Online reading:

web stats

29 Σεπ 2007

Κααααλληηημερεεεεςςςςς!!

Σημερα ξυπνησα κεφατη και νωρις νωρις παροτι ειχα κοιμηθει σχεδον τεσσερις.

Ηταν μια γεματη μερα η χθεσινη.
Αν εξαιρεσεις το πρωι που ημουν σε μια εγρηγορση με τις δουλειες του σπιτιου,ειπαμε δεν μπορω να κατσω ουτε στιγμη,απο το απογευμα και μετα ολα ηταν τοσο δεμενα.Η μια κατασταση με την αλλη.
Εκει που δεν ηθελα να παω στην εκπομπη "Σας αφορα.." με την Μαρια Βουλγαρη,με τον φοβο οτι θα πρεπει να μπω μπροστα απο τις καμερες,αλλαξε η διαθεση μου μονο με την σκεψη οτι θα περασω στιγμες με εκεινον.

Περιποιηθηκα τον εαυτον μου,καθισα μπροστα στον καθρεφτη και εκανα κατι που σπανια πια κανω δηλαδη μακιγιαρίστηκα και μαλιστα αρκετα καλα,ντυθηκα ετοιμασα τα παπουτσια χορου και περιμενα τον καλο μου.
Στα πλατω ολοι με ρωτουσαν γιατι δεν πηγαινα να καθισω στο σαλονι μπροστα απο τις καμερες,αν ηθελα κατι να πιω,αν και αν και αν..Σκεφτηκα πως βλεπωντας με ετσι φτιαγμενη σενιαρισμενη θα νομιζαν πως ειχα eτοιμαστει για την εκπομπη.Δεν ξερανε ομως κατι και πως αλλωστε να το ξερουν.Ειχα ετοιμαστει μοναχα για εκεινον.
Ενα λαθος κανουμε εμεις οι γυναικες και βαζω και τον εαυτον μου μεσα.
Οταν δενουμε τον γαϊδαρο μας,κοινώς οταν ειμαστε σιγουρες για την σχεση μας,αφηνουμε τον εαυτον μας τελειως χυμα αφου ο ανθρωπος μας μας θελει οπως και να ειμαστε για αυτο που ειμαστε,ετσι θελω να ελπιζω πως συμβαινει σε ολους.
Αυτο ομως γινετε συνηθεια και μετα βλεπει μια απο τα ιδια.Ποιος τρωει καθε μερα το ιδιο φαγητο και δεν το σιχαίνεται η ψυχη του μετα;
Ε λοιπον καπως ετσι ειναι και με μας.Ειτε ειναι γυναικα ειτε αντρας.
Μου αρεσει να τον βλεπω περιποιημενο,υποθετω και εκεινος εμενα.Οκ δεν γινετε να μακιγιαρομαι καθε μερα.Δεν γουσταρω τα παστώματα.Με τιποτα ομως.Όποτε βαφομαι καθαριζω καλα καλα το προσωπο μου με νερο και σαπουνι Dove.Μωρε σιγουρα ειμαι θηλυκό;
Δεν μου αρεσουν τα ψωνια,τα κομμωτήρια,το μακιγιαζ,μηπως πρεπει να ανησυχω;
Μπα!Ειμαι απλα δεν σπαταλω το χρονο και το χρημα ασκοπα.Συν του οτι μισω τις πιστωτικες καρτες.Εδω με το ζορι χειριζομαι μια cashcard.Που πλακα πλακα μονο για καταθεσεις,οποτε τυχει,την εχω.Τεεεσσσπααααα!!
Παντως στην τηλεοραση πεφτει πολυ πάστωμα παιδια.Πολυ παστωμα.Στους καλεσμενους βαζουν πουδριτσα,στις καλεσμενες ισως και κανενα λιπγκλος,οι παρουσιαστες/ριες και οι εκφωνητες ειδησεων ειναι τινγκα στο μακιγιαζ.Αν ακουμπισεις το προσωπο τους σιγουρα κανει λακουβα χιχιχ (κακία)

Χθες εκανε πρεμιερα και το τηλεπαιχνιδι του Μιλτου.Οσο μου το επετρεπε το Διοικητικο συμβουλιο,εριχνα ματιες στο Star.Δεν μπορω να εκφερω αποψη ακομα γιατι δεν εκατσα σαν τον ανθρωπο να την δω.Θα επανελθω ομως.
Μετα το συμβουλιο πηγαμε στο Σαφραν,ενα εστιατοριο στο Παλιο Λιμανι διπλα εκει που περσι ηταν οι Εποχες.Ακριβουτσικο αλλα με εξαιρετικες γευσεις.Ενα μερος να πατε την καλη σας η τον καλο σας και να περασετε μια γευστικη βραδυα με καλο φαγητο,καλη μουσική και στο τελος ενα μπουκαλακι κορυφαιο λεμοντσελο.
Πηραμε μια σαλατα θαλασσινών,για ορεκτικο καβουροψιχα πανε,ενα ριζοτο με σαφραν και θαλασσινα και λευκο κρασακι.Χορταστικες μεριδες που για δυο ατομα ηταν μιιααα χαρα.

Υστερα ειχαμε να αποφασισουμε για το αν θα πηγαιναμε για χορο ή οχι .ετσι κουρουμπελα απο το λεμοντσελο που ειχαμε γινει.

Αποφασισαμε να παμε και μαλιστα πολυ καλα καναμε.
Αλλη διαθεση βρε παιδι μου.
Ανεβασμενη και οχι μονο.
Ετσι τελειωσε μια βραδυα.

Γελιο,χορο και ......

Αντε και στα δικα σας χιχιχιχ

Σημερα ξεκιναει και το αντιρατσιστικο φεστιβαλ.
Θα ειμαστε εκει.
Εχουν οι ποδηΛατρεις περιπτερο :)

Να εχετε ενα ωραιο Σαββατοκυριακο με τους αγαπημενους σας και μην αμελείτε να περνάτε ωρες μαζι τους γιατι ο χρονος δεν γυρναει πισω.


Σμουυυατςςςςςς

28 Σεπ 2007

You are next..

Αυτα ειναι τα λογια του ναμπερ 3.

Μου θυμισε θρίλερ αυτη η φραση.

Ισως πειτε πως αυτος ο ανθρωπος απλα θελει διαφήμιση, μα και ολους αυτους τους μπλογκερς που διαβαζει και κανει δεν ειναι μια διαφήμιση;

Αυτο που με απασχολει ειναι κατα ποσο δινει σε ενα ιστολογιο τον χρονο που πρεπει για να το διαβασει ή απλα βγάζει τα συμπερασματα του απο τις πρωτες αναρτησεις που πεφτουν στα ματια του.
Αν συμβαινει το δευτερο δεν νομιζω οτι ειναι αρκετο για να εχει πληρη εικονα.
Τεσπα.

Κανε την δουλεια σου ναμπερ 3.
Ανυπομονώ να δω την κριτική σου.

27 Σεπ 2007

Καταθλιψη; Η απλα μου λειπει;

O πονος απο το χτυπημα στις σκαλες εχει ανεβει στο υψος των νεφρων.Ετσι τουλαχιστον νομιζω.Δεν ειμαι και γιατρος.
Αυριο αν συνεχισω να ποναω θα παω στον γιατρο.
Ειναι η τεραστια μελανια και το βαθυ χτυπημα που τα κανει αυτα.Δεν μπορω να καθομαι περισσοτερο απο μιση ωρα και οταν κοιμαμαι ειμαι μπρούμυτα.

Και να ηθελα δεν μπορουσα να κανω πολλα.Ουτε να δουλεψω με τον υπολογιστη ουτε καν να κατσω να γραψω δυο τρεις στιχους.
Τωρα βρηκε η έμπνευση να με πιασει...την τρελλα μου μεσα.Τεσπα..

Χθες εδειξε στο star αυτο που ειχα γραψει για τις Ελληνικες σειρες και τις ομοιοτητες.
Μωρε μπας και διαβαζουν blogs;Περιεργο!

Δεν ξερω αν θα χορεψω τανγκο.Θελω βεβαια και πολυ μαλιστα,αλλα με φοβιζουν τα τραβιγματα που νιωθω που και που.
Αυτη η βδομαδα περασε,Παρασκευη αυριο,και δεν εχει υπαρξει χρονος να δω τον καλο μου.
Χθες στον κινηματογραφο,μια σταλια το μεσημερι,και τωρα σον χορο.Αυριο πιθανον να τον δω πριν την εκομπη στην Νεα τηλεοραση και μετα στο παρτυ στα 4/4.Χρειαζομαστε χρονο για μας μου φαινεται.Προλαβαινουμε;Την μια σβολονομαι,την αλλη ειμαστε απασχολημενοι.Μια χαρα μας βρισκω.Αρχισα τις γκρινιες και δεν μου αρεσει.Ξεσπαω ομως και κανει καλο να ξεσπας ακομα και αν αυτο ειναι ενα ηλεκτρονικο ημερολογιο.
Ηλεκτρονικο ημερολογιο ανοιχτο σε ολους,γραφοντας για ολες τις μικρες και μεγαλες στιγμες της ζωης μου.

Χρειαζεται να κανω μια λιστα με πραγματα που θελω να κανω μεχρι την ληξη του ετους.
Οσο και να φαινεται αστειο τα Χριστουγεννα ειναι κοντα.Ενα τσαφ ειναι.Σε αυτο το τσαφ βεβαια θα εχουν γινει παρα πολλα και θα εχουν ειπωθει αλλα τοσα.
Μηπως με επιασε κριση ηλικίας;Μα πως γινεται αφου τα γεννεθλια μου ειναι σε ενα μηνα σχεδον.Ή με το χτυπημα ηρθα στα ισια μου και συνεχιζω τις αναλυσεις ,πιθανον και αχρηστες,μιας και παντα σκεφτομαι εικονες λογια κλπ πριν καν αυτα γινουν.Δεν παω καλα.Χθες την ωρα που μπανιαριζόμουν ειχα μια απο αυτες τις κρισεις θανατου και μου ηρθε να βαλω τα κλαμματα.Ετσι απλα.Τα εβαλα βεβαια λογω τις κωμωδιας και απο το πολυ γελιο,μα δεν εχει να κανει.Τι συμβαινει;

Μολις με πηρε τηλεφωνο ο καλος μου.Ουτε και αυτος ειναι καλα.Λες να ειναι ο καιρος;
Λοιπον αφηνω αυτο το χαλια κειμενο που δεν μ αρεσει και που κανονικα δεν πρεπει να διαβαζετε αλλα οπως βλεπω συνεχιζετε να διαβαζετε,για να κανω ενα ντουζακι και να παω απο το σπιτι μας.

Σας φιλώ και μην παιρνετε τοις μετρητοίς αυτα που γραφω.
Οτι ειναι θα περασει.
Παντα περναει με μια αγκαλιτσα.
Θελουμε χρονο μαζι.
Thats all.

Edit:Η ωρα ειναι σχεδον μια το ξημερωμα.Μολις επεστρεψα.Νιωθω πολυ καλυτερα και εκεινος το ιδιο.Ηταν πολυ κουρασμενος.
Ολη η κουραση απο την Δευτερα μεχρι σημερα του βγηκε τωρα,το βράδυ.

Μας εκανε καλο η θερμη αγκαλια,οι ματιες,τα πειραγματα(κυριως εγω τον πειραζα χιχιχ).
Συζητήσαμε τους προβληματισμους μας,ειδαμε τηλεοραση,χαλαρωσαμε.
Και τι σύμπτωσης.
"Ο γητευτης των αλογων" στην ΝΕΤ.

Συμπερασμα:Μου ελειπε και μου λειπει συνεχεια.
Ειμαι ετοιμη για υπνο,αν και θα τον ηθελα εδω.
Εχω συνηθίσει να κοιμαμαι διπλα του γιαυτο μεχρι να με παρει ο υπνος θελει καποια ωρα.
Ολα καλα λοιπον.

Αρκετα για αποψε.
Ευχαριστω που με διαβασατε και μοιραστηκατε μαζι μου ανασφαλιες και γκρινιες.
Να στε καλα.

ΚαληΝύστα :)

ελα να παιξουμε χιχιχ

HAPPY HIPPO-Think

Με την μια-Knocked Up


Ενα θα πω.

Εκλαιγα...
...απο τα γελια κατι που ειχε να συμβει χρονια.
Σας την συνιστω και θα περασετε υπεροχα συν του οτι θα ξεχασετε οτι σας απασχολει.
Εκει που γελασετε περισσοτερο ειναι οι ατάκες απο την παρέα του Ben,ένας καταιγισμός από trivia για τους fan της pop κουλτούρας.
Ατακες που θα σας μεινουν αξεχαστες και εικονες που φερνουν κοντα στιγμες πραγματικότητας,οπως η γεννηση ενος μωρου και οι καταστασεις πριν και μετα την γέννηση του,οι προβληματισμοι αλλα συνάμα οι φοβιες,ανασφάλειες, οι ιδιαιτερότητες, θετικά και αρνητικά σημεία, τα πάντα αναλύονται πάνω σε καταστάσεις και συμπεριφορές του ανθρώπινου είδους.Η «αντρική καφρίλα» (δωστε σημασια σε αυτο το σημειο κοριτσια)είναι εκεί, η λατρεία για τον κόσμο των κόμικς, των video-games και της τηλεόρασης παρούσα και το χοντροκομμένο χιούμορ που διακρίνει τον «αμερικάνικο τρόπο», σερβίρεται σε σωστές δόσεις.
Τι μπορεί να προκαλέσει ένα μεθύσι και μια ερωτική συνεύρεση δίχως τις απαραίτητες προφυλάξεις;
Πολλά... Ακόμα και μια εγκυμοσύνη με την πρώτη. Αυτό ακριβώς συνεβει στην Alison Scott, μια ανερχόμενη δημοσιογράφος στο E! και ο Ben Stone, ένας άεργος( τεμπελης) νέος, που έπειτα από ένα βράδυ με πολύ ποτό και απρόσεκτο σεξ, καλούνται να αποφασίσουν για τη μοίρα ενός μωρού, αλλά και της ίδιας της ζωής τους.

