορτη.Ναι σημερα γιορταζουν οι Ευγενίες και να τις χαιρεστε,να με χαιρεστε.

Σας αφηνω γιατι εχει μεινει λιγοτερο απο ωρα και θελω να παω και στο private room (τσιρλιπιπι παλι)

Φιλια και Καλα Χριστουγεννα.
Σμουατςςςςς!!!

19 Δεκ 2007

Αντιστροφη μετρηση

Λιγοστευουν οι μερες για να φτασουν οι γιορτες.
Βεβαια εδω στο φροντιστηριο (απο εκει γραφω ) εχουν ξεκινησει οι εορταστικες εκδηλωσεις απο την πρωτη Δεκεμβρη,αφιερωνοντας την δευτερη ωρα μαθηματος (ολα τα τμηματα εχουν δυωρα),σε δραστηριοτητες με θεμα τα Χριστουγεννα.
Σημερα ολοκληρωσαμε με μερικες ταξεις βαζοντας τους να δουν ταινιες,λειπουν οι ταξεις pro και lower που θα ερθουν Παρασκευη και τελος για φετος.
Αυριο μαλλον θα παμε για ψωνια,δωρακια.Θα δειξει πως θα μας κατσει η μερα.

Βρεχει συνεχεια απο χθες και αυτη την στιγμη εδω στις Βρυσσες εχει πεσει παρα πολυ η θερμοκρασια.Παιζει να χιονιζει και στα ορεινα.Πειτε με μαζοχα αλλα γουσταρω τρελλα αυτον τον καιρο και ας με δυσκολευει στις μετακινησεις μου και ας μην εχει φυγει ακομα το κρυωμα.
Μειώνονται και οι μερες που ειναι ο καλος μου εδω μιας και φευγει την παραμονη των Χριστουγεννων.Οκ δεν εχω παραπονο.Καθολου μα καθολου παραπονο.Την παραμονη εχω την γιορτη μου,και θα ειναι εδω.Το τι θα γινει εκεινη την μερα δεν τολμω να γραψω γιατι θα με πιασουν τα κλαματα παλι απο την συγκινηση.Απλα πηγαινετε στην δικια του σελίδα που τα λεει.
Ηξερα οτι θα ειναι εδω εκεινος και οτι θα τρωγαμε μαζι με γονεις μου κλπ,απλα δεν ηξερα μεχρι προχθες την εκπληξη που μου ειχε ετοιμασει.Ειναι απιστευτος!!
Να...με πηραν παλι τα ζουμια γμτ!
Μαλλον πως θα ειναι η καλυτερη γιορτη ever!Εχω φετος και το ανηψακι μου.Μεγαλωνει η οικογενεια.
Σιγα σιγα ολα μπαινουν σε μια σειρα και εχω την αισθηση πως τελικα ολα στην ζωη γινονται για καποιο λογο.
Χαρα,πονος,δοκιμασιες και αυτο που μενει ειναι ....ενα δακρυ...

Τι θελει να πει ο ποιητης (ποιητρια στην συγκεκριμενη περιπτωση) οεο;

Σκεφτειτε το...ειναι απλό...


Θα τα ξαναπουμε...

Besitos amigos...:*******

14 Δεκ 2007

Να μαι και εγω...Miss me?

Απο το πρωι εχω καταπιαστει με μια εργασια της σχολής που δεν μου επετρεψε να σηκωσω κεφαλι αλλα ουτε και τουαλετα να παω.
Η εργασια αφορα ενα τηλεφωνικο γκαλοπ με θεμα την ανακύκλωση.
Μισω απιστευτα τα τηλεφωνικα γκαλοπ οσο δεν πάει.Χωρις αυτη την εργασια ομως δεν θα κερδισω τους 2 βαθμους στο Μαρκετινγκ,οποτε με τα χιλια ζορια την εκανα.Νιωθω πως με εκβιασαν.Χωρις αυτα τα γκαλοπ εργασιες δηλαδη αν πω οχι δεν τα κανω,το πολυ να παρω ενα πενταρακι στο μαθημα,του οποιου η τελικη εξεταση ειναι αστεία.Ειναι και ο λογος που σχεδον ολοι εχουν 19 με 20 σε αυτο το μάθημα.
Εστειλα και μια σειρα ασκησεων συστηματων αυτοματου Ελεγχου και εχω ερθει στα ισια μου.Με λενε Ευγενία και ειμαι καλα.Ειμαι;