Σας έπεισα;Η να πω και αλλα; ;ρρρρρρ

Βαζω **** (4) στα ***** (5)

Η κωμωδία του φετινού Χειμώνα :)

Το διαφημιστικό της ταινιας
Κομμενη σκηνη στην ταινια και αναρωτιεμαι γιατι την κοψανε :)

26 Σεπ 2007

Μεσημεριανες ανασες..

Εχοντας ξεκινησει τον τριτο καφε της ημερας,διπλος ελληνικός με μπολικες φουσκαλες μερακλίδικος,μετα το μεσημεριανο τσιμπουσι,ειπα να κατσω και να γραψω λιγουλακι.

Το πρωι,τωρα που εχω χρονο,κανοντας την καθιερωμενη βολτα σε μπλογκς που παρακολουθω μα και σε καινουργια,λιγοι ειναι εκεινοι που ανοιγονται,αρκετοι με μαγευουν με τον τροπο γραφης τους και αλλοι μου ειναι αδιάφοροι επειδη δεν μου προσφερουν κάτι.

Η μπλογκοσφαιρα ειναι ενας μικροκοσμος.

Ωραιος μικροκοσμος.

Υπαρχει μελλον εφοσον δεν μπουν intruders.

Θυμωσα πριν επειδη καποιοι προσπαθουν να εισβαλουν χρησιμοποιωντας τα θελω καποιων προς οφελος τους.
Blog=χρημα; απο πότε;
Δεν με αφορα η ολη φαση οποτε δεν το συνεχιζω.

Ειμαι αλλου,ειμαι αλλιως.

Γενικώς εχω γινει πολυ καχύποπτη με το διαδίκτυο, με αυτους που "ψαρευουν" για τα ιστολογια τους και δεν εχω αδικο ετσι;

Θεωρω σπουδαιο πραγμα να μην εισαι δηθεν.
Ο δηθεν δε εχει real life.
Ζει σε εναν εξωπραγματικο κοσμο επειδη ετσι βολευει,ετσι παραπλανει και του λενε και ευχαριστω.
Τεσπα.
Δεν ξερω και εγω γιατι ασχολουμε,χαλάω την ζαχαρενια μου και με πιανει υπογλυκαιμία.

Χθες λοιπον,ηρθε και με πηρε ο καλος μου για να παμε στο μαθημα χορου.
Οχι οχι ουτε να διανοηθω να κανω ενα βημα.
Καθησα σε μια καρεκλα για να παρακολουθω το μαθημα και ο καλος μου εκανε practice με διαφορετικς νταμες καθε φορα.
Οταν χορευουμε μαζι,δεν αλλαζουμε ταιρια και μαλλον φταιω εγω γι αυτο επειδη νιωθω ανασφαλεια με αλλους.
Μεγα λαθος που το συνειδητοποιησα χθες.Στα επομενα μαθηματα θα αλλαξει αυτο.
Θα προσπαθησω anyway:P.
Μια κοπελιά εκατσε σχετικα διπλα μου (γεια σου;))και με ρωτησε γιατι δεν σηκωνομουν.
Οταν της εξηγησα μου ειπε "μα δεν το διαβασα στο μπλογκ σου.." ντοινγκ!!!Καλο ε; χεχεχε
(χορευεις πολυ καλα και σε ζηλεψα χθες ;))

Μετα πηγαμε σπιτι για να παρακολουθησουμε την εκπομπη με τους Παρουσιαστες.
Παρα πολυ γελιο και ο Ψινακης εδωσε ρεστα ειδικα εκει που η αλλη ελεγε το color κόλορ χωρις προφορα.
Πως μαθαιναμε αγγλικα στις πρωτες ταξεις των Αγγλικών;Με αυτη λοιπον την προφορα και με χαλια τονισμους , η κυρια προσπαθησε να πείσει τους κριτες να την περασουν στην επομενη φαση.Σαφως και δεν περασε.

Ποναω λιγοτερο απο χθες.
Μπορω και καθομαι χωρις ζορι.
Καλα ε!Ειμαι τελειως μα τελειως αλλου για αλλου.Εχω χασει τα μυαλα μου.Οποιος τα βρει ας τα στειλει συστημενα παρακαλω ;ρ Παω και γλιστραω οσαν το ζωο,σαν μοσχαρα και γεμιζω μελανιες.Τςτςτςτςτς.Αχ βρε μωρακι μου μελανιασμενη θα με παρεις στο τελος.

Η μερα σημερα ειχε τα κλασσικα ψωνια στο υπερκατάστημα (πως τα μιλαω τα ελλήνικως απορω) καθαρισμα ,σιδερωμα ,μαγειρεμα,σερφαρισμα σε γνωστες ιστοσελιδες εφημεριδων και τεχολογιας,matlab,excel και θα σας μαθω μια δικια μου λεξη.
Το γκουγκλαρισμα.
Ναι ναι ναι γκου γκλά ρι σμα.
Βεβαια δεν υφίσταται τετοια λεξη και δεν ειμαι τυπος που μου αρεσει να χαλαω λεξεις.Απλα ετσι λεω το ψαξιμο διαφορων πραγματων στην μηχανη αναζητησης goοgle.
Μπορεις να βρεις τα παντα εκει αρκει να εχεις υπομονη στο ψαξιμο.

Ο μπεμπης καλα ειναι.Του μιλησα στο τηλεφωνο.Τι λεω τωρα ε;
Απλα ζηταω απο την νυφη μου να βαλει κοντα στο μωρο το ακουστικο.Του μιλαω και ακουω κατι ,εεε ιιιι γκκκκκ,θελει να μιλήσει το κοπελι αλλα ειναι ακομα μιας βδομαδας και τριων ημερων.Χαζοθεια ετσι;Οχι αστεια.

Και μαλλον εχω αρχισει να γραφω χαζομαρες,οποτε εδω θα σταματησω.

Σημερα το βραδυ θα παμε σινεμαδακι μαζι με δυο φιλαρακια μας.Ευχομαι ναναι καλη η ταινια γιατι δεν θελω να πανε στράφι επτα ευρουλακια,και εχω και αφραγκίες αυτόν τον καιρό.

Μεχρι τις επομενες στιγμες απο την ζωη μου,να ειστε ολοι καλα και να μην βλεπετε ειδησεις.

Χαμογελαστε και καντε τον κοσμο ομορφοτερο.

Salute..Smouachhhhhh!

Θυμωμένη και απογοητευμενη

Με ποιους;

Με ολους εκεινους τους blogger που ειναι εδω για να τους ανακαλυψει ενας εκδοτης και να τους κανει βιβλιο.
Τι ειναι blog και τι blogger;

Γιατι μαλλον εγω αλλιως κατανοω αυτες τις εννοιες.

Blogger ειναι αυτος/η που απλα επειδη γραφει σε ενα εντυπο μεταφερει τα κειμενα του και εδω;

Τι ειναι Blog;

Απογοητευτηκα με οσα διαβασα στον prezatv.

Ολοι εχουν στο στοχαστρο τα blogs επειδη ξαφνικα λογω Αμαλιας και οικολογιας ειμασταν στην επικαιρότητα.

Ειδαν την δυναμη που υπαρχει.

Γιναμε μοδα;

Και ποιοι ειναι αυτοι που επιτρεπουν κατι τετοιο γιατι εγω δεν θα επιτρεψω σε κανενα να με θεωρησει in επειδη ειμαι blogger.

Αν κορεστει η ολη φαση μετα δεν θα μας δινουν σημασια.

Ηδη τα κομματα εχουν μπει στην μπλογκοχωρα,ηδη καποιοι λογοκρινουν και κανουν μηνύσεις σε αλλους (βλεπε vrypan),ηδη δημοσιογραφοι γνωστων εφημεριδων γραφουν εδω.Προς Θεου δεν λεω πως απαγορευτεται.Ισα ισα.Απλα αναρωτιεμαι αν εκεινοι ειναι ικανοι να αντιπροσωπευουν εμας τους εκατονταδες bloggers.

Ο Μανος ειχε πει πως καποτε αυτο θα γινοταν καποια στιγμη.

Ποσο δικιο ειχε Θεε μου...

Ανησυχω...

Εσυ;

25 Σεπ 2007

Ενα πεσιμο την βδομαδα

Δεν ξερω αν φανηκε απο τον τιτλο αλλα ναι ξαναπεσα.

Αυτη την φορα καθως εφτανα στα τρια τελευταια σκαλοπατια προς την εξωπορτα της πολυκατοικίας μου.
Καθως κατεβαινα λοιπον γλιστρισα και σαβουριαστηκα φαρδια πλατια στο τελευταιο σκαλοπατι.
Αυτο λοιπον το τελευταιο σκαλοπατι ειναι αποτυπωμενο πανω απο το δεξι κωλομερι σχεδον κοντα στην μεση.Εκεινο το σημειο εχει μπλαβιασει και αυτη την στιγμη του εχω βαλει οινοπνευμα και το εχω τυλίξει με γαζα.Οχι πως κανει και καμια σημαντική δουλεια απλα το κραταει ζεστο.Δεξι χερι ποδι κλπ με ψιλοενοχλουν αλλα κοτζαμ πεσιμο απο τα δεξια εκανα.Δεν ειμαι και ο σουπερμαν.

Την προηγουμενη βδομαδα δεν επεσα ακριβως,αλλα καθως χτυπουσε το τηλεφωνο και εγω μπανιαριζομουν,βγηκα με τα νερα να σταζουν και εκει που εφτανα στο δωματιο με το τηλεφωνο,σπινιαρισα και κρατησε αντισταση το αριστερο ποδι.Παλι καλα που δεν ηταν κανεις σπιτι να με δει σε στυλ κομανετσι με την πετσετα να εχει μισοπεσει και τα νερα να ειναι παντου στο πατωμα.Τι ντροπη!

Το εχω πει όχι;

Η απο πέσιμο θα πάω η.....απο πέσιμο.

Αντε περαστικά μου και σιδερένια.

Απο το ανσανσερ αλλη φορα..

Μαμω την ατυχία μου δεν θα χορεψω σήμερα στο μαθημα :(

Τηλεοραση και αλλα

Ειναι στιγμες που πραγματικα σιχαίνομαι την τηλεοραση.

Πας να ξεκουραστεις μετα απο μια πολυ δυσκολη μερα,μια μερα μπροστα σε υπολογιστη,υπολογισμους και την καθε αντιπαθητική φατσα.
Εχεις φαει και καθεσαι μπροστα απο την τηλεοραση για να χαλαρωσεις.
Πατας το ενα καναλι, εχει πολιτικά,πατας το αλλο παλι πολιτικα,λες δεν μπορει καποιο καναλι θα σκεφτεται τους τηλεθεατες.
Μπα ολα τα καναλια εχουν πολιτικα πανελ εκτος απο τα τοπικα που εχουν παλιες ταινιες.
Αυτο που με εξοργιζει περισσοτερο ειναι οτι οταν θα βαλουν ταινιες και ξενες σειρες ηδη θα ειναι περασμενες μια και ποιος καθεται τοσο αργα ενω εχει να ξυπνησει σε ελαχιστες ωρες.
Δηλαδη οκ κανε την εκπομπη σου αλλα ας υπαρχει μια συνεννοηση με τα υπολοιπα καναλια.
Τι ειναι πια αυτος ο συναγωνισμος μεταξυ τους.Χμ ή να πω ανταγωνισμός;Ναι ναι αυτη ειναι καλυτερη λεξη για να περιγραψει αυτο που γίνετε.
Ολα στον βωμο της τηλεθεασης.
Ποιος θα φερει πιο πολλους πολιτικους,ποιος θα εχει περισσοτερα νουμερα,ποιος θα πει περισσοτερα ΘΑ,περισσοτερες μαμακίες.

Το φετινο προγραμμα μια απο τα ιδια.Το εχω ξαναγραψει αυτο θαρρω.

Ειναι απαισιο.
Αν εξαιρεσεις τα πρωιναδικα που το ενα εχει αντιγραψει το αλλο και ολοι το παιζουν ψυχολογοι με την Τενια Μακρη (Κερά τένια μου,που λεει και ο Σεφερλης)να εχει καταντησει μαιντανος.
Φετος το μονο που δεν θα δουμε ειναι η Βεφα (εδω κλαινε μπουχουχου)αλλα και αυτη θα βρισκεται σε καθε κουτσομπολίστικο θεμα,για το πως κανει μπανιο στην τεραστια πισινα της,ποσο λίπος κρεμεται απο τα ποδια της, με τον Λαζοπουλο να την κραζει και δεν εχει αδικο σε αυτο.Νισάφι.
Ευκαιρια ηταν να δουμε φρεσκα προσωπα.
Δεν τον συζητώ για τον Στεφανο Χιο δεν μου ελειψε ποτε και θα τον προτιμούσα στα Αθλητικα απο τα οποια και ξεκινησε ο ανθρωπος.
Ο Μιλτος ο Μακριδης μετα απο χρονια και οταν εκεινος το αποφασισε και οχι επειδη του το επεβαλαν,επανήλθε δυναμικα και με ενα τηλεπαιχνιδι απο το nbc και το Identity.
Αν πατε στον συνδεσμο θα δειτε ποσο δυσκολο ειναι να αναγνωρισεις επαγγελματα.Χιχι
Και δεν αναφερομαι στον Μιλτο επειδη τον συμπαθω και τον ψιλογνωριζω.Ηταν ενα παραδειγμα ανθρωπου που γνωριζει ποτε να αποσυρετε,ποτε κλεινει ο κυκλος του,και δεν ψαχνετε να ειναι συνεχεια στην επικαιροτητα,ουτε εχει απασχολησει τα κουτσομπολιστικα παραθυρα.

Υπηρξε καποια ανανεωση στην εμφανιση των καναλιων,βλεπε ΑΝΤ1.
Ωραιο το ροζουλι,αλλα γιατι πανω αριστερα στην γωνια στο logo του ειναι ολα ασπρα;
Πως και δεν σκεφτηκαν να βαλουν ροζ το λογοτυπο ΑΝΤ1 και λευκο ολο το γυρω οπως και ηδη ειναι;
Λευκο με λευκο χανεται στην εικονα.Γνωμη μου ετσι;
Επισης δεν μαρεσει το φυλλαράκι στο λογοτυπο του Alpha.
Πολυ σκεφτηκε ο τυπος που το εφτιαξε;Ημαρτον δηλαδη.
Μπραβο στο Mega που ουσιαστικα δεν αλλαξε κατι.
Το Megalicious ζει και βασιλευει και αρεσει συν τοις αλλοις.

Και μετα παμε στην πρωτοτυπία των ελληνικών σειρών.Εδω γελανε βεβαιως βεβαιως.
Ποια πρωτοτυπία καλε;
Οταν κραζανε τον Παπακαλιατη που ειχε κλεψει ολοκληρες σκηνες απο ξενες ταινιες καλα ηταν;
Δηλαδη το σεναριο και ο τιτλος του γητευτή μόνοι τους τον βρηκαν;
Ναι σαφως και τον βρηκαν μονοι τους ρε κοπέλια χαχαχα δεν έκλεψαν καθολου μα καθολου απο τον "γητευτη των αλογων" με τον Ρεντφορντ ε;ή να πω δανείστηκαν(ολη την ταινια) χαχαχαχα
Αμ η αλλη σειρα;
Ο βουλευτης και η καμαριέρα;χαχαχα
Πωπω το σκεφτομαι και γελαω μονη μου η γυναίκα.
Δεν το πηραν απο την ταινια με την JLo βλεπε Jennifer Lopez ε;Προς Θεου!Απαπαπ
Και αν παρω μια μια την σειρα εχω να σας πω χιλια δυο.Θελουν κραξιμο αλλα με το σκεπτικο του να υπαρχουν πολιτικες εκπομπες καλυτερα να βλεπουν σειρες για να ξεφευγουν απο τα προβληματα τους και τα οικονομικα αδιεξοδα.

Ασχοληθηκα πολυ με φαινεται και εχω και πολυ δουλεια να κανω.

Κατα τα αλλα ειμαι καλα.
Η μυτη επαψε να τρεχει.
Επιτελους μετα απο μερες θα μπορεσω να δω τον μπεμπη (αχ) γιατι μου εχουν λειψει τα ουα και τα μαγουλακια του.

Ετοιμαζομαι σιγα σιγα για το 5ο συνεδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομιας στην Πατρα 5-7 Οκτωβρη,και διαβαζω και για το Proficiency που δινω τον Νοεμβριο.
Στα ονειρα μου οποτε δεν εχω εφιαλτες βλεπω αγγλικες ορολογιες κλπ.Αστα να πανε.

Ενημερωνομαι για νέους ηχους συγκροτήματα και τραγουδιστες,νεες τεχνολογιες,γραφτηκα και στο e-learning www.Excelixis.com για περισσοτερες γνώσεις που αφορουν το Excel.
Στην σχολή ακομα υπάρχει εξεταστική αλλα εχω ξεμπερδεψει.
Λογικα αρχιζουμε κατα της 15 Οκτωβρη.Το αρχιζουμε μια κουβεντα ειναι,αφου οι περισσοτεροι μετα την εξεταστική πανε σπιτια τους και οι καθηγητες ερχονται και δεν ερχονται.


Ξεχασα επισης να αναφερω την επιτυχια παρουσιασης του ΣΦΑΚ (Συλλογος Φιλων Αστρονομιας Κρητης)στην εκπομπη Σας αφορα.." της Παρασκευης στην ΝΕΑ τηλεοραση.Καθε Παρασκευη στις 8 και μιση το βραδυ ο Συλλογος θα παρουσιαζει θεματα αστρονομιας στο τελευταιο εικοσαλεπτο.Ισως να εμφανιστω και εγω καποια στιγμη οταν θα νιωσω ανετα με τις καμερες.Δεν προλαβαμε να γραψουμε την εκπομπη,αλλα ευελπιστω την επομενη φορα να γινει και να την ανεβασουμε στο youtube.
Ενιγουεις..

Παω να παρω φρεσκο φυλλο για σπανακοπιτα και να φtιαξω και κανα μπιφτεκι για το μεσημερι γιατι μετα εχω μπολικη δουλιτσα.

Σας φιλώ και θα επανελθω με οτι νεοτερο υπαρξει.

Σμοοουυαττςςςς!!!

Σήφη;

23 Σεπ 2007

Κάθε μέρα... με αυτοκίνητο

Δανειστηκα αυτο τον τιτλο απο τα χθεσινα Χ.Ν για να σχολιασω οσα γινανε στην μερα χωρις αυτοκινητο.

Σαφως και δεν κλεισανε οι δρόμοι εδώ στα Χανια,σαφώς και οσοι χρησιμοποιουσαν τα Μεσα Μαζικής Μεταφορας πλήρωναν κανονικα το εισητηριο,σαφως και δεν υπηρχε ίχνος αστυνομίας για ασφάλεια στην πορεία των παιδιών.

Το πανηγυρακι που έστησαν απο τον Δημο μας (για πανηγυρακι επροκειτο) περιείχε μπλουζακια με το σημα του δημου και σχεδιο ποδηλατου,ποδηλατα τα οποια υποθέτω και ειχαν δανειστει χωρις καν να μας ζητησουν να βοηθησουμε και εμεις μαζι με τα ποδηλατα του προγραμματος Praxis.

Α ναι ξεχασα για αυτους δεν υπαρχει προγραμμα.

Μαλλον ειμασταν η μονη πολη που γιορταζε .....το αυτοκινητο.Για αλλη μια φορά.
Προσπαθησαν οι ιθύνοντες να τα μπαλώσουν,λογομάχησαν με την πρωτοβουλια των Πεζων και του Ποδηλατρες,ειδικα ενας δημοτικος συμβουλος απειλησε εναν ποδηλατρη λεγοντας του συν της αλλης "...φαινεται το ξυλο που εφαγες την προηγουμενη φορα δε σου εβαλε μυαλο..",κάνοντας τον ποδηλατη να μαθει επιτελους για τον ενοχο της άνανδρης επιθεσης προς το μαγαζι του και τον ιδιο.

Τραμπουκισμοί σε ανθρωπους που προσπαθουν για το καλο της πολης τους.Καλη φαση ε;

Αναρωτιεμαι στις περασμενες δημοτικές εκλογες πως ξαναβγηκε ο συγκεκριμένος συμβουλος.

Ή να μην αναρωτιεμαι;

Η λογομαχια συνεχιστηκε στα εγκανια της εκθεσης της Ακτίνας Χ στην Βιλα Κούνδουρου.
Πληθος επωνύμων της Δημοτικής Αρχης και οχι μονο ,παρεβρεθησαν για να θαυμασουν τα εργα με θεμα το ποδηλατο.
Εκει φυσικα ηταν και τα Μεσα Μαζικής Ενημερωσης Κρητης,Νεα τηλεοραση,Κυδων,Creta Channel κλπ για να τραβηξουν πλανα και για να παρουν δηλώσεις.

Οσα εκτυλίχθηκαν μπροστα στις τηλεοπτικες καμερες ηταν απεριγραπτα.
Φωνες,λογομαχιες,εντονο υφος.
Δεν ημουν εκει μιας και ημουν κρυωμένη αλλα ουτε και ο καλος μου ο οποιος μετα την ποδηλατική πορεία γυρισε για να μην ειμαι μονη στο σπιτι.
Εγω βεβαια οχι μονο δεν ημουν κρεβατωμένη αλλα με ειχε πιασει εργασιομανια.
Κατι τετοια κανω και με θαυμαζω τςςςςς (δεν θελω σχόλια ;ρ).
Ναι οκ θα επρεπε να στρωσω κωλο να ξεκουραζομαι μπλαμπλαμπλα.
Με ξερετε ομως οσοι με παρακολουθειτε απο την αρχη.
Για να ειμαι ξαπλωμενη πρεπει να ειμαι πολυ βαρυα αρρωστη.
Τεσπα.
Μετα ολη αυτη την φασαρια στην εκθεση,για να επανελθω στο τι παρουσιασαν τα καναλια,εδειξαν μερικους απο τους δημιουργους των εκθεματων,μερικα απο τα εκθεματα και αποψεις μερικών απλών πολιτων.

Περισσοτερες λεπτομεριες στο Ποδηλατώντας.

Τελικα δεν ξερω.
Ειμαι πολιτης αυτου του τοπου αλλα οποτε εχουμε εκλογες,τοτε με εχουν αναγκη.
Τοτε ειμαι η Νία τους.Ονομα για πολυ λιγους ανθρωπους.
Με εκνευριζει οταν με λενε ετσι αυτοι που δεν ξερουν ουτε πως ειμαι εμφανισιακά.

Χρειαζονται βοηθεια.

Ειμαι μια ψηφος.

Μετα ειμαι αορατη.

Γινομαι αλλη μια Χανιώτισσα.

Τα θέλω μου για την πολη μοιαζουν σαν διαττων αστερας,που πεφτει και μετα χανεται.

Τους παιρνεις τηλεφωνο και ειναι σε συσκεψη,ή βιαζονται.Ετσι ακουω.Δεν τους εχω παρει ποτε τηλεφωνο εγω προσωπικα.

Δεν ξερω αν η Δημοτική Αρχή ειναι για γέλια ή για κλάματα.

Δεν εχω το δικαιωμα να κρίνω εκεινους που τους ψηφισαν.

Δεν εχω αυτη την δυναμη.

Κανενας μας δεν την εχει.

Αυτη την στιγμη νιωθω λες και τα θελω μου χαλανε τα δικα τους.

Μαλλον αυτο συμβαινει.

Δεν εξηγειτε αλλιως.

Δεν ειναι τυφλοί.Κοιτανε γυρω τους.Βλέπουν τι συμβαίνει.

Δεν είναι κωφοί.Ακουνε τις κραυγές ολων εκεινων μαζι και την δικιά μου που ζηταμε το καλυτερο για την πολη που ζουμε.

Μια πολη χωρις καυσαέριο,με πολυ πράσινο,με πολλά παιδικά χαμόγελα...


Μηπως ζητάω πολλα ρε γαμώτο;

21 Σεπ 2007

Νυχτερινα μουρμουρισματα



Εχω καμποση ωρα που γυρισα απο μαθημα τανγκο.

Μαλλον αρπαξα κρυωμα τις προάλλες στο νοσοκομειο.Φτερνίζομαι και υπαρχει καταρροή.
Κατσε να σου δωσω μια μικρη εικονα,το πως ημουν τα βραδυα στο νοσοκομειο.
Καθισμενη σε καρεκλα( την πρωτη βραδια,την δευτερη ειχα βαλει μια δευτερη καρεκλα για τα ποδια μου),να εχω τον νου μου στον μικρουλη μιας και η μαμα του ηταν χωμα στην κυριολεξία.
Απεναντι μου να εχω το κλιματιστικο και την διπλανη ασθενη που ειχε γεννησει με καισαρική,να το λειτουργει καθε λιγο και λιγακι,ενω στην πλατη μου να ειναι ανοιχτο το παραθυρο και να μπαινει υγρασια.
Τωρα σαφως αν ειναι κρυωμα,πρεπει να αποφευγω τον λιλιπούτειο Δημητρη γιατι ειναι λιγων ημερων οποτε δεν εχει αντισωματα.

Περιεργη μερα η σημερινη με εκνευρισμους,κουραση και με ρομαντική καταληξη .

Με πηγε ο καλος μου στο νοσοκομειο το πρωι για να βοηθησω τα παιδια με το μαζεμα αλλα και να δω και την δευτερη αδυναμια μου.Τον μπεμπη.Την πρωτη την ξερετε γιατι συνεχεια μιλαω για εκεινον χεχεχ.
Περιττό να σας πω βεβαια πως την προηγουμενη βραδυα ημουν και εγω αλλα και εκεινος κομματια,οποτε μετα απο το λαχταριστο και νοστιμοτατο κινεζικο,πεσαμε στο κρεββατι και...μας πηρε και τους δυο ο υπνος.Καλο ε;
Μετα απο δυο μερες που ειχαμε να βρεθουμε..ριξαμε καααατιιιι υπνους,μα στην συνεχεια το χαλασα,ζητωντας του να με γυρισει σπιτι για να μη μουρμουρανε οι γονεις.
Σας τα εχω ξαναπει αυτα περι μουρμουρας.Αυτο που μου την σβουριξε δε,ηταν οταν η μαμα μου ειπε πως εκανα κακα που ξυπνησα για να γυρισω σπιτι..Τς τς τς..Αρες μαρες κουκουναρες..τεεεεσσσπααα.
.
Και που λετε παω στο νοσοκομειιιοοο.
Μολις μπηκα στο δωματιο ολοι ηταν σε εγρηγορση.
Η νυφη μου με το που με ειδε βαλε τα κλαματα γιατι ειχε περασει η παιδιατρος και την φρικαρε,ο αδελφος μου να εχει αγχος με το εξιτηριο κλπ.

Εν τω μεταξύ,και η διπλανη κοπελα ετοιμαζοταν να φυγει παροτι επρεπε να μεινει λογω καισαρικής αλλη μια μερα.
Για να μην μακρηγορώ αυτη την στιγμή ο μπεμπης ειναι στο σπιτι του και συνεχιζει να ειναι λιχουδης.
Να μη χορταινει το γαλα και να μην κανει τιποτε αλλο απο το να κοιμάται.
Θα μου πειτε μα αυτη ειναι η δουλεια του μωρου,μαμ κακα και νανακια.Ελα που ομως στο νοσοκομειο ηταν ολο ουαουα και να σου η πιπιλα να σου το κουνημα για να ηρεμήσει.
Με το που πηγε σπιτι,βρηκε την ηρεμια του το κοπελι.
Ουτε φωνες,ουτε αλλα ουαουα απο αλλα μωρα.