Υποτίθετε πως η Παρασκευη ειναι μερα ξεκουρασης για μενα αλλα bull....Οχι μονο δεν ξεκουράζομαι αλλα το κεφαλι μου γινετε καζανι.Δοξα τω Θεω δεν ειμαι σε αυτη την φαση ακομα.Εχω δυναμεις.Δεν ανηκω σε ομαδες εργασιας οποτε δεν εχω την πολυτελεια να ανταλλαζω ασκησεις και λυσεις αυτών.Δουλευω μονη μου.Ισως θα μου πειτε αυτο ειναι καλό αλλα παυτα ζοριζομαι αγρια και ναι ζηλευω αυτα τα παρεακια.
Απο την αλλη ομως δεν μπορω να τα θέλω ολα.
Εχω μια υπεροχη σχεση,μια εξαιρετικη δουλεια και μια οικογενεια που πάει να βρει τον ρυθμό της.
Δινουμε βαθμους στο φροντιστήριο ενω τα μαθηματα και οι εορταστικες εκδηλώσεις καλα κρατούν.Βιώνω απο κοντα τις ανησυχίες του καλού μου και τους προβληματισμούς του,προσπαθώντας χωρις μεγαλο κοπο θα ελεγα,να τον ελαφρύνω λιγο.Ειμαι και θα βρισκομαι παντα διπλα του.Στα καλα και στα κακά.Οσο περνάει ο καιρός λατρεύω αυτη την δουλεια,λατρεύω να μαθαινω στα παιδια μα και γουσταρω που μαθαίνω από αυτά.Εδω και εναμιση μήνα ανοιξε για μένα μία πόρτα σε έναν πολύ ενδιαφέρον κόσμο.Σχεδον ολοι οι φιλοι μας ειναι δασκαλοι-καθηγητες και δεν ηξερα πως ειναι να διδάσκεις.Τωρα ομως ειναι αλλιως τα πραγματα.
Αλλαζω.
Το νιωθω.

Οι προετοιμασιες για το τριτο Συνεδριο Bookcrossing αρχιζουν να μπαινουν σε μια σειρά.Περισσοτερες λεπτομεριες στον παραπάνω συνδεσμο .Δεν θα πω αλλα γιατι μας διαβάζουν bookcrossers και δε θέλω να αποκαλύψω λεπτομέριες.

Προχθες ειχε ερθει Χανια ο Αλεξανδρος Γ γνωστος σεναριογραφος-συγγραφέας.
Ετοιμαζει νεα πραγματα για την τηλεοραση απο Γεναρη.Δυστυχως το εμαθα αργα και μεσα απο το Facebook και δεν μου δωθηκε η δυνατοτητα να παμε για εναν καφε.Ελπιζω μετα την πρωτοχρονιά που θα ερθει οπως ειπε, να ειμαι πιο τυχερη.

Ναι οκ ασχολουμε με πολλα πραγματα αλλα μου αρεσει.Και που να δειτε ποσα ακομα βρισκονται απλα στο μυαλό μου.Χαος.

Κατα τα αλλα ολα καλα παρολες τις ατυχες στιγμες,οπως σκασιμο λαστιχου,ιωσεις κ.α
Ειμαστε καλα,εχουμε ο ενας τον αλλο και αλληλοστηριζομαστε.Καθε μερα που παιρνάει δενομαστε πιο πολυ.Παράξενο ε;Αυτο αναρωτιόμαστε και εμεις.Πως γινετε να νιωθουμε οπως νιωθουμε και καθε μερα που παιρνάει να δυναμωνει ακομα πιο πολύ.Στο μεταξύ μας εχουν παρει οι γυρω μας χαμπαρι και μας δουλευουν.χιχιχ

Ηντα να κανομενε;Αυτα εχει η ζωή.
Αισιοδοξία και αγάπη.
Σας φιλώ.

Α και επειδη σε μια αναρτηση ειχα σχολιο απο εναν τυπο του οποιου δεν μπορω να πω πως τα γραφόμενα του ηταν ευγενικά,θελω να επισημάνω κάτι γιατι μαλλον δεν εχω γινει κατανοητή.
Οτι γραφω ,αγαπητε αναγνώστη,το γραφω για παρτι μου.
Κακίες και πικροχολα σχολια δεν με στεναχωρουν.Αλήθεια!
Αν δεν σου αρεσει,ενα απλο κλικ και φευγεις απο εδω.
Τοσο απλα τοσο συντομα.
Το οτι δεν υπαρχουν σχολια στις αναρτησεις μου δεν σημαινει οτι δεν με διαβάζουν.
Οποτε πριν σπαταλήσεις χρονο για να πεταξεις δηλητηριο και σαπιες κουβεντες,και να σπαταλήσεις τον πολύτιμο δικο μου χρόνο,its just a click...