Ολα ειναι μια χαρα και εγω φτερνιζομαι,ακομα και τωρα που γραφω αυτες τις γραμμες.
Γρρρρρ!!!
Τωρα βρηκα να συναχωθω γμτ;
Γρρρρρ!!!
Το καλο ειναι πως την ωρα του τανγκο δεν ρουφουσα μυτη,αν και φταρνίστηκα μια φορα,ή μηπως δυο;Χμ!

Αυριο θα εμφανιστει ο συλλογος φιλων αστρονομιας κρητης στην ΝΕΑ τηλεοραση κατα της οκτώ το απογευμα.Θα ειμαι πισω απο τις καμερες μιας και πιστευω πως δεν εχω κατι να προσφερω μπροστα,ειμαι του backstage,ασε που φοβαμαι μη με ρωτησει κατι και κομπλαρω.Κλασσικά.
Για οσα συμβουν μετα την παρουσιαση θα αναφερθω σε νεα αναρτηση.Εχουν γενέθλια φιλοι μας και δεν ξερω ακομα τι θα παιχτεί .

Γιατι ποναει η μεσουλα μου;
Ισως να ειναι απο τον χορο.
Λες να πονεσουν και τα κοκαλα μου;
Χμ αυτο δεν θα ηταν καλο.
Γρρρρ!!!
Ταπηροκρανιαση.

Συν της αλλης εμαθα οτι ο Μιλτος (βλεπε Μακριδης) επιτελους ξαναγυρισε στην τηλεοραση με τηλεπαιχνιδι που ονομαζεται "Ταυτοτητα".
Εγω προσωπικα,θα τον ηθελα παρουσιαστη σε εκπομπη που να αφορα το διαδυκτιο και τις νεες τεχνολογιες μιας και ειναι καλος γνωστης αυτων των πραγματων αλλα μαλλον δεν το εχει σκεφτει κανενας ακομα για να του το προτεινει.
Δεν μπορειτε να φανταστειτε τι γνωσεις εχει.
Ο ανθρωπος αυτος ενημερωνετε συνεχως και ειναι μεσα σε ολα.
Αναρωτιεμαι γιατι τον θελουν και τον βαζουν στα τηλεπαιχνιδια.
Και καλα οκ πες πως ετσι γουσταρουν,ας φτιαξουν βρε παιδι μου ενα τηλεπαιχνιδι με βαση τις τεχνολογίες,το διαδίκτυο κλπ.
Λειπουν τετοιες εκπομπες και ειναι κριμα ,οταν υπαρχουν τοσα τηλεσκουπιδια (βλεπε reality shows).
Παντως σε γενικες γραμμες το προγραμμα των καναλιων δεν εχει και πολλες αλλαγες.
Ολοι εχουν τα ιδια τις ιδιες ωρες,με τα ιδια ατομα απλα σε αλλα καναλια.
Λειπει η προτοτυπια και η φρεσκαδα.
Προωθουν "τα νουμερα" μεσα απο ειδησεις κουτσομπολιου και τους ανεβαζουν στα ουρανια ενω δεν αξιζουν μία,(βλεπε Βερα Λαμπρου και ομοιες της,μοντελες που καβαλησαν καλαμια(απο ποια μερια δεν ξερω) etc)
Ευτυχως εχω τοσα πολλα να κανω φετος τον χειμωνα,που αντε να παμε κανενα σινεμαδακι και να δουμε κανενα ντιβιντι χουχουλιαζοντας με τον καλο μου.

Πωπω περασε η ωρα και εχω να βρασω λιγη μαλοτηρα μπας και σταματησει η μυτουλα μου να σουρώνει.Ατιμη υγρασια...

Σας φιλώ σταυρωτά..

Καλο μας βραδυ :*

19 Σεπ 2007

Ουφ!


Αλλη μια νυχτα περασε στο πλαι του μωρου και της νυφης μου.

Δεν με βολεψε τελικα η διπλη καρεκλα.

Πιάστηκα και με τα χιλια ζορια την εβγαλα σημερα.

Γυρισα σπιτι καπου στις δωδεκα το πρωι και απο την υπερενταση αντι να πεσω στο κρεββατι να ξεκουρασω το σωματακι μου,εβαλα πλυντήριο με τα ρουχαλακια του μωρου και της μαμας του,συμμάζεψα το σπιτι,σιδερωσα κατι πανακια,μαγειρεψα μακαροναδα και κατα τις τρεις παρα ξαπλωσα ανοιγοντας την τηλεοραση στο Κους Κους.
Αυτο ηταν ΖζΖζΖζΖζΖζ.

Με ξυπνησε ο ηχος τρυπανιου,η τηλεοραση του σαλονιου και ο μπαμπας μου που μιλουσε δυνατα,προφανως επειδη ηταν ηδη δυνατα η τηλεοραση.Τα εγραψα με αυτη την σειρα επειδη μολις σταματησε το τρυπανι,αρχισε η τιβι κλπ.
Εκ των υστερων οταν σηκωθηκα αναζητωντας κατι γλυκο στο ψυγειο,εμαθα πως η μαμα μου εκνευριστηκε με το τρυπανι γιατι ηξερε ποσο κουρασμενη ημουν.Εκνευρίστηκε τοσο που κατεβηκε να δει απο που προερχοταν ο ηχος και ποιος το χρησιμοποιουσε.Αυτη ειναι η κυρια Ιωαννα,η μαμα μου.Με εκπλήσσει πολλες φορες η δυναμικότητα της.

Αποψε δεν χρειαζεται να μεινω στο νοσοκομειο,θα παω αλλωστε το πρωι μιας που αυριο βγαινουν και να βοηθησω με το μαζεμα των πραγματων που εχουμε παει εκει.Το μωρο εχει αρχισει να πινει πολυ το γαλα της μαμας του,σε σημειο να γκρινιαζει μολις το εβγαζαν απο το στηθος της.Ανα δυο ωρες γκρινιαζει και θελει μητρικο γαλα.Πολυ λιχούδης..

Δυο βραδιες και ουσιαστικα δυο μερες μακρυα απο τον καλο μου.Μου ελειψε γμτ πολυ.
Εκεινος δεν κοιμοταν πριν τις 4ις το ξημερωμα.Ειχε ανησυχιες.Απο την μια η νεα σχολικη χρονια απο την αλλη εγω που ημουν στο νοσοκομειο.Ευχομαι να κοιμηθει καλυτερα μετα την συναντηση μας.

Μου ελειψε και ενα μπανιο με αρωματικα χαλαρωτικα αφρολουτρα,γιαυτο αφηνω το μπλογκαρισμα και τρεχω να χωθω στην μπανιερα.Το δικαιουμαι,no;

Σας μερσώ,σμουατςςςςςς

Α ξεχασα.
Στον player ακουτε ενα τραγουδι απο τους Ταξιδευτες.
Ενα νεανικο γκρουπακι,που ειμαι σιγουρη πως θα απασχολησει τα μουσικα δρωμενα αυτον τον χειμώνα.
Το "ονειρα μπλε" ακουγετε ηδη απο τον Μελωδια και θα βρισκεται στο νεο δισκακι που θα βγαλουν τα παιδια τον Οκτωβρη.
Στιχοι και μουσική ειναι απο τον ταλαντουχο Γιωργο Τομπαζιαδη.
Καλή επιτυχια παιδια.

Η σελιδα τους στο myspace http://www.myspace.com/taxideutes
αλλα και η σελιδα τους στο musicwave
που εκει τους γνωρισα για πρωτη φορα.

18 Σεπ 2007

Εγινα θεια :)


Χθες στις δωδεκα παρα τεταρτο το πρωι εγινα θεια.

Ο Δημητρακης ειναι ενας παιδαρος 3 κιλων και 350 γραμμαριων και αφιχθει χθες στον κοσμο μας.

Σε ποιον μοιαζει;

Και στους δυο θα ελεγα.

Ειναι πανεμορφος.Φανταστείτε ποσες καρδουλες θα καψει στο μελλον.


Να μας ζησει και να το καμαρωσουμε οπως ποθουμε.


Σμουατς

15 Σεπ 2007

Black Stone Cherry

Αυριο ειναι μια καινουργια μερα.

Δεν θα αναφερθω καν σε εκεινη την λεξη που εχω βαρεθει να ακουω.

Δεν θα αναφερθω στην αυριανη μερα.

Ειναι κατι το αναποφευκτο και αλλωστε γνωριζω πως θα λειτουργησω και με τι κριτηρια εχω αποφασισει.

Το μονο σταθερο στην επιλογη μου αυτη,ηταν η επιθυμια για νεες αντιληψεις,νεες προτασεις,νεες προοπτικες.
Προωθηση του νεου.Οποιος καταλαβε μπραβο του και μακαρι να λειτουργουσαμε ολοι ετσι.
Οκ αντιλαμβανομαι οτι η εμπειρια ειναι εκεινη που κανει τους περισσοτερος να επιλεγουν το παλιο και το σιγουρο αλλα και οι νεες αντιληψεις και σκεψεις που οδηγουν σε καλυτερευση καποιων καταστασεων και πραγματων,δεν εβλαψαν ποτε κανεναν.

Η αυριανη ημερα ειναι σπουδαια και εχω αναφερθει σε προηγουμενες αναρτησεις στο γιατι.

Η υπαρξη ενος νεους μελους στην οικογενεια.

Ζωη,αγνοτητα..




Καλως να ορισεις μωρακι..






Σας ευχομαι ενα υπεροχο Σαββατοκυριακο .

Να χαμογελατε για να κανετε τον κοσμο φωτεινοτερο και λαμπερο διωχνοντας μακρυα την μιζερια,το αγχος κλπ.



Σας φιλώ..

14 Σεπ 2007

Αβατο-Χρ.Θηβαίος




Δεν είναι αλήθεια, πως άνοιξε η πόρτα
και μπήκε στο σκοτάδι, του κήπου η ευωδία
απ τα υγρά τα χόρτα
δεν είναι αλήθεια, στο άβατο αυτό
που έσβηνε η ζωή μου, πως άναψε στα χείλια
κρυφό φιλί καυτό

Μαλλιά βρεγμένα, δάχτυλα μπλεγμένα
το φως που ξημερώνει, η αγάπη που λυτρώνει
στη θάλασσα, να κρυφτούμε στη θάλασσα
να χαθούμε στη θάλασσα
στη θάλασσα μαζί, στη θάλασσα μαζί


Δεν είναι αλήθεια, πως είδαμε τα αστέρια
μαζί με το φεγγάρι, να κρέμονται γλυκά
απ των κλαδιών, τα χέρια
Κι αν είναι αλήθεια, πως ήρθε καλοκαίρι
ο ήλιος ο ζεστός, μας πήρε μια για πάντα
απ της βροχής τα μέρη


Μαλλιά βρεγμένα, δάχτυλα μπλεγμένα
το φως που ξημερώνει, η αγάπη που λυτρώνει
στη θάλασσα, να κρυφτούμε στη θάλασσα
να χαθούμε στη θάλασσα
στη θάλασσα μαζί, στη θάλασσα μαζί

Μαλλιά βρεγμένα, δάχτυλα μπλεγμένα
το φως που ξημερώνει, η αγάπη που λυτρώνει
στη θάλασσα, να κρυφτούμε στη θάλασσα
να χαθούμε στη θάλασσα
στη θάλασσα μαζί, στη θάλασσα μαζί
στη θάλασσα μαζί .
Χρ.Θηβαίος
Μουσική-Στίχοι. Γιώργος Ανδρέου

Ανακατες πρωινες σκεψεις

Δεν ξερω τι με γοητευει πιο πολυ.

Η ζωη ή η δημιουργια μιας.

Το καθε ενα εχει την δικια του μαγεια,τις δικες του στιγμες.

Σε δυο μερες και συγκεκριμενα την Κυριακη θα ερθει στον κοσμο μας το ανιψάκι μου.
Εχει βολευτει στην κοιλιτσα της μαμας του που ενω κανονικα θα επρεπε να ειναι ηδη μαζι μας απο χθες,αυτο καθεται εκει μεσα.
Λες να εχει διαιστανθει την καταστροφη που υπαρχει εξω;
Ο αδελφος μου μπαμπας.Περιεργη αισθηση.
Μεγαλωνουμε..
Αλλαζουν πραγματα στην πορεια του ταξιδιου μας στην Γη.
Ισως και εγω του χρονου να ειμαι μαμα.Γουαου..ανατριχιασα στην σκεψη.
Καποιες φορες βλεποντας κατι παιδακια,με πιανω να αναρωτιεμαι ποτε θα κανω δικα μου και πως θα ειναι,αν θα τα καταφερω,αν θα ειμαι καλη μαμα,αν θα συνεχισω να ειμαι και εγω παιδι μαζι του.
Ακουω την νυφη μου να λεει,αντε να κανεις του χρονου και εσυ ενα για να παιζει με το δικο μου,και μου ακουγετε οικειο.Μεγαλωνω..
Δεν ειχα μπει σε διαδικασια ,ουτε να ψαχνω τον ενα που θα ειναι τα παντα και φιλος και εραστης και κολλητος και συντροφος,αλλα να που βρεθηκε και ειναι στην ζωη μου.
Δεν ειχα μπει στη διαδικασια της οικογενειας,αλλα σιγα σιγα λες και καποια δυναμη κινεί τα πραγματα σε μια σειρα,με βαζει στο τριπακι της δημιουργιας.
Πιστευα πως ειμαι αρκετα περιεργος και παραξενος ανθρωπος,που κανενας δεν θα με αντεχε για το υπολοιπο της διαδρομης,μα κοιτα που τελικα διαψεύστηκα.
Ειχα την εντυπωση απο αλλες σχεσεις,μιας και εκεινες μου το απεδειξαν,πως δεν ξερω να αγαπαω και να το δειχνω,πως δεν θα μπορω να λεω την λεξη σ'αγαπω χωρις να φοβαμαι,πως δεν θα μπορουσα να εμπιστευτω αντρα και κυριως να φανταστω μια ζωη με εναν.Ευτυχως και εκει ημουν λαθος.
Εκανα πολλα λαθη τα οποια δεν θα τα αλλαζα γιατι απο αυτα εμαθα
Οσο περνάει ο καιρος,αρχιζει να μου αρεσει ολο ενα και περισσοτερο αυτη η διαδρομή και ας με φοβιζει που καποια στιγμη θα τελειωσει και θα γυρισω εκει απο οπου ηρθα.Το τελος το γνωριζουμε απλα γιατι ειναι αναποφευκτο,την πορεια ομως την αγνοουμε κανοντας την πιο exciting,απροβλεπτη.Σιγουρα θα εχει τα ups and downs της αλλα all will be part of the journey,isnt that right;
At least ας την ξεζουμισουμε,ας την ζησουμε οσο καλυτερα γινετε.
Its only for once.
Its only for us.
For me.
For you.
For our children.

Tata..

13 Σεπ 2007

Ονειρα Φθινοπωρου

Ωραιος τιτλος.

Μου αρεσει.

Εμπνευση πρωι πρωι

Με το που ξυπνησα αυτο το τραγουδι μου ηρθε στο μυαλο...


Τον ίδιο το Θεό-Μπλε

Πάνω σου η γη ξυπνάει
ήλιος μπαίνει από παντού
κάθομαι και σε κοιτάζω
μη με φοβάσαι
Είσαι ακόμα από τον ύπνο
τ΄όνειρο έχει εξατμιστεί
Μάρτιο θυμίζεις πώς να σε προβλέψω
Ενα απ΄όλα τα βιβλία
που έχω μέσα μου βαθιά
του έρωτα φεγγάρια μαύρα το φωτίζουν
Τίποτα δεν έχει μείνει
κι όμως όλα είναι εδώ
άφησέ με να αγγίξω τα μαλλιά σου

Τον ίδιο το Θεό να είχα απέναντί μου
σου λέω προτιμώ στην κόλαση μαζί σου

Άφωνη η ζωή ρωτάει
τόση ομορφιά από που
βρέχει ο ουρανός ρουμπίνια κι απαντάει
μόνο η αγάπη ξέρει τώρα έμαθα κι εγώ
πόσο ανάγκη έχω από την αγκαλιά σου

Τον ίδιο το Θεό να είχα απέναντί μου
σου λέω προτιμώ στην κόλαση μαζί σου

Τίποτα άλλο εκτός από εσένα στο φως
τίποτα άλλο που να με σκοτώνει γλυκά


Να εχουμε μια καλη μερα παρα την μουντάδα του ουρανού

Καλημερα σε ολους

12 Σεπ 2007

Χρησιμες συμβουλες απο τo WWF

H προστασία της φύσης ξεκινά από τον καθέναν από εμάς, και από τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε και διαμορφώνουμε τις συνθήκες ζωής μας.
Οι μικρές συμβουλές καθημερινής χρήσης΄του WWF Ελλάς είναι ένα πρώτο βήμα για να μάθουμε να ζούμε αλλάζοντας συνήθειες και προστατεύοντας το περιβάλλον.

Προσπαθήστε να μειώσετε τα σκουπίδια -ιδιαίτερα εάν κατοικείτε σε μικρά νησιά ή ορεινά μέρη - όπου ενδέχεται να μην υπάρχει κατάλληλη υποδομή για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Αποφεύγετε τη χρήση πλαστικών ειδών μιας χρήσης, όπως κυπελλάκια, πιάτα, ξυριστικές μηχανές κτλ

Μάθετε να λέτε "όχι" στις πλαστικές σακούλες ή, τουλάχιστον, προτιμήστε αυτές που είναι ανακυκλωμένες.

Προτιμάτε τα απορρυπαντικά σε συμπυκνωμένη μορφή (απαιτούν μικρότερη συσκευασία) ή σε χάρτινη συσκευασία (ιδιαίτερα αν είναι ανακυκλωμένη).

Αποφύγετε μπαταρίες που περιέχουν κάδμιο ή υδράργυρο και πριτιμήστε τις επαναφορτιζόμενες. Επιστρέψτε τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες στα καταστήματα που τις συγκεντρώνουν για ανακύκλωση.

Φτιάξτε το δικό σας λίπασμα ανακυκλώνοντας τα οργανικά υπολείμματα που μέχρι τώρα κατέληγαν στα σκουπίδια σας.

Συγκεντρώστε χαρτί για ανακύκλωση και πηγαίνετέ το στους ειδικούς κάδους συλλογής.

Μη χρησιμοποιείτε "ρολό"κουζίνας, προτιμήστε τις υφασμάτινες πετσέτες. Το χαρτί πετιέται μετά τη χρήση του, ενώ για τη λεύκανσή του απαιτείται χλώριο που ρυπαίνει το περιβάλλον.

Τα αλουμινένια κουτάκια ανακυκλώνονται. Συμβάλλοντας κι εσείς στην ανακύκλωσή τους βοηθάτε να μειωθεί η εξόρυξη βωξίτη, να εξοικονομηθεί ενέργεια και να περιοριστεί ο όγκος των σκουπιδιών.

Αντικαταστήστε τους ηλεκτρικούς λαμπτήρες με αντίστοιχους οικονομίας. Θα συνεισφέρετε στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, και μακροπρόθεμα θα εξοικονομήσετε χρήματα από τους λογαριασμούς.

Αποφεύγετε να αφήνετε τις ηλεκτρικές συσκευές σε κατάσταση αναμονής (stand by).Οι ποσότητες ενέργειας που μπορούν να εξοικονομηθούν με αυτόν τον απλό τρόπο είναι τεράστιες.

Όταν αγοράζετε καινούργιες συσκευές συμβουλευτείτε το σήμα ενεργειακής απόδοσης τους. Προτιμώντας τις ενεργειακά πιο αποδοτικές συνεισφέρετε στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και κάνετε σημαντική οικονομία στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Προτιμήστε τις γυάλινες συσκευασίες – ειδικά αυτές που μπορούν να επιστραφούν. Αυτές που δεν επιστρέφονται μπορείτε να τις επαναχρησιμοποιήτε ή να τις ανακυκλώνετε.

Ακολουθήστε τις δοσολογίες των προϊόντων καθαρισμού, καθώς αυτές επαρκούν 100% για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θυμηθείτε, ότι διπλάσια ποσότητα απορρυπαντικού δε σημαίνει διπλάσια καθαριότητα.

Προτιμήστε τα προϊόντα χαρτιού που προέρχονται από ανακύκλωση.

Τώρα, μπορείς να κάνεις τη διαφορά!



Γίνε, λοιπόν, κι εσύ συμμέτοχος στη λύση!

Φραπεδουμπας το αναγνωσμα


Πιστεύω εις έναν φραπέ,
αφρώδη, παγοκράτορα,
ρουφηχτόν εκ καλάμου σπαστής,
εις στομάχους πάντων ερριμένον.

Και εις ένα αφρόγαλα, λευκόν, πηχτόν,
του καφέ συνοδό, και λιπογενές
το δια τον καφέ ποιηθέντα προ πάντων καπουτσίνο.

Milk εκ βοδώς,
αφρόν αληθινόν, εκ μιξερός ηλεκτρικού
χτυπηθέντα, ού γεννηθέντα,
ομοχρήσιμου του φραπέ
δι ου το μάτι ορθάνοιξε.

Τον δι' ημάς τους ανθρώπους
και δια την ημετέραν εργασίαν
φυτροθέντα εν καφεοδένδρων
και μαζευθέντα εξ άρρενος εργάτου
και αγοράσθη εξ εταιρείας
και εσυσκευάσθηκε.

Αγορασθέντα τε υπό ημών
εντός μικρής σακουλίτσας
ή κουτιού ή βαζακίου

Και ετοιμάσθη τας πρώτας ώρας
κατά τας πρωινάς.

Και εισέπεσε εντός ποτηριού
και ζαχαρώθηκε εκ κουταλιάς του γλυκού.

Και πάλιν άφρισε μετά δόξης
τσίτα κάνων κοιμητούς
ώστε χουζουρίου έλθη το τέλος.

Και εις το ρεύμα το πάγιον,
το χρήσιμον, το μιξεροκινόν,
το εκ της δεής επαραγόμενον
το συν ψυγείου και θηκών συνεργαζώμενο,
ωστε παρασκευαζώμενο,
παγακίων και υδάτων ψυχρών.

Εις μίαν, καφετερίαν, ομαδικήν και φιλικήν φραπεδοποσίαν.

Ομολογώ εν τσίμπημα εις μπισκότου εκ του μπολ.

Προσδοκώ τασάκι καθαρόν.

Και να είναι η ζάχαρη λιωμένη.

Αμήν.
Από το JoD

11 Σεπ 2007

12 "καυτά" περιβαλλοντικά αιτήματα


Ως μελος της WWF Ελλας έλαβα ενα μηνυμα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο απο την Υπεύθυνη περιβαλλοντικής πολιτικής την κα.Θεοδότα Νάντσου.
Δεν γινοταν να μεινω αμετοχη σε αυτο οποτε και μιας και συμφωνω με τα ερωτηματα αυτα τα κάνω αναρτηση .

Οι εκλογές που προγραμματίστηκαν πάνω σε αποκαΐδια κατέδειξαν με τον πλέον οδυνηρό τρόπο την πολιτική απαξίωση του περιβάλλοντος, τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο των κομμάτων και της πλειονότητας των βουλευτών. Ίσως έφτασε η ώρα να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας για να απαιτήσουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον κάθε έναν που ζητάει την ψήφο μας. Ως WWF Ελλάς, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων και άλλες οργανώσεις, έχουμε προσπαθήσει να «συμπυκνώσουμε» την εμπειρία μας από τα όσα πρέπει να γίνουν για το περιβάλλον σε δώδεκα ερωτήματα.

Αθήνα, 11-9-07: 12 «καυτά» ερωτήματα για το περιβάλλον απευθύνουν προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων 8 περιβαλλοντικές οργανώσεις, ενόψει των εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου 2007. Οι οργανώσεις WWF Ελλάς, Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων, Αρχέλων, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, Καλλιστώ, Μεσόγειος SOS, Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης Greenpeace, και MOm ζητούν τη δημόσια δέσμευση των πολιτικών αρχηγών, ενώ το WWF Ελλάς καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν με βασικό τους κριτήριο το περιβάλλον.

Τα 12 «καυτά» ερωτήματα για το περιβάλλον:



1. Δεσμεύεστε ότι θα υποστηρίξετε τη δημιουργία ανεξάρτητου Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Φυσικών πόρων, το οποίο θα αναλάβει ξεκάθαρο ρόλο συντονιστή της κυβερνητικής πολιτικής για το περιβάλλον;

2. Δεσμεύεστε δημόσια ότι θα καταψηφίσετε οποιαδήποτε πρόταση αναθεώρησης των άρθρων 24 και 117 του Συντάγματος; Η αναθεώρησή τους οδηγεί σε μείωση του καθεστώτος προστασίας των δασών και των δασικών εκτάσεων, με κίνδυνο να συνεχίσουμε να βιώνουμε καταστροφές, όπως πρόσφατα.

3. Δεσμεύεστε ότι θα φροντίσετε να εκπονηθούν συνολικά εθνικά σχέδια προετοιμασίας της χώρας για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών;

4. Δεσμεύεστε ότι θα στηρίξετε την ανάγκη για δραστικό περιορισμό της χρήσης του ρυπογόνου λιγνίτη και τον αποκλεισμό του λιθάνθρακα για παραγωγή ενέργειας; Δεσμεύεστε ότι θα συμβάλετε στην προώθηση των Α.Π.Ε. στη χώρα μας;

5. Δεσμεύεστε ότι θα στηρίξετε την άμεση ολοκλήρωση του Δασολογίου και του Εθνικού Κτηματολογίου, κατά τρόπο που θα διασφαλίζει πρωτίστως την προστασία του δασικού και γενικότερα του δημόσιου πλούτου της χώρας;

6. Δεσμεύεστε ότι θα φροντίσετε για τη σωστή λειτουργία του δικτύου προστατευόμενων φυσικών περιοχών της χώρας;

7. Δεσμεύεστε ότι θα στηρίξετε δημόσια την ορθολογική και ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων και την προστασία των ευαίσθητων υδάτινων οικοσυστημάτων από παρωχημένα και αναποτελεσματικά κατασκευαστικά έργα, όπως για παράδειγμα η εκτροπή του Αχελώου;

8. Δεσμεύεστε ότι θα στηρίξετε τη δημιουργία εθνικού ταμείου για το περιβάλλον, του οποίου η διαχείριση θα υπόκειται σε διαφανείς διαδικασίες και θα χρηματοδοτείται από τους περιβαλλοντικούς πόρους και τα έσοδα από πρόστιμα για περιβαλλοντική υποβάθμιση;

9. Δεσμεύεστε ότι θα στηρίξετε τη δημιουργία κεντρικής υπηρεσίας κατεδάφισης αυθαιρέτων, ιδιαίτερα σε παραλιακές και δασικές ζώνες και την κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης;

10. Δεσμεύεστε ότι θα στηρίξετε συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού προβλήματος και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης των πόλεων και ποια είναι αυτά;

11. Δεσμεύεστε ότι θα υποστηρίξετε τη διαμόρφωση και θεσμοθέτηση Εθνικής Στρατηγικής για το Περιβάλλον, η οποία θα προκύψει μετά από ευρεία και ανοιχτή κοινωνική διαβούλευση και θα περιέχει δεσμευτικούς στόχους για κάθε υπουργείο και τομεακή πολιτική;

12. Δεσμεύεστε ότι θα επιταχύνετε τους ρυθμούς μείωσης των συσκευασιών και την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων με συγκεκριμένα μέτρα, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η Ε.Ε., και ποια είναι αυτά τα μέτρα;

Αν συμφωνείτε με αυτά τα ερωτήματα – θέσεις, σας παρακαλούμε να τα αναρτήσετε στις ιστοσελίδες ή τα blog σας, ζητώντας από κάθε κόμμα την υιοθέτησή τους.

Διαφορα νεφελώματα-Σμήνη

Για να καταλάβετε γιατί με έχει συνεπάρει τοσο η αστρονομία και γιατί αξίζει να ξενυχτάς για χάρη της.