Tata!!!!

7 Δεκ 2007

Και οι μερες κυλούν...

Ειναι απιστευτο το ποσο γρηγορα περασε και αυτη η εβδομαδα.Πριν καλα καλα το καταλαβουμε θα ερθουν τα Χριστουγεννα και οι γιορτες χωρια που θα λειψει για μια βδομαδουλα ο καλος μου για να δει τους δικους του στην Αθηνα.
Παρασκευη σημερα και εγω ρεπό.Αυτος ειναι και ο λογος που ειμαι εδω αυτη την στγμη και γραφω.

Χθες ηταν χάλια.
Μαλλον του κολλησα την ιωση αλλα ευτυχως την περασε ελαφρια γιατι σημερα ειναι πολυ καλυτερα.
Δεν σας εγραψα ουτε για την εκδρομη της Κυριακης,ουτε για τις καθημερινες μας δραστηριοτητες.
Και τωρα που το ξανασκεφτομαι ουτε θα γραψω.Ειναι πολλα και διαφορα συν του οτι δεν εχω και πολυ ορεξη να πληκτρολογώ.
Γραφει αλλωστε εκεινος και με καλυπτει ικανοποιητικά.
Σιγα σιγα στολιζουμε με χριστουγεννιάτικα το φροντιστήριο,χρειαζόμαστε αλλη μια βολτα στο Τζαμπο μαλλον,το σπιτι θα το στολισουμε αυτες τις μερες.
Μηπως ομως ειναι αρκετα νωρις για στολισμους;Εχουμε σχεδον εικοσι μερες μεχρι τα Χριστουγεννα και παντου βλεπεις λαμπακια να αναβοσβήνουν και Αγιο Βασιληδες.Και μιας που το αναφερα,αναρωτιεμαι ποσα παιδια πιστευουν σε αυτον.Τα δικα μας στο σχολείο εχουν πάψει.Μιλαμε για παιδια 9 με 12 χρονων.Ξερουν οτι τα δωρα τα αγοραζουν οι γονείς τους.Καποια στιγμη λοιπόν τους ρωτησα οσο κανανε μια χριστουγεννιάτικη καρτα,τι περιμενουν να τους φερει ο παππουλης και μονο που δεν γκρεμισαν το κτήριο με τις φωνες τους.Δεν πιστευουν σε αυτον και συναμα ,πολλα απο αυτα εχουν μπερδευτει βλεποντας εκατονταδες στην τηλεοραση,φορώντας ειτε κοκκινη στολη,ειτε χακί,ειτε μπλε κλπ.Τους ειπαν και στα σχολεια τους την πραγματικη ιστορια οποτε δεν θελανε και πολυ για να παψουν να περιμενουν τον Αγιο Βασιλη.
Με τρομαζει η ολη κατασταση.
Βεβαια,εβαλα τα δυνατα μου, να τα ξανακανω να πιστεψουν λεγοντας τους διαφορα αλλα ειτε αυτα τα παιδια ειναι εξυπνα,ειτε εχουν μπει για τα καλα στην χωρα των μεγάλων.Δεν λεω να τα παραμυθιαζουμε.Οχι οχι.Δεν ειναι κακο να υπαρχει φαντασια.Μονο σε μια περιπτωση δεν τολμησα να ξεστομισω τιποτα.Οταν ζητανε να γυρισει πισω αγαπημενο προσωπο που εχει πεθάνει.Οταν δεν ζητανε κανενα υλικο αγαθο παρα μονο τον πατερα τους ετσι ωστε να ξαναστολισουν δεντρο και επιτελους να μπει φως στην οικογενεια.Τοτε δεν βγαζεις μιλια.Δεν προσπαθεις να πεισεις κανενα.
Ας αλλαξω ομως θεμα γιατι πολιοβάρυνε αυτη η αναρτηση.
Ουσιαστικα αυτα γινανε αυτη την εβδομαδα.Μαθημα,χειροτεχνιες την τελευταια ωρα και ξεκουραση με τον καλο μου ο οποιος δεν σταματαει στιγμη.Να σκεφτείτε,οτι αυριο εχει σκοπο να καθετε να μοιραζει ενημερωτικα φυλλαδια για τους ΠοδηΛατρεις στην πλατεια της Αγορας,αντι να κάτσει να αναρρώσει.ναι μωρακι μου,θα προτειμουσα να κατσεις σπιτι ή ακομα ν ακανεις οτιδηποτε αλλο εκτος απο δουλείες αλλων.
Ισως παλι και αν δεν ηταν αυτο που ειναι να μην τον λατρευα τοσο.Γουσταρω που ειναι τοσο δραστηριος,απλα ευχομαι να εχει παντα χρονο και διαθεση για ολα αυτα με τα οποια ασχολείται και που δεν ξερω μεθαυριο με οικογένεια αν θα καταφέρει να τα φερει ολα εις περας.
Χρονος,μπολικος αλλα οχι αρκετος.
Ετσι ειναι η ζωή.