Νεφέλωμα του Ελικα ή Το μάτι του Θεού ή NGC 7293


Νεφέλωμα Δαχτυλίδι


Μ13 Αστρικό Σμήνος στον Ηρακλή




Μ51 Whirlpool Galaxy


M 31



M 33

11 Σεπτεμβριου 2001-2007

Μπορεί στην Ελλάδα να ασχολούνται με τους "Ψηφίστε με και ΘΑ..",μπορει στην Ελλαδα να υπαρχει σοβαρη οικολογική καταστροφη λογω των φετινών πυρκαγιών,μπορει στην Ελλαδα να ξεκινανε τα σχολεια,στην Αμερική ομως σαν σημερα πριν εξι χρονια σκοτωθηκαν απλοι ανθρωποι.
Έξι χρόνια έχουν περάσει από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.
Οι επιθέσεις αυτές στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και στο Πεντάγωνο, στην Ουάσιγκτον, πέρα από το ανθρώπινο δράμα δεν άλλαξαν μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά επηρέασαν ολόκληρο τον πλανήτη.

Εισαγωγή κάπως περίεργη για να ξεκινήσω να γράφω τα νέα μου και τις δραστηριότητες μου.
Ξύπνησα αλαφιασμένη κοιτώντας το ρολοϊ.
Επτα και εικοσι το πρωι.
Ειχα βαλει ξυπνητηρι για της εννια μιας και ειχα κοιμηθει πολυ αργα.

Εγραφα μαθημα,ετσι νομιζα,οποτε απο χθες ημουν σε υπερδιεργεση μηπως και ειχα ξεχασει να διαβασω κατι σημαντικο,μηπως μου ειχε διαφυγει κατι.
Και τι που ημουν προετοιμασμενη.
Ποτέ δεν εισαι αρκετα προετοιμασμενος σε εξεταστική,ειδικα οταν ο τροπος βαθμολογιας εξαρτάτε απο το πόσο θα εκτιμήσει ο καθηγητης την προσπαθεια σου.Μου εχει τυχει μαθημα,να εχω γραψει,να εχω τσεκαρει αυτα που εγραψα αλλα παραυτα να μη το περασω.
Να πηγαινω στον καθηγητη για εξηγησεις αλλα εκεινος να ειναι της περισσοτερης αναλυσης,οταν οι σημειωσεις του ειναι επιγραμματικές,λιτες και εγω να εχω επιχειρησει αναπτυξη θεματος.Δεν του αρκουσε μαλλον.Τι να πεις.
Υπαρχουν δε και οι καθηγητες που οταν βλεπουν προσπαθεια σε επιβραβευουν,σπανιζουν βεβαια αλλα υπαρχουν.
Οπως υπαρχουν και φοιτητες που με κοπο παιρνουν βαθμό ή γραφουν άριστα,αλλα υπαρχουν και φοιτητες της αρπακολας,της αντιγραφης κλπ που χωρις να εχουν ανοιξει ουτε μια σελιδα βιβλιου ή σημειωσεων περνάνε το μαθημα και με καλό βαθμο,ναναι καλα τα σκονακια.Εκει κουζουλαίνομαι.
Τεσπα,βγαζω τα νευρα μου σε ανακατεμενες σκεψεις για να καταληξω οτι ξυπνησα αδικα τοσο νωρις αφου το μαθημα που υποτίθεται εδινα σημερα το δινω την αλλη βδομαδα.
Καλό ε;
Ευτυχως που ειδα το προγραμμα κατα της δεκα για να ενημερωσω και τον καλο μου που θα ερχοταν να με παει στην σχολή το πρωι.
What the fuck...;
Γερνάω και αρχιζει το αλτσαϊμερ;
Πως τα μπερδεψα ετσι;
Η μαλακια θα ηταν να πηγαινα να έμπαινα κανονικα στο αμφιθέατρο και να το έπαιρνα πρέφα στην διανομή των θεματων.Με είχα ικανή.
Η αληθεια ειναι πως εχω βαρεθει,ασε που νιωθω οτι δεν κάνω τιποτα.Το εχω ξαναγραψει ε;
Να εχω μαθει τοσα πραγματα,να ξερω αλλα τοσα απο αλλες σχολες,και να μην κανω πρακτική,να μην εργαζομαι.Θα μου πεις μετα,δεν περασα και λιγα,αλλα φτάνει,δεν φτάνει;(Αν καταλαβατε ,αν καποιος εχει κατι στα υποψιν του του στυλ "δουλευοντας απο το σπιτι"ας μου το ψιθυρίσει)
Οτι μαθαινει κανεις καλο ειναι δεν λέω,μα εχω την αισθηση πως μενω στασιμη.
Αρχισα τις κακομοιριές και τα κλαψοχαζομαρουλες και δεν ταιριαζει στην Ευγενία.
Παμε παρακάτω λοιπον.

Χθες ειχαμε παει Λιτσαρδα για αστροπαρατηρηση.
Εγω ,ο Χριστος με το Celestron XLT 9.25,ο Αποστόλης με το Intes MK-66, 6" (150mm) f/12 Maksutov-Cassegrain και αλλο ενα μέλος του συλλογου ο κ.Κωστας.

Σκοτεινος ουρανος,ελαχιστη υγρασια.
Ειδαμε διαττων αστερες,νεφελώματα,σμήνη.

Κορυφαιο ηταν το ματι της γατας,





και το νεφελωμα Κρονος το οποιο παρατηρησα πρωτη φορα.


Με το να πηγαινουμε συχνα για κλειστες αστροπαρατηρησεις μου δινετε η αφορμη να παρατηρώ και εγώ εκτος απο το να καταγραφω.
Συνήθως σε ανοιχτες,ενημερωνω τον κοσμο και δεν καθομαι ουτε λεπτο.
Ειχα καταγραψει τα NGC (νεφελώματα) που ηθελα να δω και αυτο θα κανω και για την Τεταρτη.
Υπεροχη βραδιά,με πιτσα,μπυρες και τον εκπληκτικό ουρανό.

Γυρισαμε Χανια γυρω στις 3 το πρωι αλλα αξιζε τον κόπο παρα την ανησυχία μου για το πως θα ξυπνησω την επομενη μερα που δεν αργουσε να φανει.

Σημερα,για να φτασουμε και σε αυτο,εκτος απο κατι δουλιτσες εχουμε και λααατιινννν :)
10 με 11μισι το βραδυ.Μου εχει λειψει απιστευτα ο χορος.
Εν το μεταξυ εχει λιωσει το σιντακι με τα τραγουδια απο το Hedwig στο αυτοκινητο του Χριστου σε σημειο να τα τραγουδαω και οταν κοιμαμαι και πάω να ξεκουραστω.Πλυση εγκεφάλου λεμε.Θα κατσω να βρω καινουργια κομματια γιατι δεν παει αλλο.

Παω να μαγειρεψω φακες και να στρωθω στο διαβασμα once more.
Καταραμένη εξεταστική..Πφ!

8 Σεπ 2007

Origin of love-Η έλευση της Αγάπης


When the earth was still flat
and the skies made of fire
and mountains stretched up to the sky
sometimes higher
Οταν η Γη ήταν ακόμη επίπεδη,
και τα σύννεφα φτιαγμένα από φωτιά,
και τα βουνά φθάνανε στον ουρανό,
ίσως και ψηλότερα,

Folks roammed the earth
like big rolling kegs
όλοι σαν φίλοι ζούσαν στη γη,
και περιπλανώντουσαν σαν μεγάλα βαρέλια.

they had two sets of arms
they had two sets of legs
they had two faces peering out of one giant head
so they could watch all around them
as they talked, while they read
and they never knew nothing of love
Είχαν δυό ζευγάρια χέρια,
δυό ζευγάρια πόδια και δυό πρόσωπα πάνω σε ένα τεράστιο κεφάλι
για να μπορούν να βλέπουν γύρω τους,
καθώς μιλούσαν, και καθώς διάβαζαν.
Και δεν ξέραν τίποτα από αγάπη.

it was before
The Origin of Love
Ηταν πριν
την έλευση της αγάπης.

Now there was three sexes then
one that looked like two men
glued up back to back
they called the children of the Sun
and similar in shape and girth
was the children of the Earth
they looked like two girls rolled up in one
Τότε υπήρχαν τρία φύλα.
Το ένα έμοιαζε με δύο άντρες,
κολλημένους πλάτη με πλάτη,
και λεγόταν Οι Υιοί του Ηλιου.
Ιδια σε σχήμα και διαστάσεις
ήταν Οι Κόρες της Γης.
Μοιάζανε με δυό γυναίκες σε μία.

and the children of the Moon
like a fork shoved on a spoon
they was part sun, part earth
part daughter, part son
Και Τα Παιδιά της Σελήνης,
σαν ένα πιρούνι ενωμένο με ένα κουτάλι,
ήταν μισό Ηλιος, μισό Σελήνη,
μισό κόρη, μισό γιός.

Aah, the Origin of Love

Now the gods grew quite scared
of our strength and defiance
and Thor said:
"I'm gonna kill them all with my hammer
like I killed the giants"
Μα οι θεοί τρόμαξαν
από την δύναμη και την απείθεια μας.
Ο Θορ είπε, "Θα τους σκοτώσω όλους με το σφυρί μου,
όπως σκότωσα τους Γίγαντες."

but Zeus said:
"No, you better let me
use my lightning like scissors
like I cut the legs of the whales
dinosaurs into lizards"
μα ο Δίας απάντησε, "Οχι, καλύτερα να αφήσεις εμένα
να χρησιμοποιήσω τους κεραυνούς μου σαν ψαλίδια,
όπως έκοψα τα πόδια από τις φάλαινες,
και τους δεινόσαυρους τους έκανα σαύρες."

and then he grabbed up some bolts
he let out a laugh
said: "I'll split them right down the middle
gonna cut them rught up in half"
and the storm clouds gathered above
into great balls of fire...
Και άρπαξε τους κεραυνούς
και γέλασε
και είπε, "Θα τους χωρίσω στη μέση, θα τους κόψω μισούς."
και μαύρα σύννεφα μαζεύτηκαν στον Ουρανό
και γίνανε μεγάλες πύρινες μπάλες.

And then fire
shot down from the sky in bolts
like shining blades of a knife
and they ripped right through the flesh
of the children of the Sun
and the Moon and the Earth
and some indian god
sewed the wound up into a hole
pulled it round to our bellies
to remind us the price we pay
Και η φωτιά
έπεσε με τη μορφή κεραυνού από τα σύννεφα,
σαν λαμπερές λεπίδες,
και έκοψε στην μέση τη σάρκα
τα παιδιά του Ηλιου,
και της Σελήνης και της Γής.
Και κάποιος Ινδιάνος θεός, έραψε την πληγή σε μια τρύπα
και την άφησε στην κοιλιά μας
να μας θυμίζει το τίμημα που πληρώνουμε.

and Osiris and gods of the Nile
gathered up a big storm to blow a hurricane
to scatter us away
in a flood of wind and rain
a sea of tidal waves
to wash us all away
Και ο Οσιρις και οι θεοί του Νείλου
συγκέντρωσαν μια καταιγίδα και ρίξαν ένα τυφώνα,
για να μας σκορπίσουν μακρυά,
σε μια πλημμύρα βροχής κι ανέμου,
σε μια θάλασσα παλιρροιακών κυμμάτων,
για να μας ξεπλύνουν.

and if we don't behave
they'll cut us down again
we'll be hopping round in one foot
and looking through one eye
Και αν δεν μάθουμε και δεν συμπεριφερθούμε σωστά,
θα μας ξανακόψουν
και θα πηδάμε στο ένα πόδι
και θα βλέπουμε από ένα μάτι.

Last time I saw you
we'd just split in two
you was looking at me
I was looking at you
You had a way so familiar
I could not recognize
'cause you had blood on your face
I had blood in my eyes
Την τελευταία φορά που σε είδα,
είχαμε χωριστεί στα δυο.
Κοιτούσες εμένα κι εγώ εσένα.
Είχες ένα τρόπο τόσο οικείο,
μα δεν μπορούσα να το καταλάβω
γιατί είχες αίμα στο πρόσωπό σου
κι εγώ αίμα στα μάτια μου

but I could swear by your expression
that the pain down in your soul
was the same as the one down in mine
Αλλά μπορώ να ορκιστώ, από την έκφρασή σου,
ότι ο πόνος στην ψυχή σου
ήταν ο ίδιο μ'αυτόν στη δική μου.

that's the pain
that cuts a straight line down through the heart
we call it love
Αυτός είναι ο πόνος.
Κόβει μια ευθεία γραμμή στην καρδιά,
το λέμε αγάπη.

We wrapped our arms around each other
tried to shove ourselves together
we was making love
making love
Και τυλίξαμε τα χέρια μας
ο ένας γύρω στον άλλο,
προσπαθώντας να ενωθούμε πάλι μαζί.
Κάναμε έρωτα.


It was a cold, dark evening
such a long time ago
when by the mighty hand of Jove
it was a sad story how we became
lonely two-legged creatures
the story of the Origin of Love
Ηταν ένα κρύο σκοτεινό απόγευμα,
πολύ καιρό πριν,
όταν από το πανίσχυρο χέρι του Jove,
έγινε η θλιβερή ιστορία του πως γίναμε
μοναχικά δίποδα πλάσματα.
Είναι η ιστορία της Προέλευσης της Αγάπης.

Πόρωση


Εχω ακουσει τα τραγουδια της χθεσινης ταινιας τοσες πολλες φορες που τα εμαθα απ'εξω.
Μακαρι και τα μαθηματα στην σχολη να ειχαν σε μενα τοση απήχηση χοχοχ.
Προσπαθω να βαλω και το origin of love στον mp3 player αλλα με δυσκολευει.Τουλαχιστον εβαλα το ομώνυμο τραγουδι το ungry inch.Οποιος ξερει αγγλικα και το μεταφρασει θα καταλαβει την ιστορια.
Πορωθηκα δε τοσο,που εκατσα και εψαξα για τον συνθετη και στιχουργο αυτων των εξαιρετικών κομματιων,τον Steven Trask.Παιζει και στην ταινια.Ειναι ο τυπος με το κοντο μαλλι και την πανκ εμφανιση που παιζει ηλεκτρικη κιθαρα.

Ανακαλυψα λοιπον πως εχει blog και ιστοσελιδα στο myspace οπως και εγω,οποτε και τον εκανα add.Μακαρι να με αποδεχτεί.

Ειναι να μην παρω φορα και να μαρεσει κατι.Το ψαχνω μεχρι τελους.
Ψαχνω οτιδηποτε και εις βαθος των πραγματων ακομα και για πραγματα που αλλοι δεν εχουν μπει καν σε διαδικασια να σκεφτουν να ψαξουν.

Σκεφτηκαμε να δουμε ποιες ειναι οι αλλες 99 ταινιες που συμφωνα με την λιστα των "100 ταινιες που δεν προκειται να δειτε" δεν εχουμε δει.
Cult,xtreme, οτι ναναι εμεις θα το ανακαλυψουμε και θα το επεξεργαστουμε.
Χαιρομαι που και ο Χρίστος ειναι openminded person.Εχει αποψη και αυτο το γουσταρω κάργα.
Ευτυχως γιατι δεν μπορω τους ανθρωπους που εχουν κολληματα χωρις να μπορουν με επιχειρηματα να τα δικαιολογησουν και απλα αναμασανε και ανακυκλωνουν αποψεις αλλων.

Σημερα δεν εκανα και πολλα πραγματα παρα μονο κατι σιδερώματα γιατι με την περιοδο ειδικα τις πρωτες μερες χανω την ενεργητικότητα μου.
Ο καλος μου ειναι Ηρακλειο για αστροπαρατήρηση.
Εγω εδω Χανια,για να κανω την επαναληψη μου.
Να χα και ορεξη καλα θα ηταν.Ισως αργοτερα.
Δεν γινοταν να παω μαζι του.Θα ταλαιπωριόμουν,θα ειχε κρυο,και αφου αυριο θα παμε στο χωριο μου στα Ροδωπού δεν ηθελα να κουραστω.

Hedwig and the angry inch

Ετσι λεγεται η ταινια που ειδα με τον καλο μου χθες.
inch=Η ιντσα οχι η φαγουρα και θα καταλαβετε βλέποντας την ταινια γιατι ονομαστηκαν ετσι :)

Την ειχε ξεκινησει απο το προηγουμενο βραδυ αλλα σκεφτηκε ν ατην δουμε μαζι επειδη θα μου αρεσε και μενα.

Εχω να πω πως οχι μου αρεσε,ενα παζλ στιγμών,ειναι κορυφαια,τραγουδαω τα τραγουδια τους,ο ερμηνευτης ειναι εξαιρετικος και θα προτεινα να ψαξετε να την βρειτε αυτη την ταινια.Να την δειτε ακομα και αν δεν εχει υποτιτλους,ισως ετσι την βρειτε,ετσι την ειδα και εγω.
Ανηκει απο οτι μου ειπε στις 100 ταινιες που δε θα δειτε ποτε.I wonder why!
Μας πασαρουν κατι πατατες και αυτα τα αριστουργηματα πανε απο στομα σε στομα σαν να ειναι μυστικό.

Σας δειχνω δειγμα της ταινιας οπως το εχουν ανεβασει στο youtube.
Σαφως και εχω ολα μα ολα τα τραγουδια και οφειλετε στο μωρουλινι μου ο οποιος τα κατεβασε απο το διαδίκτυο.

Τrailer της ταινίας


Το εκπληκτικό Origin of love


midnight radio


Την τοποθετω στην λιστα σε οτι καλυτερο εχω δει ποτε στην ζωη μου

7 Σεπ 2007

Time goes by..

Οταν ασχολεισαι με κατι,οταν δεν εχεις χρονο ουτε να βαρεθεις,ουτε να περιποιηθεις τον εαυτον σου,οι μερες περνανε απελπιστικα γρηγορα.

Ετσι νιωθω.

Ξυπναω απο τις οκτω το πρωι,κανω επαναληψεις σε διαφορα μαθηματα,κανω δουλειες σπιτιου,μαγειρευω,σερφαρω για πληροφοριες και ενημερωση,ψαχνομαι να μαθω προγραμματα και προγραμματισμο.

Ο χρόνος περνάει.

Ενταξει καλα τα παω με την εξεταστική,μα ειναι ωρες που αναρωτιέμαι αν ειναι πραγματικά αυτο που θελω να κάνω,αν θα αγαπησω αυτη την δουλεια,αν το μονο που θα κανει αυτο το πτυχιο ειναι να κοσμεί εναν τοιχο μαζι με ολα τα αλλα τα αναμνηστικα και τα διπλωματα που ηδη εχω.
Θελω εντονα να ξαναδουλεψω οπως πριν 5 χρονια.Να εχω τα δικα μου χρηματα,τις οικονομιες μου,να μπορω να συνεισφέρω αυριο και εγώ στην οικογενεια που θα κάνω.

Για πλακα ο καλος μου ,μου προτεινει να κανω το δικο μου εστιατοριο μιας και ξερω να μαγειρευω και να κανω τα δικα μου γλυκα.Ξερει πως ηταν ενα απο τα ονειρα μου οπως ξερει ποσο τελειομανής ειμαι.

Ενω εφτιαξα και μεσημεριανο, ξαναεφτιαξα cookies με καρυδια (γινανε εξαιρετικα),δυσκολευομαι εδω και ωρα να βρω ενα ξενοδοχειο στο Ριο ή στην Πατρα (προτεραιότητα στο Ριο που ειναι κοντα στο Συνεδριακο Κεντρο).Δεν εχει να κανει με την αδεξιοτητα μου στο ψαξιμο,γιατι κατι τετοιο δεν παιζει με τιποτα,ειμαι εξαιρετικη στις μηχανες αναζητησης,αλλα εχει να κανει με το κοστος ενος δικλινου.Ειναι πολλα τα 180 και 150 ευρω για δυο διανυκτερεύσεις και σε φθινοπωρινή περιοδο,ετσι δεν ειναι;

Εγώ να αναρωτιεμαι για ολα αυτα και ο Χρίστος να ειναι σε φαση προετοιμασιας του φροντιστηρίου του,να αγχωνετε για τις εγγραφες,αυτος και αν δεν ειναι τελειομανής (κυλισε ο τέντζερης και βρηκε το καπακι),να τον εχει πιασει και μια αλλεργια και να μην ξερουμε που οφείλετε (με ανησυχεί),εχει να ασχοληθεί και με την αστροφωτογραφια,με τον Συλλογο και αλλα πολλα.

Με την Κατερινα εχουμε γενικα χαθει.
Βρεθήκαμε προχθες και αυτο επειδη ειχε ερθει μια κοπελια bookcrosser απο την Αθήνα.
Δεν ξερω τι φταιει.
Ισως ειναι επειδη ειμαστε ολοι απασχολημενοι;τοσο που μια ωρα για να βρεθουμε,να πουμε τα δικα μας, δεν υπαρχει;
δεν ξερω..
Ενα ξερω πως μου λείπουν οι βόλτες, οι εκδρομές μας,οι συζητήσεις μας.

Πρωτο μαθημα τανγκο χθες μετα απο μηνες αποχής.
Υπεροχο συναισθημα να κοιτας τον καλο σου μεσα στα ματια και να σε καθοδηγει.Αυτη την φορα καναμε μαθημα με γκρουπακι.Καλά ηταν αν και υπηρχε κίνδυνος συγκρουσης με ζευγαρια που χορευαν πρωτη φορα.Επομενη συναντηση για χορο και συγκεκριμένα λατιν την Τριτη.Καθε Τριτη λατιν και καθε Πεμπτη τανγκο.

Συνεχως λαμβανουμε διαφημιστικά απο κόμματα,και υποψήφιους βουλευτες.Τωρα βλεπεις ζορίζονται και θυμήθηκαν πως υπαρχουμε.Εχουμε 5 σημαντικα ψηφαλακια.Θα σκεφτω πολυ σοβαρα που θα δωσω την ψηφο μου.

Αυτη την στιγμη που γραφω βρεχει καταρρακτωδώς στην Ζαχαρω και στα λοιπά χωρια.
Ευχομαι να μην χειροτερεψουν τα πραγματα εκει.

Να προσεχετε γιατι αυτες οι αλλαγες του καιρου ειναι επικίνδυνες και με τις ιωσεις να ειναι σε εξαρση οπως στην Ιταλια.

Υπαρχει καλυτερη Ελλαδα

Πριν απο λιγο τελείωσε η τηλεοπτική αναμετρηση των πολιτικών αρχηγών.

Τους το αφιερώνω μιας και όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν και εκεινοι τα ιδιιιααα και τα ιδιιαα και τα ιιδδδιιααα...

Για αλλαγη μιλουν,και η μόνη αλλαγή που βλέπω εγώ είναι η αλλαγή στον παγκόσμιο Ατλαντα.

Ποσα χρηματα αραγε 8α ξοδεψουν για την προεκλογική τους εκστρατεία;

Γιατι δεν δωριζουν αυτο το ποσό στα χωρια που καταστράφηκαν;

Γιατι ολοι αυτοι οι πολιτικοί αρχηγοι ηταν απων χθες απο την εκδηλωση;

Έπεα πτερόεντα ξερουν να λενε ..

6 Σεπ 2007

RIP Luciano Pavarotti


Στον κοσμο των Αγγελων,ο σημαντικότερος τενόρος της γενιάς του, ο πολυαγαπημένος μου Λουτσιάνο.

Εφυγε σήμερα τα ξημερώματα ,απο τον κόσμο μας σε ηλικία 71 ετών μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Ο διάσημος τενόρος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας και παρουσίασε υψηλό πυρετό από τις αρχές Αυγούστου. Ωστόσο, στις 25 Αυγούστου είχε πάρει εξιτήριο, και έκτοτε βρισκόταν στη βίλα του, στη Μοντένα.

Όμως, από την Τετάρτη τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για σοβαρή επιδείνωση της υγείας του Παβαρότι, και όπως αναφέρει το πρακτορείο Ansa, ο τενόρος πέθανε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το θάνατο του Παβαρότι επιβεβαίωσε και ο μάνατζέρ του Τέρι Ρόμπσον, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερ.

Η είδηση του θανάτου του μεγάλου αυτού τενόρου ανάγκασε την αστυνομία της Μοντένα να αποκλείσει την περιοχή που βρίσκεται η βίλα του Λουτσιάνο Παβαροτι, για να εμποδίσει τους θαυμαστές του να πλησιάσουν.

Τον Ιούλιο του 2006 ο Παβαρότι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη Νέα Υόρκη και από τότε αποσύρθηκε στη Μόντενα, ακυρώνοντας όλες τις εμφανίσεις του.

Στις αρχές του καλοκαιριού η σύζυγός του, Νικολέτα, είχε δηλώσει στη διάρκεια εκδήλωσης προς τιμήν του στην Ισκια, ο Παβαρότι αισθάνεται καλά. "Ποτέ δεν ξέρεις με αυτήν την αρρώστια. Ο Λουτσιάνο πάει καλά, ολοκλήρωσε τον πέμπτο κύκλο χημειοθεραπείας", είχε πει χαρακτηριστικά.

Λιγα λογια απο το βιογραφικό του

Γεννήθηκε στη Μοντένα της Ιταλίας στις 12 Οκτωβρίου 1935 και ηταν το μοναχοπαιδι ενος αρτοποιου.
Οταν ηταν μικρος, ο αθλητισμός απασχολούσε ένα μεγάλο μέρος του χρόνου του.
Στην πραγματικότητα, κέρδισε φήμη ως μέλος της ομάδας ποδοσφαίρου της πολης του,ενα παιχνιδι που επαιζε παθιασμενα. Τραγούδησε αρχικά στις χορωδίες της Μοντένας με τον πατέρα του, έναν ένθερμο εραστή της όπερας και ταλαντούχο ερασιτέχνη.

Ο Maestro Pavarotti αφιερώνεται στην ανάπτυξη σταδιοδρομιών νέων τραγουδιστών, και διεύθυνε μόνο τις κύριες κατηγορίες σε όλο τον κόσμο.

Το 1982, άρχισε έναν τρέχοντα διεθνή φωνητικό ανταγωνισμό που καταληξε με τις καλυτερες αποδόσεις στη Φιλαδέλφεια.

Ο δεύτερος ανταγωνισμός το 1986 συνέπεσε με τη 25η επέτειο της σταδιοδρομίας του. Για να γιορτάσει, έφερε τους νικητές εκείνου του ανταγωνισμού στην Ιταλία για ενα gala ερμηνείας του Λα Μποχίμ στη Μοντένα και στη Γένοβα ,η οποια κατέληξε στην ιστορική επίσκεψή του στην Κίνα, που εξιστορήθηκε κατά γράμμα στην ταινια Distant Harmony (Απομακρη Αρμονία).
Φωτισμένη από την ακτινοβόλο προσωπικότητά του και ωθημένη από την αγάπη του για τη ζωή ,η χρυσή φωνή του Luciano Pavarotti ξεπερνά τους τοίχους οπερών για να φθάσει μέσα σε κάθε καρδιά και μυαλό.

Αιωνία του η μνήμη

Caruso



Δυο αγαπες μου.
Pavarotti και ο Barry White

3 Σεπ 2007

WWF ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ !



ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Με αφορμή το γεγονός ότι ο υποψήφιος στην 6η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Κουβέλης παρουσιάζεται στα ΜΜΕ ως «επικεφαλής του ελληνικού τμήματος του WWF», η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς διευκρινίζει τα εξής:



1. Ο Σπύρος Κουβέλης συνεργάστηκε με το WWF Ελλάς πριν από 10 χρόνια (1992 μέχρι το 1997), ως επικεφαλής του τμήματος περιβαλλοντικών προγραμμάτων. Έκτοτε, ο κ. Κουβέλης ουδεμία σχέση έχει με την οργάνωση και προφανώς δεν την εκπροσωπεί.