1 Δεκ 2007

Επιτελους Σαββατοκυριακο!!!

Δεν πηγα στην συναντηση του Σαββατου σημερα.
Προτιμησα να μεινω σπιτι με την μαμά και τον ανιψιό μου μιας και οι γονείς του είχαν πάει με τον μπαμπά μου στις ελιες.Εποχη μαζεματος βλεπεις.
Πηρα τηλεφωνο τον καλο μου,δουλευε με το λαπτοπακι του ξαπλωμενος στο κρεββατι.
Αποφασισαμε να παμε σουπερμαρκετ να παρουμε καποια πραγματα.
Με γυρισε σπιτι μου και θα ξαναβρεθουμε το απογευμα για rueda μαθημα χορου.Ενας απο τους λόγους που ανυπομονούμε να φτασει Σάββατο ειναι αυτος ο συγκεκριμενος χορος. Καποια στιγμη θα κρατω την βιντεοκαμερα και θα τραβήξω αποσπασματα.Χμ ισως το κανω σημερα με την ψηφιακή.Πλακα πλακα δεν ειναι κακη ιδεα.
Τελικα χθες ηταν η τελευταια αστρονομική εκπομπη που κάναμε.Μας ανακοίνωσε η γλυκύτατη παρουσιαστρια πως απο την προηγουμενη Παρασκευη δεν ειναι καλα,ειναι εγκυος με δυσκολη εγκυμοσύνη,οποτε και αυτη θα ηταν και η τελευταια της εκπομπη αλλα και η δικια μας.
Αυριο στην συναντηση μελων αλλα και φιλων του συλλογου θα ζητησω να τεθει θεμα δικιας μας εκπομπης μιας ωρας.Παραυτα ολοι συμφωνησαν πως χθες ηταν η καλυτερη μας εκπομπη.Αφθόρμητοι,χωρις αγχος,σχετικα χωρις σαρδαμ,ολα κυλησαν ομορφα.Ο σκηνοθετης του "Μας αφορα.."αναφερε στα παιδια οτι ειμασταν οι πιο οργανωμενοι απο τους καλεσμενους αυτης της τηλεοπτικής χρονιάς,πραγμα που μας εκανε πιο αισιοδοξουν και μελλοντική συνεργασια με το καναλι.
Αποσπασματα της χθεσινης εκπομπης μας αλλα και των προηγουμενων θα υπαρξουν απο εβδομαδα μιας και ζητησαμε απο το καναλι να μας τις γραψει.

Το κρυωμα υποχωρει αργα αλλα σταθερα.Αναπνεω καλυτερα,ο λαιμος επαψε να με τσιτώνει λες και ειχα καρφιτσες,αλλα εμφανιστηκε ο ερπης στην μυτη μεσα.Θα παραπονιομουν οπως ειχα κανει και στο παρελθον,μα καλυτερα που ειναι στην μυτη και σε σημειο που δεν φαινεται, παρα στα χειλη και να ειναι κοκκινο και να πριζετε χωρια την φαγουρα και να νιωθω ασχημα.Ο ζορες ηταν η Τεταρτη που πρεπει να ειχα υψηλο πυρετο και ναναι καλα ο Χριστος που ηταν διπλα μου και με φροντιζε.
Πινω φρεσκο χυμο πορτοκαλι,πριν επινα αναβραζον βιταμινη C,συνεχιζω την αντιβιωση μεχρι να τελειωσει το κουτακι.

Α καλο μηνα κιολας.
Πρωτη του Δεκεμβρη σημερα και σε εικοσιτρεις μερες ειναι η γιορτη μου αλλα και παραμονη Χριστουγεννων.Απο Δευτερα θα αρχισουμε στο φροντιστήριο διαφορες χριστουγεννιατικες δραστηριοτητες και σιγα σιγα θα στολισουμε ολες τις αιθουσες με πραγματακια και στολιδια που θα φτιαξουν τα ιδια τα παιδια.Ανυπομονώ.Ηδη εκλεισα εναν μηνα ως δασκαλα αγγλικων διπλα στον καλο μου.Εχω πολλα να μαθω ακομα.Ειναι στιγμες που χανω τον ελεγχο και κανουν οτι θελουν.Ηταν που αρρωστησα κιολας,οποτε ξεροντας οτι δεν μπορουσα να φωναζω το εκμεταλευοταν.Οπως και να εχει ειναι παιδια,και νιωθω καλα που ειμαι η δασκαλα τους.Αν αρχισω να μιλαω για αυτα δεν σταματαω ευκολα.Καθε ενα ειναι ξεχωριστό.Ασε που λενε τις απιστευτες ατακές που σε αφηνουν αναυδο.Τις προαλλες,για να σας δωσω ενα μικρο παραδειγμα,εξω απο το σχολειο ηταν 2 3 παιδια και πετουσαν δυναμιτακια.Ξερετε αυτα τα μικρουλια που μολις σκασουν παει η καρδια σου στην κωλοτσεπη.Παρκαρει λοιπον ο Χριστος το αμαξι ανοιγει το παραθυρο και τους κανει παρατηρηση.
-Γιατι Κωστα πετας δυναμιτακια;
-Γιατι ειμαι κωλοπαιδο κυριε
-....
Αντε τωρα να απαντησεις μετα,και μιλαμε για παιδια δημοτικου,τα οποια λενε τα απιστευτα.Χθες εκανε μαθημα στην Τριτη μεγαλη με τον απιστευτο Σπυρο,και ερχοταν στο computer room οπου βρισκομουν για να μου λεει τα ανεκδοτα και τα τραγουδακια σχετικα με τσι Ζωνιανους,που του ελεγαν τα κοπελια.Επρεπε να εισασταν εκει να δειτε το χαμογελο του.Τεραστιο.

Η μαμα μου εχει μπει δυναμικα στον χωρο του blog.Χθες αν δεν κανω λαθος εβαλε δυο αναρτησεις παρακαλω.Γραφει αρκετα καλα και μεταξυ αλλων,περναει ευχαριστα την ωρα της μαθαινοντας να χειριζεται το διαδυκτιο.Οσοι την εχετε ανακαλύψει θα ξερετε για τον τροπο γραφης της,αν και ξαναλεω,πως δεν εχει δειξει ακομα τιποτα.Ειναι στην αρχη.Κανει τα πρωτα της βηματα.Δεν θα μου φανει παραξενο αν με ξεπερασει και σε επισκεπτες.Μεχρι αυτη την στιγμη εχει περασει τους τριακοσιους.Καλο ε;
Και αλλες μαμαδες πηγαν να ξεκινησουν ενα blog μα τα παιδια τους τους απέτρεψαν και κατα την γνωμη μου κακώς.Μονο καλο θα τους εκανε και τιποτα παραπανω.Δεν θελω να πιστευω πως σκεφτηκαν εγωιστικα αποτρεποντας τους γονεις τους.
Τεσπα η ωρα περασε και θέλω να κανω και αλλες δουλίτσες πριν πεσει το φως της ημερας.

Σας ευχομαι ενα πανεμορφο Σαββατοκυριακο και να το περασετε οσο πιο χουχουλιαρικα και γλυκα με τα ατομα που αγαπατε και σας αγαπουν.

Φιλακια και αγκαλιες

Α παραλιγο να το ξεχασω.
Τωρα που θα ξεκινήσετε να στέλνετε κάρτες/δωρα σε αγαπημένα προσωπα σε ολόκληρο τον κόσμο,προτιμήστε τις κάρτες/δωρα της Unicef ή των Γιατρών χωρις Συνορα.
Γιατι να το κάνετε;
Γιατι οχι;Θα δωσετε που θα δωσετε χρηματα ας τα δωσετε για να πανε σε καλο σκοπό.Τι λέτε;