2. Το WWF Ελλάς δεν υποστηρίζει κανέναν πολιτικό σχηματισμό. Ως μη κυβερνητική οργάνωση, το WWF Ελλάς θεωρεί την πολιτική αμεροληψία και ανεξαρτησία από κομματικούς σχηματισμούς αρχές απαράβατες, τις οποίες και έχει επιτυχώς διαφυλάξει στα 17 χρόνια δράσης του στον Ελληνικό χώρο.


3. Το WWF Ελλάς καλεί όλα τα κόμματα και τους υποψηφίους να σεβαστούν την πολιτική ανεξαρτησία του και να μην επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν προεκλογικά το όνομα και τη δράση του.

Σχολιο μου:Αναρωτιεμαι που θα φτασουν μερικοι.Ποσος ξεπεσμος..
Αφηστε την Greenpeace και την WWF εξω απο τα πολιτικα.
Ειναι ντροπή πια!
Δεν το καταλαβαινετε;
Ολα στον βωμο ψηφοθηρίας;
Βαζετε την Πατουλιδου την αλλη καποιους αλλους αθλητες τραγουδιστες ηθοποιους για να εκμεταλευτειτε την δημοτικοτητα τους,αναρωτιεμαι πως δεν σας εχουν παρει χαμπαρι και "τρωνε" τις υποσχεσεις σας,πως;

2 Σεπ 2007

Υπεροχα cookies



Μολις τελειωσα αυτα τα καταπληκτικα cookies.

Ειναι ευκολα ,πανοστιμα και σχεδον μαλακά σαν τα soft Kings.
Το μονο μειον για μενα ειναι η ποσοτητα της ζαχαρης την οποια θα μειωσω γιατι μου φαινονται πολυ γλυκα.Ειχα καιρο να κανω αυτη την συνταγη και δεν θυμόμουν για μειωση ζαχαρης,δεν το ειχα σημειωσει.Αυτη την φορα το σημειωσα.Νταξ ειμαι αυστηρη με την μαγειρική μου και πιθανολογώ πως σε αλλους θα αρεσουν,ειδικα μ το γαλα θα ειναι μμμμ!!Στον καλό μου θα φερω λιγα για να δοκιμάσει..αχ ερχεται αποψε!!

Η συνταγη ελεγε για καρυδια και φουντουκια αλλα εγω μιας και δεν ειχα ,τα αντικατέστησα με κανελογαρυφαλο.

Η συνταγη ειναι ως εξης:

300 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
300 γρ βουτυρο (μπορειτε να βαλετε και 150)
100 γρ φουντουκια τριμμενα ελαφρα
100 γρ καρυδια και αυτα τριμμενα ελαφρα
(αν θελετε βαζετε 300γρ φουντουκια μονο)
200 γρ σοκολατα τρουφα ή σταγονες (προαιρετικα)
1 βανιλια
200 γρ ζαχαρη (εδω σημειωσα εγω να βαλω λιγοτερη 100-50 γραμμαρια)
1 αυγο
1 φακελακι μπεικιν
10 γρ αλατι

*Χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη πολυ καλα,μεχρι να ασπρισει και να λιωσει η ζαχαρη Μετα ριχνουμε ενα ενα τα υπολοιπα υλικα.
*Αφηνετε την ζυμη να ξεκουραστει για 15 λεπτα και μετα ειτε πλαθετε σχεδια ήαπλα κανετε μικρα μπαλακια τα οποια πατατε μετα ελαφρως.
*Αφηνετε χωρο μεταξυ τους γιατι απλωνονται.
*Ψήνετε στους 170 για 15 με 20 λεπτα σε καλα προθερμασμενο φουρνο.

Για να γίνουν αφράτα μη τα αφήνετε στο φουρνο παραπανω απο 20 λεπτα.
Θα το καταλάβετε με την πρώτη φουρνιά οπότε και πράττεται αναλογως.
Αν θελετε ατι για αλευρι και μπεικιν,μπορειτε να βαλετε αλευρι που φουσκωνει μονο του και αντι για ξηρους καρπους,ξηρα φρουτα,ή special Ks κλπ.

Καλή σας επιτυχία.

Ειναι απαραδεχτη..

Πολυ καλημερα σας.
Κυριακή σημερα και ο υπνος μου ηταν και παλι περιεργος.Γυρνουσα συνεχεια στο κρεββατι σαν αρνι στην σουβλα και καμια θεση δεν με βολευε.
Θα φτιαξει αυτο its ok.
Αυτο που με εκνευρισε ηταν η σταση χθες του ΠΑΣΟΚ και της κας Γεννηματας.

Οκ κατανοω πως τους επιασε απροετοιμαστους η εισαγγελια,αλλα φαινεται πως εχουν ξεχασει περσινες δηλωσεις,μαλλον ,οχι απλα φαινεται ειμαι σιγουρη.
Απο την μια να εχουμε τις φωτιες οι οποιες δεν λενε να σβησουν,απο την αλλη εχουμε την κυρια Γεννηματα να απειλει την εισαγγελία και οχι μονο αυτη αλλα και ο κυριος Αθανασακης.

Παραθετω λοιπον επειτα απο ερευνα μου στον υπεροχο google περσινη συνεντευξη της κυριας αυτης,στον ALPHA 98.9 , στους κύριους Δήμο Βερύκιο και Δημήτρη Σταυρόπουλο στην εκπομπή «Οι Αντίθετοι» ,ετσι για να θυμίσω τι ειχε πει και θα ηθελα να εξηγησει γιατι τωρα εχει αυτο το υφακι του υπερανω νομου.Θελει και την πίτα ολόκληρη και τον ντογκι (dog-doggy) χορτάτο;Δεεεννν μαααςς ττααα λεεεςςςςς καααλααα κυρα μου!

"Θα μείνετε όλη την 4ετία στην Υπερνομαρχία;

«Οι Νομάρχες έχουμε συνταγματικό ασυμβίβαστο και δεν μπορούμε να είμαστε υποψήφιοι βουλευτές αν δεν λήξει η θητεία μας, ακόμα και αν παραιτηθούμε. Η πρόθεσή μου και η βούλησή μου είναι να υπηρετήσω τη θητεία μου, όπως το έκανα και την προηγούμενη φορά. Πολλοί θεωρούσαν ότι θα τα παρατήσω στη μέση, αλλά δεν το έκανα. Έμεινα μέχρι το τέλος. Δώσαμε μια μάχη με τον κ. Σγουρό και τον κ. Μίχα, εκτιμώ πετυχημένη, και είμαι αισιόδοξη ότι και οι πολίτες το βλέπουν αυτό».

Τι είναι αυτό που σας κάνει να μένετε στην Υπερνομαρχία και δεν μπαίνετε στην κεντρική πολιτική σκηνή;

«Η καθημερινότητα, η ποιότητα της ζωής μας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με την αμεσότητα που έχει δεν μπορεί παρά να είναι η κεντρική πολιτική σκηνή. Ασχολούμαστε καθημερινά με τα προβλήματα του πολίτη, δίνουμε λύσεις. Αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Το να βλέπεις ένα έργο σου να παραδίδεται, είναι ικανοποίηση».

Έχει μεγαλύτερη δύναμη ένας υπερνομάρχης ή ένας υπουργός;

«Για μένα το θέμα της πολιτικής δεν ήταν ποτέ θέμα δύναμης. Πάντα το αντιμετωπίζω ως ζήτημα προσφοράς. Στην Αυτοδιοίκηση σου δίνεται η δυνατότητα να προσφέρεις και να βλέπεις τα αποτελέσματα της δουλειά σου στην καθημερινότητα».

Γιατί οι αντίπαλοι σας λένε ότι δεν κάνατε τίποτα;

«Ρωτήστε τον κ. Ντινόπουλο γιατί επέλεξε αυτό το δρόμο. Εγώ όπως και το 2002, όπως και σήμερα είμαι αποφασισμένη να υπερασπιστώ ένα διαφορετικό πολιτικό λόγο και πιστεύω ότι οι πολίτες το απαιτούν αυτό» "

Ετσι που λετε.
Και για να τα κανω πιο λιανα.

Η κ. Γεννηματά υπάγεται στο άρθρο 56 παράγραφος 1, στο οποίο με σαφήνεια αναφέρεται:
«Τα αιρετά μονοπρόσωπα όργανα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίησης δεύτερου βαθμού δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι, ούτε να εκλεγούν βουλευτές κατά τη διάρκεια της θητείας, για την οποία εξελέγησαν, ακόμη κι αν παραιτηθούν.»

Η διάταξη είναι σαφής και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για νομική αμφισβήτηση της αδυναμίας της κ. Γεννηματά, ακόμη κι αν παραιτηθεί, να συμπεριληφθεί στις λίστες υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.Από την 1.1.2011 μπορεί να θέσει πάλι υποψηφιότητα,μολις δηλαδη στις 31 Δεκεμβρίου 2010 ληξει η θητεια της.

Χθεσινοβραδινη δηλωση της μετα την αποφαση του Αρείου Πάγου
«Έχουμε να κάνουμε με μια παλιά, πολύ παλιά και αδίστακτη δεξιά. Ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας θα πρέπει να αντιδράσει. Υπομονή, έμειναν μόνο δεκαπέντε μέρες. Δύναμη και αισιοδοξία.»

Ενώ ο κος Αθανασακης ειπε και θα σχολιαζω:
"Η σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου είναι απαράδεκτη αδιανόητη και προκλητική. Είναι δικαστικό πραξικόπημα. (Καλέ ποιος εισαι εσυ που θα κρίνεις τον Αρειο Πάγο;Θα επρεπε να σε πανε μεσα για εξύβριση.Αν οποιοσδηποτε αλλος απλος πολιτης ξεστομιζε κατι τετοιο ετρωγε μια μηνυσαρα νααα)
Ο Αρειος Πάγος δεν προστάτευσε σήμερα το θεσμικό κύρος και την ανεξαρτησία του.(Ναι ισως γιατι λειτουργει βασει νομων που εσεις αγνοείτε.)
Ενεπλάκη ενεργά στην προεκλογική αντιπαράθεση αποκλείοντας από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ την επικεφαλής του, Φώφη Γεννηματά, για δήθεν τυπικούς λόγους.(Τι δηθεν μωρε,το αρθρο 56 το εχεις ακουστα;Επεα πτεροεντα φιλαρακο για τον κοσμο και για τις εντυπωσεις και μονο.)
Για μια ακόμα φορά γίνεται αντιληπτό ότι το πρόβλημα της δικαιοσύνης στην Ελλάδα είναι βαθύ και εξαιρετικά κρίσιμο.Υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας και Κράτους Δικαίου. Η αποκατάσταση των θεσμών θα είναι το πρώτο μέλημα της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.(Πραξικόπημα;Καμια σχεση με τον Παπαδοπουλο η τον Πατακό;Απειλές;)
Ανεξάρτητα από αυτή την πρωτοφανή στην ιστορία της χώρας απόφαση, η Φώφη Γεννηματά θα είναι στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής μάχης σε όλη την Επικράτεια.(Πρωτοφανή;Χαχαχαχαα εισαι γελοιος και αμαθης)"


Γκαφα του ΠΑΣΟΚ;και ρεζιλεμα του Γιωργακι περι ¨δικαστικου πραξικοπήματος";
Μωρε ηντα εχουμε Χουντα;Πως τολμανε να μιλανε ετσι και να τα ακουει ο κοσμος,πανω που ολοι μας ειμαστε αρκετα συναισθηματικα φορτισμενοι με ολα αυτα τα καραγκιοζιλικια ολων των πολιτικών για το θεμα της φωτιας;
Γιατι εβαλε υποψηφιοτητα παλι για Νομαρχης αν ειχε σκοπο να βαλει για Βουλευτης ενώ ηξερε τον νομο;Ποιον παει να τρελάνει;
Πως τολμαει αυτη η κυρια να αμαυρωνει το ονομα του πατερα της που αν δεν ηταν αυτος σημερα δεν θα την ηξερε κανενας;
Ποια ηταν η κυρα Φωφη πριν πεθανει ο πατερας της;Ελπιζω να μην τριζουν τα κοκκαλα του εκει που ειναι.
Ντροπη της.
Δεν εχω το δικαιωμα να λυπαμαι κανεναν γιατι δεν ειμαι ανωτερη απο κανεναν αλλα ο Γιωργακος την πατησε.Την πατησε γιατι αντι να παιρνει και καμια πρωτοβουλια μονος του ακουει τους Συμβουλατορες-τρωκτικα οποτε και του τα κανουν μπαχαλο.Αντε να δω πως θα ξεμπλεξει με ολη την κατασταση και τον καθε ανιδαιο που ξεστομιζει μεγαλες κουβεντες,βλεπε Αθανασακης.

Και για να μην αρχισουν καποιοι ανωριμοι να προσπαθουν να μου την πουν,ξεκαθαριζω οτι και η ΝΔ να εκανε τετοια γκαφα παλι θα εκραζα,τους εχω ξανακραξει στο παρελθον.

Ειμαι Ελληνιδα πολίτης με δικαιωματα,που αγαπα την πατριδα της και προπαντων δεν ειμαι ηλίθια ουτε αγραμματη για να πιστευω οτι μου πασαρουν.

Θα κραζω οποιον τα κανει μπαχαλο,οποιον μου ρεζιλευει την χωρα μου,οποιον παει την χωρα μου πισω για να παει εκεινος μπροστα.

Και στο κατω κατω της γραφης δικο μου ημερολογιο ειναι οτι θελω γραφω.Ναι γινομαι επιθετικη γιατι υπαρχουν πολλα αρπακτικα στον χωρο μας και μπουλιδες.

Σε οποιον δεν αρεσουν αυτα που γραφω,αν εχει επιχειρηματα ας το πει,αν απλα θελει να μου την πει γιατι πιστευει πως ειναι μαγκας και καραμπουζουκλης ας ανοιξει κανενα βιβλιο να ξεστραβωθει η ας ψαξει στο διαδυκτιο τον νομο για να του πεσει η μασελα.

Πες μου οτι εισαι ατριχος..αχ ναι
Τέλος..